جلیل دارا، مدیر کل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان، به خبرنگار شبستان گفت: معرفت و شناخت از نگاه اسلام دارای زیربنای مفهومی است که انسان کامل برای پیمودن مسیر کمال باید این زیربنا را شناخته و در تعمیق آن بکوشد.
وی با بیان این مطلب که نخستین گام در حرکت به سمت تکامل شناخت و معرفت است، اظهار کرد: خوشبختانه با ورود اسلام به ایران، شناخت معرفت از ضروریات نظام آموزشی کشور قرار گرفته است اما این مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نقطهای عطف همراه شد و همسو با تحول نظام آموزشی تعمیق زیرساختهای معرفتی در آموزش و پژوهش را به دغدغه نظام تبدیلکرده است.
دارا بسترسازی برای دستیابی به مبانی معرفتی را نخستین گام پس از پیروزی انقلاب برای تحول نظام آموزشی برشمرد و تصریح کرد: تقابل اسلامگرایان و مسئولان حکومتی از چالشهای اساسی در نظام پهلوی در امر آموزش بود چرا که نه تنها در مدارس بلکه در دانشگاهها نیز آنچه مورد نیاز جهان اسلام و مسلمانان بود ارایه نمیشد.
بسترسازی مطلوب برای آموزش قرآن در دانشگاه ها به برکت انقلاب
مدیر کل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم با بیان این مطلب که تا رسیدن به جایگاه مطلوب برای تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان فاصله بسیاری وجود دارد، عنوان کرد: اما پیروزی انقلاب مسیر پیاده کردن متون اسلامی در نظام آموزشی را فراهم کرده، به ویژه در امر آموزش و تدریس قرآن که پس از انقلاب بستر مطلوبی برای حرکت آن فراهم شده است.
وی با اشاره به علاقهمندی خودجوش مردمی برای انجام اقدامات زیربنایی با محور قرآن بیان کرد: جمهوری اسلامی دغدغه نظام آموزشی به ویژه در حوزه سیاستگذاری را دارد که البته رهبر معظم انقلاب بارها بر این مهم از طریق اتکا به آموزه های قرآنی تأکید کردهاند.
دارا با اشاره به چالشهای گذشته میان مسئولان و مردم برای جریانسازیهای قرآنی در جامعه گفت: اما خوشبختانه امروزه میبینیم این بستر فراهم شده و فضا برای پرداخت فعالیتهای اثرگذار قرآنی فراهم شده است، از این رو باید مسئولان دانشگاهی با جدیتی دوچندان منبع معرفتی دانشجویان را قرآن یعنی معجزه جاوید پیامبر اسلام(ص) قرار دهند.
ضرورت دستیابی به بینشی صحیح از عرصه های مختلف با استناد به آموزه های وحی
وی با تأکید بر لزوم دستیابی به بینشی صحیح از عرصه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با اتکا به آموزههای قرآن بیان کرد: تأکید رهبر معظم انقلاب بر تعمیق مبانی معرفتی و تدبر و تعمق در آیات وحی برای دشمنشناسی و آگاهی جامعه از مسایل روز در عرصههای مختلف است تا بتوان مسیر پیشرفت را به سلامت و با کمترین آسیب ها پیمود.
دارا درباره ضرورتهای پرداخت به فعالیتهای قرآنی برای تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان ابراز کرد: این مهم به ویژه برای مقابله با جنگ نرم دشمن پیشنیازی اساسی است چرا که دشمن در جنگ سخت با ابزار نظامی وارد میدان میشود اما شناخت ابزار دشمن در جنگ نرم نیازمند بصیرت برگرفته از قرآن است.
مدیر کل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از استادان به عنوان فرماندهان و از دانشجویان به عنوان افسران مقابله با جنگ نرم تصریح کرد: استناد به قرآن برای شناخت فتنهها و توطئههای دشمن و تشخیص حق از باطل بنابر مصداقهای روز امری ضروری است که بصیرت جامعه دانشگاهی را نسبت به دشمنان و اقدامات فریبنده آنها افزایش میدهد.
تهدیدات جنگ نرم توسط عامه مردم قابل تشخیص نیست
وی جنگ نرم و فتنهها را از جمله تهدیدات غیر قابل تشخیص دشمن برای عوام دانست و اظهار کرد: بنابراین رسالت خواص یعنی جامعه دانشگاهی برای شناسایی این تهدیدات دوچندان است که باید بر فضای علمی، پژوهشی و از طریق اتصال به آموزههای قرآن انجام شود.
دارا با بیان این مطلب که دشمن در جنگ نرم بر بنیانهای اصیل فکری جامعه دست میگذارد، گفت: ارایه تفاسیر به رأی همسو با اهداف در جنگ نرم کفار علیه مسلمانان امری اجتنابناپذیر است، از این رو باید تنها به قرآن پناه برد و با استناد به مفاهیم غنی آن که بصیرتافزایی و واکسینه شدن در برابر تهدیدات را در پی دارد، با دشمنان مقابله کرد.
وی تمسک به آموزههای وحی را پیشنیاز شناخت تهدیدات دشمن در جنگ نرم برشمرد و خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حرکات جدی برای برقراری ارتباط اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان با قرآن انجام شده تا بتوان با مصداقهای الهی حق را از باطل تشخیص داد و مبانی معرفتی را تعمیق بخشید.
ادامه دارد/
نظر شما