10 اثر صنایع دستی مازندران" مُهر اصالت یونسکو" گرفت

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: 10 اثر از دست ساخته های صنعتگران صنایع دستی و هنرهای سنتی مازندران مهر تایید یونسکو گرفت.

سیف الله فرزانه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران امروز(20آذر) به خبرنگار شبستان گفت: نمدمالی یحیی شاه نظری و علی حلاجیان، نساجی سنتی فاطمه کاووسی، مصنوعات چرمی بهرام صورتی، دو اثر سفالگری با چرخ رمضانعلی چینی ساز، تکه دوزی رویا واحدی، خراطی چوب حسن زاهدی، لاک تراشی چوب علی توکل زاده و عبدالله گلردی از تنها سازمان جهانی فرهنگی مهر تایید دریافت کردند.

 

وی اظهار کرد: تاکنون با احتساب دو اثر تایید شده توسط یونسکو از جمله گلیمچه متکازین و لاک تراشی در سال 89 و 12 اثر از رشته های بومی صنایع دستی و هنرهای سنتی مازنی مهر اصالت یونسکو گرفت.

 

فرزانه با اشاره به شهرت جهانی صنایع دستی و هنرهای سنتی اصفهان از قدیم الایام گفت: در حال حاضر مازندران بعد از استان اصفهان از لحاظ کسب مهر یونسکو در رتبه دوم قرار دارد این در حالی است که سال 87 که طرح شناسایی یونسکو مطرح شد هیچ یک از آثار مازنی مورد تایید واقع نشد.


وی با اشاره به پیگیری های مداوم معاونت صنایع دستی جهت آموزش هنرمندان در سال جاری ادامه داد: کارگاه های آموزشی متعدد به طور دوره ای در شهرستان های استان توسط کارشناسان این اداره کل برگزار شد تا هنرمندان با شاخص های موردنظر یونسکو آشنا شوند.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآور شد: در جشنواره ای که امسال به میزبانی مازندران برگزار شد 20 اثر هنرمندان بومی استان با رعایت شاخص های آموزش دیده در کارگاه های آموزشی مهر اصالت ملی گرفت.


فرزانه خاطرنشان کرد: در حوزه بسته بندی کالا نیز که یکی از آیتم های مهم در داوری مهر اصالت یونسکو به شمار می آید رتبه دوم کشوری متعلق به هنرمندان مازنی است.


وی اظهار کرد: صنایع دستی و هنرهای سنتی مازندران به کسب 12 مهر اصالت بین المللی به طور حتم بیش از پیش خود را اثبات کرده است و نشان داده که در مسیر درستی برای توسعه قرار دارد.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران تصریح کرد: علاقه مندی هنرمندان مازنی تنوع رشته های مختلف بومی، سادگی و قابل استفاده بودن کالاهای صنایع دستی استان و قیمت تقریبا مناسب آن از جمله ویژگی های محصولات استان است که در کنار آموزش کارگاهی حایز رتبه شاخصی برای مازندران شد.


فرزانه افزود: بازاریابی، بازارداری و ایجاد فضای رقابتی برای هنرمندان تنها استراتژی حمایتی و تشویقی برای ادامه این فعالیت های مثبت و توسعه صنایع دستی به منظور صادرات آن است.


پایان پیام/

کد خبر 203564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha