بررسی انقلاب فرهنگی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی

«انقلاب فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران» و «انقلاب اسلامی و رهیافت فرهنگی با هدف تغییر ساختار دانشگاهی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همینطور بررسی نتایج آن منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، موسسه فرهنگی،هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای معرفی منشورات خود به مناسبتهای مختلف ملی ، همزمان با سالروز تصویب و تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور اصلاحات ساختار آموزش عالی و دانشگاههای کشور (19 آذرماه) ، اقدام به انتشار کتب ذیل نموده است.فلسفه ایجاد انقلاب فرهنگی و تغییر ساختار دانشگاهی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همینطور بررسی نتایج آن از اهم موضوعات این کتب است:

 1) انقلاب فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران

2) انقلاب اسلامی و رهیافت فرهنگی


 انقلاب فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران نوشته ناهید روشن‌نهاد

 بنا به ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی ضروری بود تا نظام آموزشی،‌ به ویژه آموزش عالی اصلاحاتی اساسی شود. این مهم در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی،‌ به دلیل مختلف از جمله شرایط بحرانی پس از انقلاب، درگیری‌های سیاسی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، تعدد برنامه‌ها و سیاست‌های اصلاحی و غیره اجرا نشد. مجموع تحولات و مسائل فوق سبب گردید تا برنامه دگرگونی بنیادین در آموزش عالی تحت عنوان ‌انقلاب فرهنگی در دستور کار مسوولان نظام جمهوری اسلامی قرار گیرد. در نتیجه‌ اعلام انقلاب فرهنگی حدود 2 سال دانشگاه‌ها تعطیل شد تا با فراغت بیشتری برنامه‌های اصلاحی تنظیم و پی‌گیری شود. در این کتاب علل و زمینه‌های اعلام انقلاب فرهنگی و نیز پیامدهای آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

انقلاب اسلامی و رهیافت فرهنگی اثر محمد شجاعیان

تا زمان وقوع انقلاب اسلامی در ایران ، نقش عناصر فکری و فرهنگی، بویژه فرهنگ مذهبی در ایجاد تحولات انقلابی و تغییرات اجتماعی سیاسی ، چندان مورد توجه نظریه پردازان انقلاب قرن بیستم، قرار نگرفته بود. از بررسی مجموعه نظریه هایی که پیش از انقلاب اسلامی درباره ی انقلابات اجتماعی و سیاسی مطرح بود و مقایسه ی آنها با تبیین های مختلفی که از انقلاب اسلامی ارایه شده است، می توان چهار تأثیر عمده ی انقلاب اسلامی به نظریه های انقلاب را برشمرد : جرح و تعدیل نظریات ساختاری انقلاب، شکل گیری نسل چهارم نظریه های انقلاب ( نظریات مربوط به انقلابات کشورهای جهان سوم ) ، نظریات پست مدرن درباره ی انقلاب و شکل گیری رهیافت فرهنگی در تبیین انقلاب .

 

پایان پیام/

کد خبر 203739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha