منظور از اسلامی کردن علوم، افزودن بسم الله الرحمن الرحیم به ابتدای آن نیست

اندیشه: مرجع تقلید جهان تشیع با تاکید بر اینکه مدرسه، مسجد و حسینیه نیست که وظیفه تربیت دانش آموز متدین را برعهده داشته باشد، تصریح کرد: مهمترین کار آموزش و پرورش زنده کردن علوم مرده فعلی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار وزیر آموزش و پرورش و شورای معاونین این وزارتخانه اظهار داشت: علوم فعلی مرده است، اما همین علوم در دانشگاهها و مدارس تدریس میشود و مهمترین کاری که آموزش و پرورش باید انجام دهد این است که این علوم مرده را زنده کند.

 

وی گفت: آموزش و پرورش، مسجد و حسینیه نیست که کار تربیت دانش آموزان متدین را بر عهده داشته باشد؛ کار آموزش و پرورش تاکنون انجام نشده و باید انجام شود.

 

آیتالله العظمی جوادی آملی تنها راه اسلامی کردن مراکز علمی به ویژه دانشگاهها و آموزش و پرورش را اسلامی کردن علوم دانست و تصریح کرد: ما ریاضی، فیزیک و غیره اسلامی و غیراسلامی نداریم و اگر علم سکولار باشد نمی توان متدین تربیت کرد، از این رو تمام تلاش آموزش و پرورش باید زنده کردن علوم باشد.


مرجع تقلید جهان تشیع در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری همایشی در مالزی اشاره کرد و اظهار داشت: سخنران اصلی این همایش در قالب طنز و تمسخر به ذکر مثالی در مورد دوچرخه و نحوه دوچرخهسواری اسلامی و غیراسلامی پرداخت و در پایان نتیجه گرفته بود که علم سکولار است، اما در پاسخ به اصل این همایش باید گفت که صنعت چیزی جز مونتاژ نیست؛ یعنی یک صنعتگر، چه آنکه دوچرخه میسازد و چه کسی که سفینه میسازد، موجودات جهان هستی را به همدیگر وصل و صنعت ایجاد میکند.


مفسر بزرگ قرآن کریم با تاکید بر این نکته که فلسفه در بین علوم حرف اول را میزند، تصریح کردند: ما علم بیتفاوت نداریم و هر علمی یا ملحدانه است و یا موحدانه؛ برای اینکه علم موضوع و محمول و مبادی و مبانی دارد و در همه این موارد به فلسفه متکی است.


آیتالله العظمی جوادی آملی در توضیح بیشتر این مسئله گفت: یک زمین شناس در وادی زمین بحث میکند اما این شخص نمیتواند ثابت کند که زمین آفریدگار دارد یا ندارد، و حتی نمی تواند در این موضوع شک کند.
 

وی افزود: هیچ علمی به جز فلسفه درباره کل جهان بحث نمیکند و اگر فلسفه که جهانبینی است راه درست را انتخاب کرد و کژراهه نرفت اولا در دینی شدن خود خودکفاست و میتواند تشخیص دهد که جهان خدایی دارد، دوما وقتی این فتوا را داد که جهان پروردگاری دارد، کل هستی خلقت میشود و چیزی به نام طبیعت نداریم.
 

مرجع تقلید جهان تشیع تاکید کرد: ما باید این مسئله را تبیین کنیم که چیزی به نام طبیعت و طبیعیات وجود ندارد و جهان خلقتشناسی است.


آیتالله العظمی جوادی آملی با تاکید مجدد بر اسلامی شدن علوم در دانشگاهها و آموزش و پرورش اظهار داشتند: اسلامی شدن متون درسی دانشگاهها و مدارس در این نیست که اول این متون "بسم الله الرحمن الرحیم" نوشته شود و بعد آرم جمهوری اسلامی و سپس عکس امام و رهبری گنجانده شود. حرف اول را در آموزش و پرورش و دانشگاهها علم میزند.
 

وی خطاب به مسئولان و دستاندرکاران امر آموزش و پرورش گفت: شما باید این هنر را داشته باشید که روح را در کالبد علم مرده بدمید و علم را زنده کنید.
 

مفسر بزرگ قرآن کریم تصریح کرد: علم مرده، عالم مرده تربیت میکند، از این رو نباید علم بیروح و سرد را تحویل دانشآموزان و دانشجویان بدهیم.
 

آیتالله العظمی جوادی آملی تاکید کرد: الان تریبون دست علم است؛ درست است که دین حق است ولی آنچه که آسمان و زمین میرود و ژاپن را تخریب میکند و کشورهای دیگر را تحریم و تهدید میکند، علم است.


وی خاطرنشان کرد: هنر دانشگاه و آموزش و پرورش باید این باشد که صنعت را جارو کند و خلقت را به جای طبیعت بگذارد.
 

این مرجع تقلید با اشاره به مثالی در مورد وجود گسیختگی در بین کسانی که شمش طلا تولید میکنند و زرگرها، اظهار داشت: نباید توقع داشت که فلسفه مشکلات آموزش و پرورش را حل کند، بلکه آموزش و پرورش باید با فلسفه رابطه داشته باشد.
 

وی با بیان اینکه انگشتر و دستبند و گوشواره مال زرگر است و زرگر باید از جنس طلا با خبر باشد، گفت: فلسفه که جهانبینی است، کاری به زمین و زمان ندارد بلکه به کل جهان هستی کار دارد، چون فلسفه مثل کورههای بلند است که شمش طلا تولید میکند و نباید توقع داشت که سکه و انگشتر بسازد.


آیتالله العظمی جوادی آملی افزود: فیزیکدان، زمین شناس، ریاضیدان و غیره به مثابه زرگرهایی هستند که باید بدانند جنسشان چیست.


بنابر گزارش روابط عمومی بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء، این مرجع تقلید در بخش پایانی سخنان خود با تاکید دوباره بر اینکه تنها راه اسلامی کردن آموزش و پرورش و دانشگاهها اسلامی کردن علوم است، اظهار داشتند: حرف اول را در مراکز علمی به ویژه آموزش و پرورش و دانشگاهها، علوم میزند. با روند فعلی انسان میتواند در این مراکز مسلمان تربیت کند اما این نظام، نظام علمی نیست.


آیتالله العظمی جوادی آملی همکاری حوزه و آموزش و پرورش را راه حل مناسبی برای اسلامی کردن علوم دانست.
 

پایان پیام/

کد خبر 2046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha