حجت الاسلام والمسلمین محی الدین بهرام محمدیان، معاون وزیر و رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش درباره جایگاه قرآن در برنامه درسی ملی، به خبرنگار شبستان گفت: همراه ساختن تدبر در کتاب الهی همراه با ارائه آموزش های عمومی و انس با آیات وحی از مهمترین رویکردهای وزارت آموزش و پرورش حوزه یادگیری قرآن و معارف اسلامی در برنامه درسی ملی است.
وی با بیان این مطلب که حکمت و فلسفه، زبان و ادبیات فارسی و قرآن و معارف اسلامی در برنامه درسی ملی به طور خاص مورد توجه قرار دارد، اظهارکرد: آشنایی دانش آموزان با معارف و مفاهیم مصحف شریف در کنار ارائه آموزش روخوانی وروانخوانی آن در دوره ابتدایی، ارائه آموزش های تفسیری و فنون قرآن همچون صوت و لحن متناسب با مفاهیم قرآنی در دوره راهنمایی رویکردهای اصای در برنامه درسی ملی محسوب می شود.
حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: پرداخت به تدبر در آیات الهی و ارائه مباحث دینی معارفی با اتکا به قرآن در مقطع متوسطه اقدام دیگر وزارت آموزش و پرورش در برنامه درسی ملی برای ارائه آموزش های عمومی قرآن در کشور است.
مدارس قرآن برای ارتقای سطح سواد قرآنی در جامعه راه اندازی شده اند
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات جانبی این وزارتخانه برای ارتقای سطح سواد قرآنی در جامعه تصریح کرد: این برنامه ها به صورت فوق برنامه و از طرق مختلفی همچون راه اندازی مدارس قرآنی و تشکیل حلقه های مباحثات وحیانی اجرا می شود.
وی با بیان این مطلب که بنابر وظایف محوله شورای تخصصی منشور توسعه فرهنگ قرآنی وزارت آموزش و پرورش عهده دار آموزش عمومی قرآن در کشور است، عنوان کرد: راه اندازی مدارس قرآنی که علاوه بر دانش آموزان، اهالی محل و تمامی افراد علاقه مند با یادگیری قرآن را تحت پوشش برنامه های خود قرار می دهد، علاوه بر ارائه آموزش های رسمی و نیمه رسمی، برنامه های تخصصی را نیز برای متقاضیان اجرا می کند.
حجت الاسلام محمدیان درباره همکاری سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش برای تامین محتوای موردنیاز مدارس قرآنی بیان کرد: بخشی از محتوای موردنیاز این مدارس در سازمان پژوهش در دست تدوین است البته نباید فعالیت این سازمان را تنها به تالیف کتاب محدود کرد بلکه این سازمان در تدوین بسته های آموزشی و نیز تامین محتوای دارالقرآن های مجازی وزارت آموزش و پرورش نیز همکاری دارد.
تعدد روش ها و منابع آموزشی از مشکلات ارتقای آموزش های قرآنی است
حجت الاسلام محمدیان ضعف های ارائه آموزش های عمومی قرآن را ناشی از دلایل متعددی دانست و ابرازکرد: ساعات برنامه ریزی آموزشی، عدم پشتیبانی های حمایتی همچون توجه و سازوکار تشویقی خانواده ها، کمبوده های آموزشی و تعدد روش ها و منابع از سوی نهادهای مختلف ارائه دهنده این آموزش ها که گاهی با یکدیگر همخوانی دارند مهمترین این عوامل به شمار می رود.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش عدم تداوم در پیگیری فعالیت ها را از دیگر زمینه های بروز ضعف در آموزش قرآن برشمرد و گفت: اجرای طرح ارتقای قرآن در پایه سوم ابتدایی از سه سال گذشته به طور آزمایشی و در سال جاری به طور سراسری، راهکار آموزش و پرورش برای بهینه سازی آموزش قرآن در مدارس در کنار روخوانی و روانخوانی مصحف شریف محسوب می شود.
وی درباره تامین نیروی انسانی موردنیاز برای ارائه آموزش های کاربردی قرآن به دانش آموزان خاطرنشان کرد: رویکرد آموزش و پروررش در استخدام معلمان چندمهارتی بودن آنها است تا بتوان از مهارت های آنها اساتفاده بیهنه را برد از سوی یگر با ارائه آموزش های ضمن خدمت تلاش می شومد تا معلمان آمادگی لازم را برای ارائه آموزه های قرانی به دانش اموزان را بیابند.
پایان پیام/
نظر شما