زنان تحت پوشش بیمه مستمری قرار می گیرند

معاون مرکز امور زنان از اخذ مجوز بیمه مستمری زنان توسط یکی از شرکت های بیمه از بیمه مرکزی خبر داد.

پروین هدایتی، معاون سرمایه های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه تاکنون پوشش بیمه ای که بتواند بیمه مستمری پرداخت کند، وجود نداشته است، افزود: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته یکی از شرکت های بیمه ای موفق به دریافت این مجوز از بیمه مرکزی شده است. این بیمه در قالب بیمه اختیاری است و سیستم کارش هم همانند بیمه های عمر می باشد ولی با این تفاوت که به مبلغ و سنواتی که در قرارداد ذکر شده، همه ماهه مبلغی را به عنوان مستمری پرداخت می کند.

 

هدایتی با بیان اینکه زمینه این طرح فراهم شده است، تصریح کرد: تمام هماهنگی های لازم حتی یا گروه های مسئول اجرای این طرح در استان ها به عمل آمده است که در اولین فرصت اطلاع رسانی می شود. حتی ما پیشنهاد داریم که این امر به عنوان یکی از شروط ضمن عقد قرار گیرد و مردان ماهانه مبلغی را یا از سهم یارانه خود و یا از حق عائله مندی در فیش حقوقی خود به شرکت مربوطه پرداخت کنند، در این صورت است که زنان مطمن می شوند که بعد از 20 سال می توانند مانند یک کارمند معمولی مستمری دریافت کند.

 

اولویت زنان سرپرست خانوار در طرح بیمه زنان خانه دار

هدایتی با اشاره به بیمه زنان خانه دار گفت: در بسیاری از محافل از بیمه زنان خانه دار به عنوان بیمه زنان سرپرست خانوار نامبرده می شود در صورتی که اینگونه نیست.

 

وی با بیان اینکه حدود 10 میلیون زن خانه دار در کشور داریم، اظهار کرد: اولویت ما با زنان سرپرست خانوار و زنان بالای سن 50 سال است که مقرر شده با پیشنهادی که ما به مجلس شورای اسلامی دادیم طی یک زمانبندی 5 تا 10 ساله و با توجه به بودجه پیشنهادی، این زنان تحت پوشش بیمه زنان خانه دار قرار گیرند به همین دلیل تلقی بر این است که این بیمه، شامل بیمه زنان سرپرست خانوار است در صورتی که بیمه زنان خانه دار می باشد.

 

هدایتی با اشاره به اینکه طرح بیمه زنان خانه دار در حد یک پیشنهاد است، تصریح کرد: این طرح دارای بخش های مهمی است که باید دقیق و به صورت کارشناسی پیگیری شود. مثلاً ما در برخی از حوزه های این طرح به نتیجه می رسیم ولی در بخش های دیگر بی جواب می مانیم. براساس آمارهای به دست آمده حدود 5/2 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که اگر بخواهیم آنها را تحت پوشش بیمه قرار دهیم باید سه سال ابتدای اجرای طرح به بیمه آنها اختصاص یابد.

 

معاون سرمایه های اجتماعی مرکز امور زنان تصریح کرد: در قانون بیمه، سهم بیمه، 30 درصد است که 23 درصد شامل سهم کارفرما و 7 درصد شامل سهم خود فرد و 3 درصد هم شامل بیمه بیکاری است ما برای اینکه بتوانیم این طرح را هر چه زودتر به اجرایی کنیم، بیمه درمانی را از این طرح خارج کردیم که در این صورت سهم ما 15 درصد می شود حال اینکه از این درصد چند درصد را فرد و چند درصد را دولت تقبل کند، بستگی به بودجه تخصیص یافته به این طرح دارد که باید در مراجع رسمی اختصاص یابد.

 

معاون سرمایه اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده با بیان اینکه تامین آتیه زنان از جمله اهداف ما در اجرای طرح بیمه زنان خانه دار است، خاطرنشان کرد: درست است با مشکلات مالی زیادی در این راه روبرو هستیم ولی راه های جایگزین زیادی نیز برای هر چه زودتر عملیاتی کردن این طرح وجود دارد زیرا هدف ما ایجاد یک آینده امن و مطمئن برای زنان در دوره کهولت سن، از کارافتادگی، فوت همسر و سایر مسایل است.

 

هدایتی با اشاره به اینکه عدم اطمینان از تامین آتیه زنان یکی از دلایل عمده تقاضای مهریه بالا از سوی دختران است، یادآور شد: اگر ما بتوانیم این تامین آتیه و اطمینان را در خانواده ایجاد کنیم بر روی بسیاری از مسایل از جمله مهریه بالا و حتی ازدواج آسان نیز تاثیرات بسزایی خواهیم گذاشت.

 

وی اظهار کرد: هدف ما این است که با اجرای این طرح تمام زنان را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. ولی چون زنان سرپرست خانوار و سنین بالای 55 سال در اولویت طرح ما قرار دارند به همین دلیل از زنانی که توانایی پرداخت حق بیمه خود را دارند، تقاضا داریم در صورت اجرای این طرح حق بیمه خود را بپردازند زیر بهتر از این است که 15 سال منتظر بمانند تا دولت سهم بیمه آنها بپردازد زیرا در این گیرودار مشکلات بودجه ای هیچ چیزی را نمی توان پیش بینی کرد.

 

وی ادامه داد: به دلیل همین مشکلات تامین منابع دولت است که بسیاری از طرح هایی که بایستی سال های گذشته اجرا می شود هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است بنابرای زنان می توانند از طریق بیمه های خصوصی اقدام به بیمه خود کنند.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 202577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha