به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، آیت الله محی الدین حائری شیرازی در دومین همایش بین المللی سید الساجدین، امام زین العابدین، علی بن الحسین(ع) در بندرعباس در خصوص چگونگی اشاعه و نشر اندیشه و افکار امام سجاد(ع) اظهار داشت: زمانی امام زین العابدین(ع) به معنای واقعی شناخته می شود که اندیشمندان بتوانند مصداق های مختلف از اندیشه آن حضرت را از صحیفه احصاء و آن را در جوامع و بین مردم منتشر کنند.
وی ادامه داد: خدا آگاهانه در انسان جهل قرار داد که این عنصر را در فرشتگان قرار نداد.
آیت الله حائری شیرازی افزود: این جهل به معنای تکبر و خودپسندی است و خداوند میگوید آن چیزی را که از ملائکه میخواستم بدون جهل از آنها برنمیآمد چراکه فرشتگان تک شخصیتی و از نور هستند و انسان نور و ظلمت را توأمان با هم دارد.
وی تصریح کرد: چون نور درون انسان با ظلمت او میجنگد زمینه رشد انسان فراهم میشود.
حائری شیرازی گفت: نتیجه نور و ظلمت جنگ پایان ناپذیری است که همیشه در انسان ادامه دارد و نور به ناچار مجبور به پیکار با ظلمت میشود و انسان از این طریق رشد میکند.
وی با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در گسترش فرهنگ عاشورا، بیان داشت: اگر عاشورا یک جرقه و دایره کامل متصور شویم؛ امام حسین(ع) با ایجاد قیام و شهادت یک سوم مسئولیت آن را برعهده داشت و دو سوم مسئولیت برعهده امام سجاد(ع) بود که شامل اسارت و انتقال فرهنگ عاشورا به نسل های آینده است که الحق به خوبی توانست آن را مدیریت کند.
آیت الله حائری شیرازی با بیان اینکه امام سجاد(ع) توانست پیام عاشورا را بر محورهای ولی امر، رسول الله و خداوند متعال تبیین و منتشر کند، گفت: این سه محور مبنای اصلی چرخه بزرگ عاشورا شد و همچنان شاهد دوران پرسرعت این گردونه معنوی در جهان هستیم.
وی در ادامه بر شناخت تاریخ گذشتگان تاکید کرد و گفت: برای برداشتن قدم های بزرگ و استوار جهت ساختن آینده، نیاز به مرور و درس گرفتن از اشتباهات گذشته داریم.
به گفته این شخصیت برجسته دینی؛ خشت اول اندیشه بشریت، انسان شناسی است و باید پایه های انسان شناسی را در اذهان و اندیشه مردم و جوامع به درستی بنا نهاد و گرنه بسیاری از جوامع به انحطاط و نابودی کشیده خواهند شد.
حائری شیرازی به مباحث انسان شناسی در جوامع مختلف به ویژه غرب اشاره و اذعان کرد: جوامع غربی در بحث انسان شناسی به مشکل برخورد کرده اند؛ هرچند در رشته های علمی سیطره آنها به کهکشان ها می رسد اما به لحاظ انسان شناسی دارای تمدنی استوار، سلسله وار و ژرف نیستند.
وی تصریح کرد: امام راحل(ره) بیچارگی غرب را در عدم شناخت آنها از اسلام و انسان شناسی می دانست و هم اکنون ما شاهد زوال و نابودی جوامع غربی به لحاظ اجتماعی و فرهنگی هستیم.
این اندیشمند برجسته دینی افزود: علاوه بر غرب، در شرق نیز کشورهایی همچون روسیه به مدت 70 سال با کتاب های الحادی، جوامع خود را به افکار ضد دین و ضد خدا عادت دادند و اعتقاد داشتند که می توانند انسان را در قالب های مخفی و طبق دیدگاه های خود تربیت کنند اما در پایان دیدیم نتیجه این اقدام رویگردانی مردم از حاکمانشان بود.
دومین همایش بین المللی سید الساجدین، امام زین العابدین، علی بن الحسین(ع) از صبح امروز با حضور اندیشمندان خارجی و داخلی در بندرعباس آغاز و تا عصر امروز ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما