به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام اسکندری، دبیر نخستین همایش ملی ارتباطات دینی در نخستین همایش ملی ارتباطات دینی گفت: در شرایط کنونی جهان و با توجه به تغییر و تحولات عرصه بین المللی و موج بیداری ملت های جهان به خصوص ملت های اسلامی، جمهوری اسلامی ایران باید بتواند پیشتاز جنبش های عدالت خواهانه باشد و این امر مستلزم جهاد معنوی و مادی است.
وی ادامه داد: دشمن در تمام زمینه ها با تجهیزات کامل وارد شده و از موجهایی که میان ملتها ایجاد می شود سوءاستفاده می کند و آنها را به انحراف می کشاند همانطور که در عرصه معنوی شاهد بودیم که وقتی موج معنویت خواهی در اروپا شکل گرفت دشمن گروههای عرفانی نوظهور را تبلیغ کرد تا عرفان زلال شیعی به گوش جهانیان نرسد.
حجت الاسلام اسکندری با بیان اینکه فرصت ها یکی پس از دیگری از دست می رود و در حال حاضر حرکت ما در عرصه تبلیغات دینی بسیار کند است گفت: باید کسانی که در حوزه تبلیغ دین تلاش می کنند سریعتر به فکر بیفتند و سازوکارهای لازم را در این زمینه آماده کنند.
وی ادامه داد: جامعه بشری تشنه معارف ناب اسلامی است و اگر نتوانیم به صورت معقول و منطقی دین را به جهانیان عرضه کنیم دشمن عرصه را از ما خواهد گرفت و در همایش ملی ارتباطات دینی به دنبال این هستیم که از نظرات اندیشمندان در زمینه ارتباطات دینی برای اعتلای فرهنگ اسلامی و تبلیغ آن در عرصه جهانی استفاده کنیم.
دبیر همایش ملی ارتباطات دینی با اشاره به چگونگی شکل گیری تفکر برگزاری این همایش گفت: پژوهشکده باقرالعلوم که وابسته به سازمان تبلیغات است به منظور تامین نیازهای مخاطبان سازمان تبلیغات شکل گرفته و تاکنون خدمات ارزنده ای را ارایه کرده است در این پژوهشکده گروه مطالعات فرهنگ و ارتباطات دینی با چهار زیرمجموعه فرهنگ و تمدن، شیوه های تبلیغ، نقد و رویکردهای و ارتباطات دینی به فعالیت می پردازد.
وی ادامه داد: از سال 87 با توجه به تحولاتی که در عرصه فرهنگ و دین به وجود آمده است به این فکر افتادیم که باید مطالعات جدی و عمیقی در زمینه ارتباطات دینی انجام شود و به همین دلیل هیئت علمی این گروه متشکل از اساتید دانشگاه و حوزه فعالیت خود را آغاز کرد.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به بیش از بیست جلسه علمی ارتباطات دینی در سال 87 گفت: در این جلسات موضوعات به صورت طبقه بندی شده به دست آمد و در 4 نشست علمی به بحث گذاشته شد در جمع بندی این 4 جلسه به این نتیجه رسیدیم که باید یک همایش ملی تشکیل شود تا از صاحبنظران اقصی نقاط کشور در این زمینه استفاده شود.
وی افزود: در چهار نشست مذکور 4 محور مراکز و سازمان های ارتباطات دینی، محتوای ارتباطات دینی، آثار اجتماعی ارتباطات دینی و مخاطبان ارتباطات دینی به بحث گذاشته شد که مقالاتی هم در این زمینه نگاشته شد.
دبیر نخستین همایش ملی ارتباطات دینی با اشاره به محورهای این همایش گفت: محورهای اصلی را مفهوم شناسی ارتباطات دینی، الزامات ارتباطات دینی و رویکردها و راهبردهای ارتباطات دینی تشکیل می دهند که هر کدام از این محورها زیرمجموعه های فراوانی دارد در مجموع حدود 50 مقاله که دست مسئولان این همایش رسیده است که پس از داوری و گزینش مقالات برتر در این همایش 12 مقاله و چهار سخنرانی عرضه می شود.
پایان پیام/
پایان پیام
نظر شما