عزت ارتباط مستقیم با خداوند دارد نه بزرگی منطقه جغرافیایی

حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان با تاکید بر اینکه اگر کسی به دنبال عزت از راه غیر الهی باشد هلاک می شود گفت: عزت به بزرگی مناطق جغرافیایی نیست بلکه به میزان ارتباط داشتن با خداوند ارتباط دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت‌ علمی جامعه المصطفی العالمیه در اولین نشست تخصصی "دیپلماسی قرآن و چالش‌های روز" عزت را در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی و نظامی عنوان و اظهار کرد: بر اساس آیات متعدد قرآن کریم اهل ایمان در زمینه‌های اقتصادی و نظامی باید از عزت برخوردار باشند.
وی با ذکر آیه کریمه "ولله العزة و للرسول و للمؤمنین"، همه عزت را از آن خداوند متعال بیان کرد و افزود: هر چقدر صفات الهی در جامعه بیشتر پدیدار شود و انسان‌ها الهی‌تر شوند از عزت بیشتری برخوردار می شوند و در نتیجه هر کس دارای ایمان باشد از عزت بهره‌مند می‌ِشود.
وی به روایتی از امام حسن مجتبی (ع) اشاره و بین عظمت و عزت قایل شد و افزود: عظمت یک مقوله کمی است در حالی که عزت یک مقوله کیفی است. در دنیای امروز کشورهای از نظر وسعت سرزمین بزرگ‌تر از ما هستند اما عزت به بزرگی مناطق جغرافیایی نیست بلکه به میزان ارتباط داشتن با خداوند است.
حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان خاطرنشان کرد: اگر کسی به دنبال عزت از راه غیر الهی باشد و هدفش از عزت پیدا کردن کسب قدرت باشد همان مقام و موقعیت او را هلاک خواهد کرد چون ارتباط با خداوند را رعایت نکرده است.
وی به نگاه قرآن در مسئله عزت اشاره کرد و گفت: عزت گاهی تسلط بر اجساد است. جهان از نظر قرآن دارای ارزش نیست و گاهی عزت تسلط بر قلب‌ها و وجدان‌های انسان‌ها است که قرآن کریم به دنبال تحقق پیدا کردن این عزت در جامعه ایمانی است.
حجت الاسلام غرویان افزود: قرآن کریم به قلوب انسان‌ها اشاره دارد چرا که قلوب انسان‌ها منبع الهام و ادراک است و از طریق آن می‌توان انسان‌ها را مسخر کرد و حاکمیت بر فطرت‌ها که وجدان انسان‌ها است، پیدا کرد و آنها را تحت تأثیر قرار داد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه سیاست‌گذاری کشور باید به سمت حاکمیت بر قلوب و فطرت انسان‌ها باشد، عنوان کرد: خیزش ملت مصر که امروز دوست و دشمن بر آن اعتراف می‌کنند به نحوی الهام گرفته از ملت ایران است و این یک واقعیت است، همان‌طور که سخنان رهبر انقلاب توانسته در بین جوانان منطقه نفوذ پیدا کند و هفته‌های فرهنگی و مقاومتی را در سطح کشورهای اسلامی گسترش دهد.

وی مفهوم صدور انقلاب را از دیدگاه حضرت امام صادر کردن خود انقلاب ندانست بلکه مقولات فرهنگی را به عنوان صدور انقلاب بیان کرد و افزود: اگر حضرت امام فرمودند (انقلاب ما صادر شود) به این معنا نیست که خود انقلاب را به سایر کشورها صادر کنیم بلکه باید مقولات فرهنگی را صادر کرد تا راه خود را باز کرده و گسترش دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان به تشریح اهداف مکاتب غربی به ویژه لیبرالیسم و سوسیالیسم در سطح دنیا پرداخت و تصریح کرد: جمهوری اسلامی نیز براساس تعالیم اسلام به دنبال فتح است اما فتح دلها و قلوب انسانها و این با مکاتب غربی که به دنبال فتح جغرافیایی دولت ها هستند بسیار متفاوت است.

عضو هیئت علمی جامعة مصطفی العالمیه با تاکید بر عدم برخورد آرمان گرایانه در دیپلماسی کشور گفت: در مواجهه با دیپلماسی باید با هرگونه آرمان گرایی برخوردکرد و به گونه ای با جهان و ملتها تعامل داشت که آنها ما را موذی قلمداد نکنند بلکه باید از راه منطقی و بیان کردن اصول خود در وضعیت کنونی جهان گام هایی اساسی بهخ سوی تغییر برداریم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم به بررسی مفهوم جهاد و جهانی سازی از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و ادامه داد: برخی کشورها جهاد را نوعی مبارزه و لشکرکشی قلمداد می کنند در حالی که مفهوم جهاد به این معنا نیست بلکه جهاد به معنای استدلال و برهان و در پایان دفاع از خود برای مقابله با تجاوزگران است.

وی افزود: در واقع منطق داشتن و استدلال کردن در مباحث در اسلام بسیار تاکید شده که این خود نشان از منطق انسانی است که اسلام به آن توجه ویژه کرده است.

وی حیات بر روی کره زمین را اراده خداوند تبارک و تعالی عنوان کرد و افزود: براساس مبانی فلسفی و کلامی اسلام، خداوند حیات را بر روی کره زمین اراده کرده نه ممات را و براساس این آموزه الهی جنگ و مبارزه که موجب ممات است مغایر با صفات الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان در پایان مساله دارالاسلام و دارالحرب را یکی از تفکرات اسلام برای مبارزه با ظلم عنوان و تاکید کرد: هر نقطه ای از جغرافیای کره زمین کسانی با ارزش های انسانی سر ناسازگاری داشته باشند به عنوان دارالحرب محسوب شده به حکم انسانی به آنها اعتراض می کنیم و در هر مکانی که ارزش های انسانی مورد تکریم باشد دارالاسلام بوده و آنها را پاس می دارد.

اولین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «دیپلماسی، قرآن و چالش‌های روز» با عنوان «چارچوب سیاست خارجی از نگاه قرآن کریم» با همکاری وزارت امور خارجه دوشنبه 25 بهمن ماه برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 20393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha