تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: مسجد سید علی آقا در راسته شتربان بازار تاریخی تبریز قرار دارد که پس از بازسازی و مرمت بازگشایی شد.
محمدی، از پیشرفت فیزیکی 80 درصدی مرمت این راسته خبر داد و گفت: قدمت این بازار به دوره قاجاریه می رسد که در ضلع شمالی بازار و در بالای رودخانه واقع شده است و راسته شتربان (دوه چی بازاری) در کنار درب قدیمی شتربان که یکی از درب های هشت گانه تبریز بود، احداث شده و بخش بزرگی از بازار، از میدان کاه فروشان تا میدان صاحب الامر را شامل می شود.
وی یادآور شد: راسته اصلی بازار شتربان از حدود 150 مغازه تشکیل شده و با اتمام بخش عمده ای از مرمت این بازار اکنون عملیات بازسازی به میدان صاحب الامر رسیده است.
محمدی با اشاره به قدمت قاجاری مسجد سید علی آقا راسته شتربان، گفت: این مسجد هشت ستون سنگی است و در بخش های شمالی، شرقی و غربی مسجد ایوان دار و دارای طاق کلیل بوده و از دو بخش زنانه و مردانه تشکیل شده است.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی، تاکید کرد: مرمت ایوان طبقه اول، حفظ ایستایی طاق ها و استحکام بخشی دیوار مشرف به کوچه طبق الگوی تاریخی و با استفاده از آجرهای سنتی بخشی از بازسازی های این مسجد به شمار می رود و مرمت هشتی مسجد، ورودی زنانه، بدنه مشرف به حیاط و ازاره های سنگی و سبک سازی سقف ضلع غربی از دیگر اقدامات مرمتی انجام گرفته در مسجد سید علی آقا بازارچه شتربان است.
وی مدت زمان مرمت این مسجد را هشت ماه عنوان کرد و یادآور شد: بیش از 250 تومان اعتبار برای مرمت و بازسازی مسجد سید علی آقا و تاکنون اعتباری بالغ بر 400 میلیون ریال برای مرمت راسته شتربان هزینه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: بندکشی، استحکام بخشی و تقویت طاق ها، دوخت و دوز و اجرای مجدد گنبدها، پوکه ریزی و سبک سازی سقف گنبدها از جمله عملیات مرمتی راسته بازار شتربان به شمار می رود.
محمدی با بیان اینکه این بازار مشتمل بر 50 طاق و گنبد است، خاطرنشان کرد: مرمت 15 طاق و گنبد باقی مانده راسته شتربان بازار تبریز در حال انجام و بهسازی 35 طاق گنبد آن به اتمام رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما