خبرگزاری شبستان: سوختن دانش آموزان در مدارس روستا ها و شهر های مختلف در سال های اخیر به سریال غم انگیز و تکراری مدارس تبدیل شده است.
شش سال پیش هنگامی که دانش آموزان دورود زنی در شعله های چراغ علاءالدین سوختند، علت را عدم ایمنی و استاندارد نبودن تجهیزات گرمایشی دانستند و بخاری نفتی جایگزین چراغ علاءالدین، در روستاها شد، اما پس از شش سال شاهد اتفاق ناگواری برای دانش آموزان روستا پیرانشهری هستیم که این بار با بخاری نفتی استاندارد در شعله های آتش سوختند.
این اتفاق در حالی رخ داد که وزیر آموزش و پرورش هشتم آبان ماه سال جاری بخشنامهای به ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ کرد که در آن بخشنامه آمده است: با عنایت به نزدیک شدن فصل سرما، ضرورت دارد ترتیبی اتخاذ نموده تا ضمن توجه خاص به مسائل ایمنی وسایل گرمایشی و کنترل و بازبینی دستگاههای مربوطه توسط کارشناسان آگاه و اطمینان از رفع نقص و سالم و استاندارد بودن آنها، سیستمهای گرمایشی به دقت مورد بازبینی قرار گیرند.
در ادامه این بخشنامه آمده است: ضمن توجه به ویژه به عدم استفاده از بخاریهای غیر استاندارد و چکهای و ممنوع بودن بهرهبرداری وسایل گرمایشی مذکور در تمام فضاهای آموزشی شهری و روستایی، مقتضی است ترتیبی اتخاذ تا موضوع به دقت مورد بررسی قرار گرفته و با هماهنگی و همکاری مدیرکل نوسازی مدارس آن استان، طوری برنامهریزی شود تا مشکلی در این خصوص حادث نشود.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش دلیل استفاده از بخاری نفتی کاربراتوری را بر اساس مقررات ملی ساختمان می داند و به خبرنگار شبستان می گوید: استفاده از بخاری نفتی کاربراتوری در مدارس مجاز و استفاده از بخاری گازی در مدارس به دلیل نشت گاز و آتش سوزی ممنوع است.
رئیسی اعتقاد دارد که برای یک یا دو کلاس نمیتوان از سیستم حرارت مرکزی استفاده کرد و به همین دلیل در مدارسی که دارای کلاس کمی است، از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد استفاده میشود.
این گفته معاون وزیر آموزش و پرورش در حالی است که کمتر از ده روز پیش 17 دانشآموز یک مدرسه راهنمایی دخترانه در خوی دچار گازگرفتگی شدند.
چهره های سوخته دانش آموزان درود زنی باعث ایمن سازی مدارس در سال های آتی می شود؟
وزیر و پرورش در دیدار از حادثه دیدگان روستای شین آباد پیرانشهر از اعتبار صرف شده 900 میلیارد تومانی در سال گذشته برای آموزش مقاوم سازی مدارس کشور می گوید و معتقد است که در ابتدای دوران وزارت وی تنها 170 میلیارد تومان اعتبار برای این امر وجود داشته است اما نکته قابل تامل این است که از این رقم چه مقدار صرف آموزش هایی ایمنی به افراد و استاندار سازی مدارس خصوصا در روستاها شده است؟
در این باره می توان گفت در تمام آتش سوزی که با ورود فصل سرما اتفاق می افتد، عدم رعایت استاندارد های ایمنی لازم مطرح است و در اتفاق های تکراری، دانش آموزان به دلیل حفاظ های پنجره ها راه فراری نداشتند و در اتفاق اخیر روستای پیرانشهر 36 دانش آموز که جمعیت زیاد دانش اموزان خود به عنوان یک معضل برای یک کلاس به شمار می آید محبوس شده بودند و عوامل مدرسه هم هیچ یک آموزش های ایمنی ندیده بودند.
شاهد هستیم که بخشنامه وزیر لا به لای پرونده های اهالی آموزش و پرورش به فراموشی سپرده می شود و هر گاه که حادثه ای تلخ رقم می خورد این بخشنامه و اعتبارات صرف شده زنده می شوند که ارزشش فقط در حد یک تکه کاغذ بوده و دیگر خبری از نظارت، خصوصا در روستاها نیست و باید دید که آیا چهره های سوخته دانش آموزان درود زنی باعث ایمن سازی مدارس در سال های آتی می شود؟
پایان پیام/
نظر شما