نحوه تقسیم جایزه جلال آل‌احمد/ از آسمان نیامدم که استعفا بدهم

حمیدزاده گفت: اگر در آیین نامه اجرایی، تعداد نفرات برای حضور در جلسه نهایی ذکر شده باشد و انجام نداده باشیم، خلاف صورت گرفته، اما وقتی چیزی قید نشده، بر طبق رویه قبلی کارمان را پیش بردیم و تخلف محسوب نمی شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، «مجید حمیدزاده» دبیر پنجمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در ادامه این نشست خبری در مورد برخی استثنائاتی که در حیطه جوایز رخ می دهد، گفت: در مورد آثار تاریخ نگاری که کتاب دارای نگارنده و راوی است، تعیین جایزه برای این دو تصمیم بر عهده هیات علمی است که جایزه به صورت مساوی بین این دو تقسیم شود و یا اینکه به هر کدام چقدر جایزه داده شود. همانند این دوره که کتاب نورالدین پسر ایران، مستثنی قرار گرفت و به راوی و نگارنده 12 سکه کامل و نیم ارائه شد. ما در تمامی این موارد و همچنین به طور ویژه جایزه جلال، پیشنهاد و نظرات هیات علمی را اجرا کردیم، چه در اینکه کتابی تنزل رتبه بیابد و چه در مقدار جوایز.

 

همه بحث های محمدرضا سرشار با مجید حمیدزاده

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره کتاب آقای سرشار و حضور وی در هیات علمی، توضیح داد: آقای سرشار در این دوره، دارای کتابی بودند که چون در سال 91 منتشر شده، باید در سال 92 به جایزه جلال می آمد. اما ایشان در اولین جلسه هیات علمی در تاریخ 28/5/91 که اعضای داوری 4 گروه انتخاب شدند، حضور داشتند. در بین و بعد از این جلسه، بارها به من تذکر دادند که سرشار دارای کتاب است.

حمیدزاده در ادامه توضیح داد: وقتی کسی از هیات داوران، دارای کتاب باشد، نمی تواند در جلسات حضور یابد، اما اگر شخصی از بین اعضای هیات علمی دارای کتاب باشد، به او پیشنهاد می شود که یا خودش از کناره گیری کند و یا کتابش را از دور رقابت خارج کند. این پیشنهاد به آقای سرشار ارائه شد، چراکه برای افکار عمومی شائبه پیش می آمد کسی که خودش کتاب دارد جزء هیات علمی است کتابش برگزیده شود. بنابراین طبق انتخاب سرشار، خودشان خارج شدند و کتابشان در روند داوری ها ماند.

محمدرضا سرشار خطاب به من گفت: "اصل مطلبی که شما گفتید، معقول است، اما این نکته در اساسنامه وجود ندارد." در تاریخ 20/8/91 ایشان استعفایشان را به من دادند؛ زمانی که از من خواستند که اعلام کنم چه کسانی کتابشان را داوری کردند. چراکه به نظر آقای سرشار، باید اعضای داوران را زودتر اعلام کرد و اینکه چه داوری به کدام کتاب چه امتیازی را می دهد، مشخص شود. اما این مساله خلاف رویه همیشگی جایزه جلال و دیگر جوایز ادبی است، چراکه اسامی داوران بر اساس مصوبه در انتهای دوره اعلام می شود.

بعد از این مساله بود که آقای سرشار گفت "خودم را مجاز می دانم که صحبت کنم و بنویسم که چه گذشته است."

این در حالی بود که آقای سرشازر تقریباً در تمامی جلسات داوری و هیات علمی حضور داشتند و بعد از این مورد بود که وی استعفایش را ارائه داد.

 

حمیدزاده در ادامه در مورد صلاحیت نویسندگان برگزیده جایزه جلال به عنوان داور جشنواره، بیان کرد: کسانی که در جایزه جلال منتخب می شوند، کارشان در حد استاندارد و حائز شرایط است و از نظر همه اعضا نیز خوب است که این شخص به عنوان داور کتاب فصل و دیگر جشنواره ها انتخاب شود و این موضوع در اساسنامه جوایز ادبی موجود است.

وی اظهار کرد: ما مجری مصوبات اعضای هیات علمی هستیم و حتی ملاک داوری و آیین نامه های اجرایی طبق این مصوبات، اجرایی می شوند، بنابراین اعضای این هیات حق دارند که بگویند از چه کسی برای داوری می توان استفاده کرد یا خیر. ما باید برای درست و غلط بودن، ملاک داشته باشیم و بی جهت نمی توانیم اظهار نظر ایجابی و سلبی ارائه کنیم. ملاک ما آیین نامه، اساسنامه و رویه قبلی جایزه جلال است و در هر کدام از این بندها، اگر من نظری داشته باشم باید طبق رویه موجود باشد که اگر تصویب شد، پیش می رویم.

 

از آسمان نیامدم که استعفا بدهم

حمیدزاده در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد استعفای او پرسید، گفت: تصمیم به استعفا ندارم، چون از نظر تشکیلاتی از آسمان نیامدم و تصمیمی که برای انتصاب من گرفته شد، از جانب خودم نبوده است.

 

 به گزارش شبستان، یکی از سوالات جمع خبرنگاران، حضور تعداد اعضای هیات علمی به منظور انتخاب نهایی آثار در جلسه نهایی بود، چراکه بر طبق اعلام سرشار، در این جلسه تعداد اندکی از اعضای هیات علمی حضور داشتند. اما حمیدزاده در پاسخ گفت: لزومی نمی بینم که تعداد نفرات حاضر در جلسه نهایی اعضای هیات علمی جایزه جلال را اعلام کنم، اما بر اساس آنچه که در آیین نامه و اساسنامه جایزه جلال آل احمد وجود دارد، تعداد نفرات قید نشده است. اگر در آیین نامه اجرایی، تعداد نفرات ذکر شده باشد و انجام نداده باشیم، خلاف صورت گرفته، اما وقتی چیزی قید نشده، ما بر طبق رویه قبلی کارمان را پیش بردیم و تخلف محسوب نمی شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 202884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha