مسجد خرم‌شهر به‌زودی به‌‌بهره‌برداری می‌رسد

تشکری نیا از بهره برداری مسجد خرم‌شهر در باغ‌موزه دفاع مقدس با اندازه‌ها و مساحت مسجد جامع خرم‌شهر در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اکبر تشکری‌نیا، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران درباره روند ساخت مسجد خرم‌شهر گفت: تکمیل این مسجد با جدیت دنبال می‌شود و با برنامه‌ریزی انجام شده می‌کوشیم تا بنای مسجد در اسرع وقت به‌بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه معماری و ساختمان این مسجد، مشابه "مسجد جامع خرم‌شهر" است، افزود: این مسجد در یک و نیم طبقه با همان اندازه‌ها و مساحت مسجد جامع خرم‌شهر در حال طراحی و احداث است.
,d با اشاره به این‌که این مسجد به عنوان نماد پیروزی خرمشهر در باغ موزه دفاع مقدس ساخته می‌شود، ادامه داد: برای ساخت این مسجد یک هزار و 130 متر مربع زیربنا در نظر گرفته شده است و شبستان مردانه و زنانه به‌ترتیب با متراژ 320 و 100 متر مربع احداث می‌شود.

تشکری نیا با اشاره به ابعاد ح‍یاط و صحن ورودی این مسجد اظهار کرد: حیاط و صحن ورودی متناسب با همان مسجد جامع خرمشهر به متراژ 335 متر ساخته می‌شود، در ضمن سرویس بهداشتی و وضوخانه برادران در زمینی به متراژ 73 متر و برای خواهران به متراژ 40 متر مربع تعبیه شده است.

تشکری نیا با اشاره به وجه جغرافیایی و هویتی مسجد جامع خرمشهر گفت: این مسجد قلب جغرافیای جنگ، مقاومت، اشغال، آزادسازی و حماسه بوده است و انتخاب آن برای بازسازی در موزه دفاع مقدس تهران آن را به نمادی در حوزه دریافت و تفسیر جنگ بدل می‌کند و به آن موضوعیتی تازه و به مخاطب منظر تازه‌ای برای درک دفاع‌مقدس می‌بخشد. ساخت این مسجد با خصلت‌های مذهبی و اعتقادی و هم جغرافیای بومی‌اش، امکان تفسیر مشترک و فراگیر در تجسمی فضایی و ملموس را برای آن‌هایی که در دفاع مقدس حضور داشته اند، به مجموعه باز موزه دفاع مقدس ارمغان می‌آورد.

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران یادآور شد: شاید مهم‌ترین ممیزه این بنای یادبود با سایر تندیس‌ها و نمادهای موجود، وجه کارکردی و البته آیینی آن است و این بنای یادبود صرفاً برای تماشا نیست، خود فضایی برای حضور و مشارکت جمعی در آیین عبودیت است.

این مقام مسئول اضافه کرد: علاوه‌بر فضای معنوی مشترک میان همه مساجد، دفن پیکر هشت شهید دفاع مقدس به‌عدد سال‌های جنگ در این مکان به ادای فرایض در آن رنگ وبویی متفاوت می‌بخشد، عاطفه جمعی مراجعان را به حس حضور ارواح طیبه شهدا معطر می‌سازد و جلوه‌گاه دیانتی می‌شود که با سیاست تاریخ و شهادت پیوندی ناگسستنی دارد.

بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری تهران، تشکری‌نیا با اشاره به دیگر ویژگی های مسجد جامع خرمشهر آن را نمادی از گذشته پر غرور ملتی بزرگ دانست و گفت: این مسجد نمادی از مردانی صبور است که با گذشت و پایداری و استقامت خویش حماسه آفریدند و یادآور روزهای پایداری و مقاومت بزرگ مردانی است که برای حفاظت از شریعت به سمت ازلیت رخت بربستند.

پایان پیام/

کد خبر 20227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha