وام خودکفایی و اشتغال باید به 20 میلیون تومان برسد

سرپرست کمیته امداد امام خمینی مبلغ فعلی وام قرض‌الحسنه مورد نیاز برای ایجاد اشتغال و خودکفایی را ناکافی دانست و خواهان افزایش آن شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین انواری، صبح امروز در مراسم خودکفایی 100 هزار خانوار تحت پوشش این کمیته ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به تورم اقتصادی و وضع فعلی تحریم‌ دیگر نمی‌توان با پنج میلیون تومان انتظار نتایج زیادی داشته باشیم، باید مبلغ وام به 20 میلیون تومان برسد و نتایج موفق گذشته را دوباره تجربه کنیم.

 

وی با اشاره به هزینه‌های خانواده‌های تحت پوشش گفت: یکی از معضلات این خانواده‌ها نبود اعتماد به نفس و روحیه خودباوری به دلیل صدماتی است که در گذشته تحمل کرده‌اند و ما برای رساندن این خانواده‌ها به مرحله ورود به کار باید هزینه‌های مختلفی داشته و سرمایه‌گذاری‌های متفاوتی انجام دهیم، به همین منظور پیشنهادمان این بود که پنج درصد اعتبارات را برای هزینه‌های قبل از آغاز به کار این خانواده‌ها قرار دهیم.

 

انواری در رابطه با فعالیت اقتصادی خانواده‌های خودکفاشده گفت: معمولا اشتغال از جنبه اقتصادی آن بررسی می‌شود اما مسایل اقتصادی خانواده در ردیف‌های بعدی است زیرا در دید اسلامی کار جوهره انسان است و تمدن بشری متکی به کار و کوشش و آرامشی که کار ایجاد می‌کند و احساس کرامت و ارزشمندی‌ای که برای شخص به ارمغان می‌آورد قابل مقایسه با وجه اقتصادی کار نیست؛ این ارزش کارآفرینی است زیرا پیشگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی، حاشیه‌نشینی‌ها، ایجاد شغل‌های کاذب و مسایل مختلف فرهنگی با اشتغال‌زایی حل می‌شود و نرخ بیکاری کاهش می‌یابد.

 

وی درباره مشکلات و تنگناهای ایجاد مشاغل خرد در روستاها و شهرهای کوچک گفت: متأسفانه در این موضوعات انسجام نظر و اتحاد افکار وجود ندارد و بعضی از مدیران تنها به طرح‌های کلان می‌اندیشند. در حال حاضر ما با مشکلاتی از قبیل وجود شغل مناسب، تجربه و تخصص کافی و دسترسی به بازار روبرو هستیم، موانع قانونی صادرات و مالیاتی زیادی داریم و در کنار تمامی آنها سیاست‌های تشویقی نیز نداریم؛ خیلی از خانواده‌های خودکفاشده می‌توانند با تولید محصولات باکیفیت جلوی خروج ارز را گرفته و با محصولات خارجی رقابت کنند.

 

انواری تصریح کرد: ما نیازمند بازاریابی مناسب برای صادرات این کالاها هستیم و برای این کسب و کار خانگی تبلیغات زیادی لازم است. همچنین تکنولوژی و توانمندی فنی مورد نیاز در حوزه مشاغل خانگی را باید افزایش داده و افزایش مهارت‌های فنی را جدی بگیریم.

 

وی در پایان گفت: باید برنامه‌ای برای حمایت از نخبگان حوزه اشتغال خانگی و خرد تشکیل شده تا نوآوری‌ها و خلاقیت‌های این عرصه را جدی بگیرند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 204322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha