به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، محمدرضا باقری، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی با اعلام این خبر گفت: بر اساس این تفاهمنامه یک هزار و 500 نفر از فرشبافان و اساتید فرش دستبافت استان، آموزش های لازم را در زمینه های مختلفی از قبیل بهبافی، رنگریزی، قالیشویی و کیفی سازی تولیدات فرا می گیرند.
وی تصریح کرد: در مرحله اول اجرای این طرح که تا پایان سال جاری است، اساتید فرش دستبافت استان آموزش های لازم را در زمینه آشنایی با تکنولوژی صنعت فرش و ارتقاء سطح کیفی تولیدات، از سوی اساتید مربوطه فرا می گیرند.
وی اظهارداشت: علاوه بر آن با برنامه ریزی های انجام شده تعدادی از اساتید فرش استان و فرشبافان اتحادیه صنعت فرش استان برای آشنایی با تکنولوژی فرش؛ رنگرزی، قالیشویی به مراکز اصلی صنعت فرش در استان های قم، اصفهان، یزد و دیگر استان های کشور سفر می کنند.
باقری متذکر شد: در این بازدیدها اساتید فرش استان، تبادل اطلاعاتی نیز با فرشبافان و اساتید فرش سایر استان های کشور که در بازار بین المللی جایگاه مناسبی دارند، خواهند داشت که این تبادل اطلاعات در کیفی سازی تولیدات فرش استان تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در این استان زیرساخت های صنعت فرش دستبافت در قالب شهرک تخصصی فرش استان در بجنورد در دست ساخت قرار گرفته، بیان داشت: در این شهرک تمام زیرساخت های مورد نیاز از جمله بهبافی فرش، رنگرزی، دار قالی، قالیشویی و سایر مراحل مورد نیاز پیش بینی شده و با تامین اعتبار به موقع در سال آینده فاز اول این طرح به بهره برداری می رسد.
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان شمالی یادآور شد: خراسان شمالی نخستین استان در سطح کشور است که با موافقت سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران و توصیه مسئولان ارشد استانی طرح ساخت شهرک تخصصی فرش دستبافت را در راستای حمایت از صنعت فرش استان خراسان شمالی در دستور کار قرار داده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان شمالی، وی خاطرنشان کرد: با تکمیل شهرک تخصصی فرش دستبافت استان، طرح های توانمندسازی نیروی انسانی، توسعه بازارهای بین المللی نیز نتیجه بخش بوده که ارزش افزوده خوبی را برای صنعت فرش استان با 21 هزار فعال در این صنعت فراهم می کند.
وی در پایان متذکر شد: هم اکنون صنعت فرش استان خراسان شمالی کمترین ارزش افزوده را برای صنعتگران این بخش دارد و سود عمده این صنعت به جیب دلالان و تجار استان های دیگر می رود که این هنر را به نام استان های خودشان به خارج صادر می کنند.
پایان پیام/
نظر شما