به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حسین یزدانمهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: طراحی سایت موزه و حریم منظری محوطه باستانی سیلک براساس مصوبه شماره سوم سفر دوم دکتر محمود احمدی نژاد، رییس جمهور به استان اصفهان تصویب و طی قراردادی تحت عنوان 'پروژه مطالعات سایت موزه منظر فرهنگی سیلک ' برای مرمت محیطی و توسعه گردشگری توسط دانشگاه تهران انجام شد.
وی افزود: این طراحی بر اساس مطالعات دقیق باستان شناسی و داده های ماهواره ای انجام و به تصویب کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان رسید.
به گفته وی، در این طرح تمامی زیر ساخت های گردشگری و حفاظتی مورد نیاز شامل مسیرهای ویژه گردشگری، ساختمان های اداری و حفاظتی، آزمایشگاه مرمت و باستان شناسی، نمایشگاه یافته های باستان شناسی طراحی شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان، تامین نگرش های حفاظتی و مرمتی آثار در بستر حقیقیشان را از اهداف طراحی مناظر فرهنگی سیلک در قالب سایت موزه دانست و گفت: ایجاد زمینه حفاظت توامان عوامل زیستی و طبیعی در برگیرنده آثار تاریخی و درک ملموس گردشگران از واقعیت های فرهنگی از دیگر اهداف و محاسن این طراحی است.
یزدانمهر تصریح کرد: با ایجاد سایت موزه سیلک، گردشگران می توانند با نحوه فعالیت باستان شناسان از حفاری تا مرمت آثار با کار متخصصین این امر و حفاظت از محوطه های تاریخی آشنا شوند.
وی با تاکید بر اینکه سیلک یکی از کهن ترین و مهم ترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران است، افزود: آثار تاریخی به دست آمده از محوطه باستانی سیلک یادآور خاطره بیش از 5000 سال سیر زندگی و تمدن در منطقه است.
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کاشان، وی افزود: بررسی آثار به دست آمده از کاوش های سال 1388 در بخش شمالی این محوطه قدمت لایه های اولیه تمدن سیلک را به بیش از 8000 سال قبل مرتبط کرده است.
گفتنی است، این اثر با ارزش تاریخی شامل دو تپه شمالی و جنوبی و گورستان های الف و ب در سال 1310 به شماره 38 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و آثار و اشیای سفالی و فلزی از دل تپه های آن نخستین بار از طریق کاوش و حفاری هئیتی فرانسوی به سرپرستی رومن گریشمن در حدود سالهای 1312 هجری شمسی در سیلک کشف و اهمیت این منطقه در سیر تمدن بشری به جهانیان آشکار شد.
پایان پیام/
نظر شما