به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، امروز (20 آذر) پنجمین روزی است که دانش آموزان آسیب دیده در آتش سوزی دستان دخترانه شین آباد میهمان تبریز شده اند.
میهمانانی که درد و رنج سوختگی در تن و جسم کوچکشان تمام لذت میهمان شدن در تبریز را از آنها می گیرد و بغض و غم را در سینه های خود و خانواده شان میهمان می کند.
تبریز سال های سال است میزبان میهمانان بسیار عزیزی بوده که نشان از میهمان نوازی مردمان این سرزمین است اما در این چند ماه اخیر، کمر تبریز از میهمانانی که در میهمانی غمبار شرکت می کنند خم شده است.
حدود 90 روز پیش بیمارستان های تبریز میهمانانی از سرزمین ارسباران داشت که با کوله باری از غم و درد وارد این شهر شدند و 5 روز پیش در 15 آذر کودکان روستایی پیشرانشهر بار دیگر قدم بر چشم های تبریزی ها نهادند ولی دلشان را سوراندند.
چه میهمانی بدی در تبریز برپا شده و چه میهمانان کوچکی با دردی عمیق و جانسوز در تن وارد این شهر گشته اند.
روز گذشته (19 آذر) سیلان یگانه نوگل 10 ساله ای که گویا دیگر از تبریز و دنیا خسته شده بود و توان تحمل درد سوختگی شدید در ناحیه ریه و دیگر قسمت ها تن نحیف خود نداشت، دار فانی را وداع گفت و دلها را به ماتم برد.
تسلیت مقام های کشوری و استانی پی در پی در رسانه ها و مطبوعات در رقابت بودند تا با تیتری درشت تر و کلماتی رساتر و شیواتر این درد جانکاه را به خانواده سیلان و میزبانانش تسلیت بگویند. نمایندگان در تکاپور بودند تا مقصر این حادثه تلخ را بیابند و وزیر را استیضاح نمایند، اما کدام از اینها مرهمی بر درد دل مادر سیلان خواهد بود.
مادری که نه ماه گل دختر دردانه اش را در بطن خود رشد داد و مدام مواظب بود تا آسیبی متوجه این عروس آینده نشود. مادری که 10 سال در محیط روستا و با کمبود امکانات در منطقفه کوهستانی و سرد پیرانشهر در زمستان های سرد و خشن لباس گرم را از تن به در می کرد تا تن نوگلش در اما بماند.
کدام پیام تسلیت و کدام جوابگویی مسئول و کدام استیضاح و کدام همدردی و کدام نوشدارو بعد از مرگ سهراب اثر دارد؟
حال در گوشه و کنار این بیمارستان چشم هایی نگران و گوش هایی بی تابند که نکند سیلان دیگری را سیل بی توجهی فلان وزیر و فلان مدیر و فلان معلم با خود ببرد، نکند گل دیگری پرپر شود و آن سیلان مادری دیگر باشد، واین در حالی است که حال 4 دانش آموز دیگر وخیم گزارش شده است.
تبریز میزبان دانش آموزان سوخته پیرانشهری است در حالی که سال هاست حامل انرژی گاز جایگزین نفت شده است و شنیدن خبر آتش سوزی بخاری های غیر استاندارد نفتی برایمان بعید می آید اما همه ما روزگاری ترس و وحشت سرخ شدن بدنه بخاری های نفتی سیاه و چکه ای را در خانه ها و مدرسه هایمان بیاد داریم.
این اخبار نشان می دهد که چقدر از روستاهای کشور ما در محرومیت به سر می برند و هنوز هم کلاس های درس و خانه هایشان را با بخاری های پرخطر گرم می کنند و جالب اینجاست که هر سال مسئولان مربوطه اعلام می کنند که هیچ مدرسه بخاری غیر استاندارد استفاده نمی کند و آیا این بخاری استاندارد بوده که 30 دانش آموز را دچار آتش سوزی کرده و 12 نفر آن ها را چند روز مهمان آی سی سوی بیمارستان سینای تبریز نموده است پس وای بحال بخاری های غیر استاندارد.
اولین چاره ای که در این گونه موارد به ذهن مسئولان می رسد استیضاح وزیر است ولی آیا استیضاح وزیر صورت زیبای این دخترکان معصوم را به حالت اول برخواهد گرداند و سیلان را دوباره به آغوش پر مهر خانواده اش، به کوچه های گلی روستای شین آباد و کلاس درس سوخته بازخواهد گرداند؟؟!
شاید کسی در این امر کوتاهی کرده اما اگر سال های قبل که نمونه چنین مواردی پیش می آمد به جاری پاک کردن صورت مسئله کار زیربنایی انجام می شد، صد درصد امروز دانش آموزان مدرسه انقلاب این گونه میهمان شهر تبریز نمی شدند و چه میهمانی غمباری است.
چرا نباید در مدارس ما از شوفاژ استفاده شود آنهم مدرسه ای که فقط 8 سال است که احداث شده. چرا علاج واقعه را قبل از وقوع نمی کنیم. شاید اگر آن زمان وقتی که مدرسه شهید رحیمی درودزن فارس در آذر 85 دچار آتش سوزی شد، به فکر علاج واقعه می افتادیم این اتفاق در پیرانشهر نمی افتاد.
رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن تسلین این واقعه تاسف بار، گفت: این دختران فرزندان ایران و سرمایه های کشور هستند، دانشآموزان سال چهارم دبستان در کلاسی که 36 نفر را در خود داشت حضور داشتند در حالی که استاندارد کلاسها کمتر از این تعداد است. شینآباد به تازگی جزء شهرستان پیرانشهر شده است، مدرسهای که 500 متر دورتر از محل حادثه بود شوفاژ دارد ولی مدرسهای که در آن حادثه اتفاق افتاده است بخاری نفتی داشت و این در حالی است که 10 سال است به این منطقه گازرسانی شده است.
معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه گفت: بیمارستان آموزان حادثه دیده پیرانشهری هنوز در حال طی شدن مراحل درمانی هستند و در کنار نگرانی های ما ناشی از سوختگی این کودکان، مشکلات تنفسی آنان نیز وجود دارد چرا که آنان دچار مشکلات تنفسی زیادی نیز شده اند که ناشی از استنشاق دود ناشی سوختگی زیاد در فضای بسته کلاس بوده است.
دکتر جعفری با اشاره به اینکه 15 آذر سه دانش آموز حادثه دیده دیگر برای ادامه درمان از ارومیه به تبریز منتقل شده اند، می گوید: در حال حاضر 15 دانش آموز آسیب دیده در بیمارستان امام خمینی ارومیه هنوز بستری هستند.
معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه گفت: مشکلات تنفسی این دانش آموزان تا حدی است که برای برخی از آنان لوله گذاری و تنفس مصنوعی در نظر گرفته شده است و ریه آنها به دلیل استنشاق گازهای ناشی از سوختن نفت سفید در محیط بسته بیمارستان دچار مشکل شده است و احتمال دارد دچار بیماری های تنفسی مزمن تا سال های بعد شوند.
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت در مجلس وزارت نفت را هم دخیل در کوتاهیهای وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: طبق قانون، وزارت نفت مکلف است از هر مشترکی که بهای گاز دریافت میکند 5 تومان به وسایل سرمایشی و گرمایشی مدارس اختصاص دهد ولی این کار را انجام نداده که خلاف قانون است.
وی تاکید کرد: در هر حال وزارت آموزش و پرورش مسئول پیگیری این مسائل بوده و باید با جدیت به این مسائل رسیدگی کند.
حال باید همه مردم ایران زمین دست به دعا بردارند تا دختران نوشکفته بستری شده روستای شین آباد به سرنوشت سیلان دچار نشده و به زودی بهبود یافته و تبریز و به یاری و امید خدا این میهمانی غمبار را ترک کنند.
پایان پیام/
نظر شما