کارایی و اثربخشی رسانه ملی باید افزایش یابد/افزایش پخش رادیوهای استانی

معاونان صدا سیما در همایش معاونان صدای مراکز استان ها، بر افزایش کارایی و اثربخشی برنامه های رسانه ملی تاکید کردند و خواستار به‌روزرسانی درس‌ها و کتاب‌ها، ارتقای سطح علمی استادان و جوان‌گرایی در این‌حوزه شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، معاون نظارت و برنامه ریزی صدا و سیما در ششمین همایش معاونان صدای مراکز استان ها گفت: در فضای رسانه ای دنیا ناچار به توسعه در تولیدات ایده محور و تنوع در نحوه ارائه برنامه ها هستیم.


دکتر حسن خجسته با تشریح تکثر و تنوع رسانه های کنونی در جهان و تقسیم و تغییر ذائقه مخاطبان افزود: در این شرایط رسانه ملی در حوزه های پیام و مشتری مداری در رقابت شدید با رسانه های دیگر قرار دارد.


خجسته با بیان اینکه برخی کارکردهای رادیو با پشرفت تکنولوژیک و ظهور رسانه های جدید از انحصار خارج شده است تصریح کرد: رادیو در دوره ای قرار گرفته است که لازم است یک بار دیگر زیست بوم خود را بازنگری و بازتعریف نماید.


وی تغییر در شیوه های اطلاع رسانی، هویت سازی، ایجاد تنوع، تغییر در رویکردها و توجه به گروه مخاطبان ثانویه را به عنوان برخی از محورهای تحول محتوایی در رسانه رادیو بیان کرد و افزود: در فضای جدید رسانه ای و جنگ رسانه ای شدید موجود در دنیا، اگر رادیو منفعل بماند به ناچار مزیت خود را از دست می دهد.

 

کارایی و اثربخشی دو مولفه تحقق اهداف رسانه ای
اهداف ارشادی - تربیتی، اطلاع رسانی - آموزشی و سرگرمی – تفریحی برنامه های تولیدی تا زمانی که از کارایی و اثربخشی برخوردار نباشند، ابتر خواهند ماند. 
 

دکتر کیومرث طهماسبی نیز در جمع معاونان صدای مراکز استان ها با عنوان این مطلب تغییر بینش در مخاطب را بالاترین هدف هر نهاد رسانه ای بیان کرد و افزود: مدیران و برنامه سازان رسانه در برابر هر گفتار و کلامی که از رسانه پخش می شود، مسئولند زیرا هر پیامی که از رسانه به مخاطب منتقل می شود در زندگی اجتماعی و فرهنگی آنان اثر وضعی برجای می گذارد.


معاون امور استان های صدا و سیما نقش مدیران میانی رسانه را به جهت برخورداری از مهارت های ادارکی، انسانی و فنی مهم تلقی کرد و ابراز داشت: در سایه وجود چنین مدیرانی کارایی و اثربخشی اهداف تعیین شده رسانه ای محقق شده و برنامه ها و اقدمات بزرگ اجرایی و بالفعل می شوند.


طهماسبی توجه به جزئیات و مدیریت داشته ها را در برنامه سازی از عوامل مهم ارتقای کیفی برنامه ها دانست و تصریح کرد: طرح مشکلات موجود می بایست به دور از سیاه نمایی انجام گیرد زیرا آنچه که مردم در شرایط کنونی به آن احتیاج دارند فضایی آرام توام با امید و نشاط است.


طهماسبی در پایان سخنان خود یکی از مهمترین مزیت های مراکز استانی صدا و سیما را تولیدات کیفی با هزینه های کم برشمرد و صرفه جویی و بهره وری بیشتر را در شبکه های استانی خواستار شد.
 

 معاون آموزش و پژوهش رسانه ملی:

ثمرات طرح تحول آموزش و پژوهش سازمان محسوس است

معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما در این همایش با اشاره به طرح تحوّل حوزه آموزش و پژوهش سازمان صدا‌و‌سیما گفت: ایده این طرح که در اواخر سال 1388 به جریان افتاد، موجب تحوّلات مختلفی در بخش آموزش سازمان شد که به‌روزرسانی درس‌ها و کتاب‌ها، ارتقای سطح علمی استادان و جوان‌گرایی در این‌حوزه، از جمله ثمرات طرح تحوّل بوده است.


دکتر علی اصغر غلامرضایی افزود: در حوزه پژوهش نیز تأسیس گروه‌های سبک‌زندگی، ماهواره و انتخابات در اداره کلّ مطالعات رسانه این مرکز و تلاش برای تقویت پشتوانه پژوهشی و نظری اقدامات رسانه ملّی بویژه در حوزه برنامه‌ریزی و برنامه‌سازی، توجه ویژه به دانشکده صدا و سیما و مرکز پژوهش‌های اسلامی برای افزایش کیفیّت فعّالیّت‌ها و صرفه‌جویی در بودجه و نیروی انسانی در کنار افزایش عملکرد، از دیگر اقدامات جدی در معاونت آموزش و پژوهش بوده است.


وی با اشاره به فعالیت پژوهشگران در مراکز صدا و سیما و پژوهش های متعدد در استان ها گفت: آموزش و تربیت پژوهشگر رسانه‌ای و افزایش کیفیّت و کمیّت دستاوردهای پژوهشی بر اساس نیازهای فعلی و آینده رسانه مهم‌ترین نکاتی است که به آن توجه ویژه شده است.


غلامرضایی در ادامه برضرورت جمع آوری و تلخیص کارهای مطالعاتی آموزشی و پژوهشی و شناخت جامعه هدف در برنامه های مراکز استانی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر دوره های آموزشی متعددی برای کارکنان در مشاغل مختلف برگزار می شود که باعث ارتقای سطح دانش آن ها می شود.


وی ساختار جذاب برنامه سازی ، ارتباط موثر برنامه ها با نهادهای آموزشی و پژوهشی حوزه و دانشگاه ، بررسی وضعیت حال و آینده شبکه ها و تکیه کردن برجامعه و مردم در آموزش را ازعوامل موثر در پیشرفت شبکه های استانی عنوان کرد.
در پایان این نشست معاونان صدای مراکز بخشی از مشکلات و راهکارهای پیش رو در حوزه پژوهش های برنامه ای و آموزش مشاغل مختلف در حوزه رادیو را مورد بررسی قرار دادند.
 

مدیرکل صدای استان ها: افزایش پخش رادیوهای استانی

مدیرکل صدای استان ها در ششمین همایش معاونان صدای مراکز گفت: با افزایش 12 هزار ساعتی تعهد برنامه سازی شبکه های استانی صدا، ساعت پخش این شبکه ها تا پایان سال جاری به 20 و 24 ساعت افزایش می یابد.


ابوالفضل معصومی فر گویش، لهجه و فرهنگ غنی بومی و محلی استان های کشور را از مزیت های برنامه سازی در استان ها برشمرد و تصریح کرد: با اتکا به این مزیت ها میانگین مخاطبان رادیوهای استانی معادل دو برابر پرشنونده ترین رادیوهای سراسری است و این امتیازی است که حتی شبکه های تلویزیونی در استان ها در مقام مقایسه با شبکه های سراسری به این برتری دست نیافته اند.


معصومی فر تدوین شاخص های جامع ارزیابی عملکرد رادیوهای استانی را در راستای ارتقاء کیفیت برنامه ها و افزایش مخاطبان استانی بیان کرد و افزود: پیش از این رادیوهای استانی با امتیازات تک برنامه های تولیدی خود ارزیابی می شدند اما هم اکنون با افزودن 13 شاخص دیگر در حوزه های نظارت و ارزیابی ، طرح و برنامه، درصد رضایت و شنونده و... سعی نمودیم به ارزیابی جامعی از رادیوهای استانی دست پیدا کرده و در صدد شناسایی نقاط ضعف خود برآییم.


وی در پایان راهکارهای افزایش رضایت مخاطبان، بررسی روش های افزایش جذابیت جداول پخش شبکه های استانی، ایجاد بانک اطلاعات برنامه های فاخر، بازنگری در فرم های طرح و برنامه های رادیویی و تجدید نظر در کیفیت برگزاری جلسات ارزیابی ستاد و مراکز را از مهمترین محورهای کاری ششمین همایش معاونان صدای مراکز برشمرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 203187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha