به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان//
16 آذر روز دانشجوست، روزی که همه ساله در تقویمهای گرد گرفته ما ایرانیها از آن به عنوان سمبل رشادت و مبارزه با استکبار یاد میشود و همه ساله روز دانشجو تنها روزی است که در آن یادی از دانشجوها میکنیم.
این روز، به یاد سه دانشجوی ایران نامگذاری شده که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون، نایب رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ 16 آذر 1332 (حدود چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد همان سال) در دانشگاه تهران کشته شدند، روزی که از آن سال به عنوان سمبل مبارزه با استکبار مطرح شد و به عنوان روزی که در آن بیش از گذشته باید برای دانشجویان وقت گذاشت.
روز دانشجو اما طی سالهای گذشته آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و دانشجویان ما تنها به جشنهایی دلخوشند که همه ساله در روز دانشجو برگزار میشود و در یک مراسم ساده خلاصه میشود؛ بسیاری از دانشجویان ما حتی نمیدانند این روز به چه دلیلی به نام آنها لقب گرفته و خیلیها حتی نمیدانند روز دانشجو چه زمانی است.
*دانشجویان پیشگامان انقلاب بودند
از همان کودتای 28 مرداد و حتی در انقلاب مشروطه نیز دانشجویان از فعالان انقلاب به شمار میرفتند و بسیاری از مورخان بر این باورند که نقش دانشجویان در انقلاب اسلامی سال 57 بسیار پررنگ بود؛ اقشار تحصیلکرده که همگان با سایر اقشار مردم ایران به خیابانها ریختند و نظام پهلوی را سرنگون کردند.
از این روست که حجتالاسلام علی احتشام، امام جمعه موقت کاشان از 16 آذر به عنوان روز افتخار ایرانیان یاد میکند و به خبرنگار شبستان می گوید: جنبش دانشجویی مفتخر است که یکی از پیشگامان نهضت و انقلاب اسلامی بوده و در همه صحنهها چه با خون خود و چه از طریق علم و دانش خود پایههای استقلال این سرزمین را مستحکم کرده است.
حجتالاسلام احتشام ادامه میدهد: امیدوارم دانشجویان همچون گذشته در صحنه باشند و در زمینه استقلال سرزمین ایران و توجه به آن اهمیت بسیاری قائل باشند.
*روزی که همه به آن نماد ایستادگی میگویند
بسیاری بر این باورند که 16 آذر همچون روزی است که میتوان از آن به عنوان نماد ایستادگی مردم ایران و قشر تحصیلکرده در مقابل استکبار نام برد، روزی که دانشجویان ایران نشان دادند که با استکبار مخالفند و حاضر نیستند استکبار را در کشور خود تحمل کنند؛ روزی که اگرچه با خون 3 دانشجو آبیاری شد اما بنیان مبارزه با دشمنان ایران در قشر تحصیلکرده را بنا نهاد.
حجتالاسلام سید علی سجادی، امام جمعه تیران در این زمینه میگوید: 16 آذر سالروز رشادت دانشجویان در برابر توطئه دشمنان انقلاب و شهادت چند تن از شهدای دانشجوست، روزی که به عنوان نماد ایستادگی علیه دشمنان و استکبار جهانی مطرح است و روزی که در آن دانشجویان ایرانی علیه رییس جمهور آمریکا ایستادگی کردند.
*پیشرفت کشور در گرو توجه به دانشجویان است
از امام جمعه تیران در مورد لزوم توجه به دانشجویان و اهمیت نقش آنها در پیشرفت و آبادانی کشور پرسیدیم که وی تصریح میکند: دانشجویان مایه افتخار و پیشرفت کشور هستند و کشور به پیشرفت و سعادت نمی رسد مگر از راه علم و دانش و دانشجویان باید هوشیارانه در برابر توطئه های دشمنان بایستند.
*چرا روز دانشجو اینقدر کمرنگ شده است؟
اگر سری به رسانهها و مطبوعات و حتی برنامههای صدا و سیما بزنیم، متوجه میشویم که روز دانشجو در سال جاری آنگونه که باید مورد توجه مردم قرار نگرفته و گویا بسیاری فراموش کردهاند که این روز متعلق به دانشجویان است؛ همین مسئله باعث انتقاد برخی از اقشار تحصیلکرده جامعه شده است.
حجتالاسلام قاسم باقرین، امام جمعه زرینشهر در مورد این مسئله به خبرنگار شبستان میگوید: شاید نقش دانشجو برای برخی آنچنان جا نیافتاده باشد اما همه میدانند که دانشجویان نقش بزرگی در تعیین سرنوشت جامعه دارند و مسئولان نباید نسبت به روز دانشجو بیتفاوت باشند؛ متاسفانه امسال این روز آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفت.
*به دانشجویان بیشتر اعتماد کنید
حجتالاسلام قاسم باقرین ادامه میدهد: به نظر من بهتر است مسئولان بیش از گذشته به دانشجویان اعتماد کنند زیرا اگر به این قشر توجه بیشتری شود، بسیاری از مشکلات جامعه با دستان جوان آنها برطرف میشود زیرا آنها انگیزههای بسیاری دارند و با نیروی جوانی خود میتوانند تحولات بسیاری در جامعه رقم بزنند.
دانشجویان ایرانی شاید آنگونه که باید از روز خود خبر نداشته باشند و شاید برخی از آنها در روز دانشجو به یک پیام تبریک یا یک جشن ساده بسنده کنند اما شاید بهتر باشد اهمیت روز دانشجو و نقش جوانان ما در آینده کشور حتی برای خود آنها کمی بیشتر روشن شود تا آینده کشوری که این روزها در اثر تحریم دشمنان کمر خم نکرده، بیمه شود.
پایان پیام/
نظر شما