نشست «نگاه فقه در مواجهه با باروری های نوین پزشکی» برگزار شد

نشست علمی «نگاه فقه در مواجهه با باروری های نوین پزشکی» در مدرسه حجتیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر رضا سامانی مدیر گروه حقوق و اخلاق مؤسسه رویان، امروز (16آذر)در نشست علمی «موضوع شناسی باروری های پزشکی و چالش های اخلاقی آن و توانایی فقه برای مواجهه فعال با فنآوری های جدید باروری و چالش های آن» گفت: زوجی که پس از یک سال تلاش موفق به باروری نمی شوند، نابارور شمرده می شوند که در ایران از هر چهار زوج، یک زوج به این مشکل دچار می شوند.


دکتر سامانی با بیان اینکه وقتی شخصی نابارور هیچگونه سلول زایا(اسپرم تا تخمک) ندارد، باید از شخص دیگری استفاده شود، یادآورشد: اهدا تخمک، اهدا اسپرم، اهدا جنین و رحم اجاره ای چهار روش در استفاده از شخص سوم در باروری زوجین است.


وی خاطرنشان کرد: مؤسسه رویان در پذیرفتن زوج هایی که به این مرکز مراجعه می نمایند نیز دارای چالش هایی است، چرا که زوجینی که به ما مراجعه می کنند از افرادی هستند که در ازدواج دائم، ازدواج موقت یا صیغه 99 ساله به سر می برند و از ما تقاضای باروری دارند.


مدیر گروه حقوق و اخلاق مؤسسه رویان با اذعان اینکه در مراکز ناباروری ایران، زنان مجرد و همسران صیغه ای پذیرفته نمی شوند، ابراز داشت: در باروری در سن بالا نیز عواقب بارداری و سرنوشت نامعلوم کودکان ما را وادار می کند که این افراد را نیز پذیرش نکنیم.


دکتر سامانی، با اشاره به زوجین معتاد یا معلول، اظهار کرد: بر اساس مصوبه کمیته اخلاق این مؤسسه این دسته از زوجین نیز می توانند مورد پذیرش مؤسسه رویان قرار گیرند.


وی با طرح این سؤال که آیا پزشک تنها مسئول درمان است، اضافه کرد: باید فقها این موضوع را تبیین کنند که آیا پزشکان می توانند بر مبنای مسئولیت پزشکی خود همه افراد را پذیرش کنند یا این که باید به عواقب کار خود نیز بیاندیشند.


مدیر گروه حقوق و اخلاق مؤسسه رویان، با اشاره به مفاهیم رفاه، آسایش و آسودگی، گفت: برخی از اندیشمندان این عرصه معتقدند که برای باروری باید به آینده رفاهی و آسایشی فرزند نیز توجه گردد.


دکتر سامانی، با اشاره به بحث های اخلاقی این عرصه، تأکید کرد: در عرصه ناباروری، بحث هایی مانند آیا باروری حق است یا حق نیست، آیا حق تعیین جنسیت محفوظ است، مطرح است.


این دکترای اخلاق پزشکی بحث های شرعی در سقط جنین در این روش ها را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: در انتقال جنین، اگر چند جنین به رحم منتقل نشود، احتمال باروری بسیار کم می شود، و اگر چند جنین به رحم منتقل شود در سیزده هفتگی باید یک یا دو جنین را به وسیله تزریق به قلب جنین از بین برده شود تا دو یا یک جنین دیگر به حیات خویش ادامه دهند.


پایان پیام/
 

کد خبر 202309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha