خروج نظامیان آمریکا از افغانستان بهترین راه برای رسیدن به صلح

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره پیشبرد صلح و ثبات در افغانستان گفت: خروج نیروهای نظامی خارجی و آمریکا از این کشور اصلی ترین راهکار برای برون رفت کابل از چالش های تروریسم و ناامنی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران شهر کراچی درباره خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان تا سال 2014 میلادی افزود: آمریکایی‌ها با وعده مبارزه با تروریسم وارد منطقه و افغانستان شدند اما امروزه اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد گروه‌های تروریستی با سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) همکاری می‌کنند.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ریشه تمامی مشکلات کشورهای منطقه حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای است، تصریح کرد: اگر بیگانگان به دنبال ایجاد امنیت هستند، کشورهای منطقه را به حال خود واگذار کنند تا خود آن‌ها باتعامل با یکدیگر راهکارهایی برای حل چالش‌های منطقه بیایند و بر آن فائق آیند.

رامین مهمانپرست درباره بهترین راه حل برای تامین امنیت در افغانستان گفت: خروج نیروهای نظامی خارجی و آمریکا از این کشور، اصلیترین راهکار برای برون رفت از چالش افغانستان است.

وی گفت: آمریکایی‌ها حفظ منافع رژیم صهیونیستی را در منطقه دنبال می‌کنند و با ایجاد تفرقه بین کشورهای اسلامی در تلاش برای حمایت از این رژیم صهیونیستی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده ارائه راه حل برای پایان یافتن بحران‌ها در منطقه اعم از چالش امنیتی و تروریستی در افغانستان بوده و معتقد است همکاری‌های منطقه‌ای بهترین راه حل برای پایان درگیری‌های داخلی است.

وی تاکید کرد: مردم افغانستان می‌توانند به خوبی کشور خود را اداره کنند و به رشد و توسعه افغانستان کمک کنند.

درادامه این نشست مطبوعاتی مهمانپرست درباره همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و پاکستان بویژه اجرا و تکمیل پروژه عظیم انتقال گاز ایران به پاکستان افزود: همکاری ایران و پاکستان در این پروژه از مهم‌ترین برنامه‌های دو دولت است و مقامات دو کشور تلاش خود را برای اجرایی شدن این پروژه به کار بسته‌اند.

وی با اشاره به اعلام آمادگی ایران در اعطای تسهیلات و سرمایه گذاری در محدوده خاک پاکستان، گفت: ایران می‌خواهد در این پروژه سرمایه گذاری کند و در نشست‌های آینده بین مقامات دو کشور، توافق نهایی در این پروژه انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: دو کشور در راستای ارتقای همکاری‌های اقتصادی آمادگی لازم برای راه اندازی بانک‌ها و موسسات مالی را دارند.

وی درباره به تعویق افتادن سفر رییس جمهوری پاکستان به ایران گفت: سفر آقای زرداری به دلیل حجم بالای برنامه‌های کاری او به تعویق افتاده و در زمانی دیگری این سفر انجام می‌شود.

مهمانپرست درباره روابط ایران و کشورهای عربی و اسلامی منطقه گفت که ما همکاری با کشورهای اسلامی و منطقه را به عنوان یک سیاست قلمداد می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید براینکه کشور‌های غربی در جهت منحرف کردن افکار عمومی از جنایات رژیم صهیونیستی و تفرقه بین کشورهای اسلامی به هر توطئه و ترفندی دست می‌زنند، گفت: بحث‌های اختلافات بین ایران و کشورهای اسلامی منطقه نیز یکی دیگر از این توطئه‌ها و ترفندهای غرب است.

دستیار ویژه وزیر خارجه، تحریم‌های یکجانبه آمریکا در طول سه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را سیاسی، ناکارآمد و شکست خورده خواند و گفت: ایران تحریم‌ها را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کرده و اعمال تحریم‌ها علیه ایران بوسیله کشورهای همسایه واقعیت نداشته و خنده آور است زیرا تمامی کشور‌ها امروز به دنبال منافع خود هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به گفته‌های کلینتون در مورد اینکه کشورهایی می‌توانند همکاری‌های خود را با ایران ادامه دهند، گفت: این یعنی تحریم‌ها تنها یک فشارهای سیاسی است، آن‌ها می‌خواهند فشارهای مضاعفی به ایران و مردم ما وارد کنند تا با این اعمال غیرمنطقی مردم ما دست از حقوق مسلم خود در برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌یی بر دارند.

مهمانپرست درباره همکاری و تعاملات ایران یا کشورهای دنیا گفت: ایران بر اساس سیاست‌های کلی خود به جز رژیم صهیونیستی با تمام کشورهای دنیا با شرایطی که آن‌ها به حقوق مسلم مردم کشورمان احترام بگذارند، گفت‌و‌گو خواهد کرد.

وی در سفر یک هفته‌ای خود به پاکستان در شهرهای اسلام آباد، لاهور و کراچی به سوالات رسانه‌های خبری پاسخ داده است.
 

پایان پیام/

کد خبر 203045

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha