به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، هوشنگ رضائی ثمرین، معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، در نشست تخصصی بررسی راهکارهای سرمایه گذاری و ایجاد برند مشترک در صنعت پوشاک ایران و ترکیه، اظهارداشت: همچنین 65 درصد ارزش واردات کشور مربوط به استان تهران است.
وی ادامه داد: 34 هزار بازرگان در کل کشور فعال هستند که از این تعداد 18 هزار نفر در شهر تهران مستقر هستند و به امور تجارت و بازرگانی اشتغال دارند.
رضایی ثمرین، ارزش کل پوشاک مصرفی در کشور را حدود چهار میلیارد دلار در سال ذکر کرد و گفت: این میزان مصرف بهترین فرصت برای فعالیت در صنعت پوشاک است.
در ادامه این نشست، کامبیز مروت جو، نایب رئیس اول اتحادیه فروشندگان پوشاک تهران نیز گفت: تولید پوشاک به صورت سنتی در ایران سابقه ای دیرینه دارد اما تولید صنعتی آن دارای سابقه ای 70 ساله است.
وی افزود: امروز تهران با بیش از 12 میلیون نفر جمعیت دارای حدود 20 هزار فعال در صنعت پوشاک است که از این تعداد تنها 2 هزار نفر نتوانسته اند مجوز فعالیت از اتحادیه را دریافت کنند که اقدامات لازم برای آنها نیز در دست اقدام است.
مروت جو با اشاره به سابقه بیش از 150 ساله تولید پوشاک در ایران، گفت: این در حالی است که ترکیه حدود 30 سال است که وارد فاز تولید صنعتی پوشاک شده که در این مدت گوی سبقت را از دیگران ربوده است.
وی سرانه مصرف پوشاک برای هر نفر در سال را 10 تکه ذکر کرد و افزود: با توجه به جمعیت حدود 76 میلیون نفری کشور، سالانه به تولید حدود 760 میلیون تکه پوشاک نیاز داریم که تنها بخشی از آن را می توانیم تولید کنیم.
مروت جو اظهار کرد: بازار بزرگ پوشاک ایران نیازمند سرمایه گذاری است و از کشورهایی که بتوانند سرمایه گذاری کنند، استقبال می کنیم.
در ادامه نشست، ندیم اوران، رئیس اتحادیه پوشاک شهر ازمیر ترکیه و عضو اتاق بازرگانی این شهر نیز گفت: ارزش تولیدات داخلی پوشاک در ترکیه حدود 30 میلیارد دلار در سال است که 25 میلیارد دلار آن صادر می شود. از این میزان صادرات 15 میلیارد دلار از طریق گمرکات و 10 میلیارد دلار نیز از طریق مسافری خارج می شود.
ندیم اوران، میزان مصرف پوشاک در شهر ازمیر ترکیه را سه میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: به همین میزان صادرات نیز از این شهر انجام می شود.
وی اظهار کرد: هر شهر در ترکیه پوشاک مخصوصی را تولید و برای فروش به بازارهای جهانی عرضه می کند؛ به عنوان مثال ازمیر 50 درصد تولیدکنندگان کت و شلوار دامادی را در خود جای داده و مهمترین شهر در تولید لباس عروس است.
در ادامه این نشست، ˈگرشاسبیˈ مسوول ثبت سفارش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز گفت: تولید کنندگان ایرانی توانایی تولید کالاهای مورد نیاز کشورهای منطقه را دارند.
وی ادامه داد: توانایی تولید کنندگان ما به اندازه ای است که می توانند با رقبای قدرتمند خود رقابت کنند و در دنیا حضور فعالی داشته باشند.
گرشاسبی افزود: تسهیلات مورد نیاز برای خرید مواد اولیه را در اختیار تولیدکنندگان در مرحله ثبت سفارش قرار می دهیم تا بتوانند به راحتی مواد اولیه را وارد و اقدام به تولید کنند.
پایان پیام/
نظر شما