به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی ثابتنیا، دبیر همایش ملی پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی صبح امروز (21آذر) در مراسم افتتاحیه همایش ملی پژوهش درهنرهای ایرانی اسلامی در سالن اجتماعات بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: حرم مطهر رضوی گنجی هزار ساله که از آثار ایرانی و اسلامی زیادی برخوردار است.
وی افزود: هنرها و معماری بینظیر حرم مطهر رضوی همراه با آرایهها، کاشیکاری، درها، پنجرهها، کتابخانهها و گنجنیههای نفیس موجود در این مکان مقدس بر بهشتی بودن این سرزمین عینیت می بخشد.
دبیر همایش ملی پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی با اشاره به این مطلب که ازشاخصترین بناهای حرم مطهر رضوی مسجد گوهرشاد است، تصریح کرد: کتیبههای مسجد گوهرشاد مورد توجه بسیاری از پژوهشگران ایرانی و غیرایرانی است.
مدیر عامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با بیان اینکه شناسایی و واکاوی این آثار از اهداف بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس است، افزود: این مجموعه با اخذ نظرات کارشناسی در سالهای گذشته اقدام به برگزاری همایشهای متعدد در جهت واکاوی آثار هنری به کار رفته در حرم مطهر رضوی کرده است.
مدیر عامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با برگزاری این همایش درصددیم با مشورت و رایزنی پژوهشگران شاخص کشور که تمام چالش های پژوهش را پشت سر گذاشته اند، چالش های موجود در این هنر را شناسایی و در راستای رفع آن اقدامات ویژه انجام دهند.
ثابتنیا ماهیت پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی، روش های علمی برای بررسی های کیفی پژوهش های هنری، آسیب شناسی پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی و بومی سازی روش های پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی را از جمله محورهای این همایش برشمرد.
وی درادامه با بیان اینکه در رابطه با پژوهشهای اسلامی نیازمند یک تحول و آسیبزدایی جدی هستیم، افزود: متاسفانه فقر شدیدی در حوزه پژوهش هنرهای ایرانی اسلامی وجود دارد و این موسسه سعی میکند تا حدودی با حمایت از پژوهشهای پژوهشگران و ورود به حوزه پژوهش این موضوع را حل کند.
گفتنی است، ارائه مقالات پژوهشی با موضوع هنرهای بکار رفته در حرم رضوی و بررسی پایان نامه های دانشجویی با موضوع هنرهای بکار رفته در حرم حضرت امام رضا (ع) بخشی از برنامه های این همایش دو روزه است.
پایان پیام/
نظر شما