معماری اسلامی در شهرهای اسلامی نمود بیشتری یابد

رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه اکثر شهرهای ایران از سیمای اسلامی برخوردار نیستند، گفت: معماری اسلامی در شهرهای اسلامی نمود بیشتری یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محسن طبسی، رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، عصر امروز (19آذر) در نخستین همایش روند معماری و طراحی شهری در اروپا در دانشگاه خیام مشهد با بیان اینکه ویژگی‌های معماری اسلامی شامل دو بخش شکلی و محتوایی است، اظهار کرد: ممکن است برخی از شهرهای اسلامی در ظاهر هیچ نماد و شکلی که گویای اسلامی بودن آن شهر باشد را نداشته باشد، اما محتوا و معنای آن اسلامی باشد.

 

وی با بیان اینکه سیمای اکثر شهرهای ایران اسلامی نیست، افزود: شایسته است که شکل هر شهر با محتوا و معنای آن همخوانی داشته باشد.

 

طبسی افزود: لازمه اثرگذاری اسلامی این است که شهرداری، موضوع معماری اسلامی را به عنوان یکی از رسالت‌های اصلی خود دنبال کند و فکرش تنها رفع تکلیف از وظایف اساسنامه‌ای نباشد.

 

رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه شهرداری مشهد در این زمینه بسیار مثبت عمل کرده است، افزود: در سال‌های اخیر اقدامات قابل توجهی در جهت تغییر سیمای شهر صورت گرفته است.

 

طبسی با بیان اینکه سیمایی اسلامی در شهر های اسلامی بیشتر نمود پیدا کند، بیان داشت: برای خارج شدن از وضعیت موجود باید تمام اقدامات بر مبنای پژوهش و تحقیق صورت بگیرد.

 

رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: قبل از ارائه هر طرح و برنامه‌ای باید وضعیت موجود ترسیم شده و مشکلات آن شناسایی شود و در ادامه آسیب‌شناسی صورت بگیرد و پس از این مراحل راهکارها ارائه شود.

 

وی با بیان اینکه بدون تحقیق و پژوهش نمی‌توان به نتیجه مثبتی رسید، خاطرنشان کرد: در این زمینه، شهرداری‌ها به عنوان سازندگان و مراقبان شهر نقش اساسی دارند و در خصوص اسلامی کردن معماری شهرها می‌توانند بسیاراثرگذار باشند.

 

در ادامه،  محمد حسین طیرانی، رئیس دانشگاه خیام مشهد با بیان اینکه دانشگاه خیام در تلاش برای ایجاد مقطع کارشناسی ارشد معماری است، گفت: همایش‌های علمی معمولا هنگامی برگزار می‌شود که محقق یا پژوهشگری به دستاوردهای جدید علمی دست پیدا کرده باشد.
 

طیرانی با اشاره به اینکه ما امروز در شهر مشهد شاهد تغییرات زیادی در ایجاد فضای سبز، پیاده‌روها و مبلمان شهری هستیم، افزود: این موضوعات در شادابی و نشاط مردم تأثیر زیادی دارد و امیدواریم در آینده نیز شاهد این تغییرات باشیم.

 

 وی تصریح کرد: در جریان قرار گرفتن جوانان از دستاوردهای علمی، مهم‌ترین دستاورد چنین سمینارهایی است و هدف ما در دانشگاه خیام آشنایی دانشجویان با این موضوعات است.

  

طیرانی با بیان اینکه در این دانشگاه 5 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد هزار دانشجو در رشته معماری تحصیل می‌کنند، گفت: طرح جامع ما 47 رشته دارد و قرار است 10 هزار دانشجو داشته باشیم با بازگشت هیئت علمی‌های بورسیه ما از خارج کشور در تلاش هستیم در مقطع کارشناسی ارشد معماری دانشجو بگیریم.

 

 رئیس دانشگاه خیام ادامه داد: در دنیای امروز معماری جایگاه ویژه‌ای دارد و ما باید سعی کنیم تا با الگوگیری از موضوعات مفید معماری در اروپا در جهت پیاده‌سازی آن در شهرهای خود گام برداریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 203442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha