به گزارش خبرگزاری شبستان، به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو بخش های برگزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مطالباتشان از تشکل های دانشجویی را منتشر می کنیم که در زیر می خوانید:
آرمان گرایی
یکی دیگر از مطالبات رهبری از تشکل های دانشجویی، آرمان گرایی است. ایشان در دیدار دانشجویان نخبه و فعالان تشکل های سیاسی و فرهنگی دانشگاه ها در 17/7/1386 فرمودند: شما به مجرد اینکه از محیط دانشجویی دانشگاه خارج شدید، یادتان نرود که در تشکل دانشجویی، در محیط دانشجویی، در کلاس درس، در یک چنین جلساتی چه می گفتند، چه می خواستید و به عنوان آرمان چه چیزهایی را مشخص می کردید؟ اینها را فراموش نکنید؛ اینها را نگه دارید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه های استان کرمان در 19/2/1384 گفتند: مجموعه جوان کشور ما که مجموعه بزرگی هم هست. همه در برابر احساس آرمان گرایی یک طور نیستند و یک طور فکر نمی کنند. بعضی دچار غفلتند، دچار روزمرگی اند، سرشان گرم مسائل روزمره است و یادشان نمی آید که آرمانی هم وجود دارد... این قبیل جوان ها شما دیده اید... بنده هم دیده ام در جلسات جوان ها و دانشجوها- که شما می دانید بنده از این جلسات دارم و کم هم نیست- انسان گاهی نشانه های یاس و بدبینی و نگاه منفی را می بیند. آقا! چه فایده ای دارد؟ نمی شود، فایده ای ندارد. البته در بعضی ها این احساس سطحی است، در بعضی ها هم این احساس عمیق است و تغییر دادن آن مشکل است.
در راه آرمان ها ملاحظه کسی را نکنید
امام المسلمین در بیاناتی در دیدار با 114 نفر از اعضای جامعه اسلامی دانشجویان در سال 1380 فرمودند: هیچ وقت آن آرمان ها را فراموش نکنید؛ آرمان ها را به ملاحظه هیچ کس هم کنار نگذارید؛ چون اگر شما مجموعه جوان دنبال آرمان ها بروید، امید این هست که ما به بخشی از این آرمان ها برسیم. اگر چنانچه جوان ها هم از آن اوج پایین آمدند، دیگر امیدها خیلی کم خواهد شد؛ بنابراین دنبال آرمان ها باشید.
مطالبه گری
مطالبه گری یکی دیگر از وظایف تشکل های دانشجویی در کلام رهبری است. ایشان در دیدار دانشجویان نخبه و فعالان تشکل های سیاسی و فرهنگی دانشگاه ها در 17/7/1386 گفتند: پیگیری کردن، مطالعه کردن، درباره مساله اندیشیدن، آن را پخته کردن، راهکار اجرایی را برای آن جستجو کردن، برای طرحش با مراکز دست اندر کار و مجری تلاش کردن و فعالیت کردن و بالاخره خود وارد میدان کار شدن، اینها جز وظایف و تکالیف جوان ماست که این را هم بایستی جوان ما درک کند؛ در کنار آن مطالبه و طلبکاری و مدعا داشتن که عرض کردیم.
حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای، با اشاره به تفاوت مطالبه کردن با دشمنی کردن، فرمودند: این برادر عزیزمان می گوید ضد ولایت فقیه را معرفی کنید خوب، ضد معلوم است معنایش چیست، ضدیت یعنی پنجه در افکندن، دشمنی کردن؛ نه معتقد نبودن اگر بنده به شما معتقد نباشیم، ضد شما نیستیم؛ ممکن است کسی معتقد به کسی نیست البته این ضد ولایت فقیه که در کلمات هست، آیه منزل از آسمان نیست که بگوئیم باید حدود این کلمه را درست معین کرد؛ به هر حال یک عرفی است. اعتراض به سیاست های اصل 44، ضدیت با ولایت فقیه نیست؛ اعتراض به نظرات خاص رهبری، ضدیت با رهبری نیست.
مقام معظم رهبری مطالبه حقیقی عدالت به جای متهم کردن دیگران را یکی دیگر از وظایف دانشجویان دانسته اند. ایشان تلاش برای رسیدن به مطالبات را به جای شعار دادن صرف، ضروری خوانده اند. معظم له، در بیاناتی در دیدار دانشجویان بسیجی در 5/3/1384 فرمودند: همت شما باید این باشد که این عرصه سیاسی را تامین کنید، از هیچ چیز هم نباید بیمناک باشید نه اینکه ملاحظه نکنید- ملاحظه یعنی عقل را به کار گرفتن؛ این همیشه لازم است- اما آن چیزی را که حق تشخیص می دهید، باید مطالبه کنید نه فقط خواستن با زبان و با شعار- البته یک وقت شعار لازم است، یک وقت هم لازم نیست- باید کار و تلاش هم کرد... بسیجی عدالت طلب است. عدالت طلبی فقط این نیست که انسان شعار عدالت طلبی بدهد؛ نه، باید این را واقعا بخواهد عدالت طلبی به این نیست که انسان رودرروی کسی بایستد و بگوید تو عدالت طلب نیستی، نه این، ساز و کار دارد باید جامعه به نقطه ای برسد که سیاست های عدالت طلبانه در آن طراحی شود و دستگاه اجرایی طوری باشد که سیاست های عدالت طلبانه، فرصت عملیاتی شدن و اجرایی شدن پیدا کند؛ و الا خیلی سیاست های عدالت طلبانه هم مطرح می شود؛ اما ساز و کار، آدم ها، مهره ها، قلم به دست ها وامضا کننده یا علاقه ندارند، یا اعتقاد ندارند یا همت ندارند، یا حال و حوصله ندارند یا از همان قبیل "برو بابا دلت خوشه" است؛ لذا کارها متوقف و لنگ می ماند. بنابراین آن جاها را باید اصلاح کرد.
لزوم پرسشگری از مسئولین و حضور مسئولین کشور در جمع تشکل های دانشجویی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان در یازدهمین روز از ماه مبارک رمضان- 31/5/1389- فرمودند: بهترین روش سوال و پاسخ این است که مسئولین بیایند توی مجموعه های دانشجویی. من همین جا از مسئولین درخواست می کنم که دیدارهای دانشجویی شان را زیادی کنند امروز بهترین قشرهای کشور این هایند، هم جوانند، هم با سوادند، هم تحصیلکره اند، دارای فهمند، دارای انگیزه اند، مسئولین بروند شرکت کنند.
عدالت خواهی بدون مصداق سازی، مورد حمایت شخص رهبری است
ایشان در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاه های شیراز در 14/2/1387 گفتند: شما می گوئید که ما شعار عدالت می دهیم؛ دانشجو را می گیرند اما آن کسی را که به عدالت صدمه زده، نمی گیرند. قوه قضاییه چنین، یا دستگاه مسئول چنان، خوب اینجا شما باید زرنگی کنید، یک لحظه از درخواست و مطالبه عدالت، کوتاهی نکنید، این شان شماست.شان جوان و دانشجو و مومن، همین است که عدالت را بخواهد. پشتوانه این فکر هم با همه وجود خودم هستم و امروز بحمدالله نظام هست.
بینش سیاسی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان نمونه و ممتاز دانشگاه ها در 7/9/1381 با اشاره به ضرورت پرهیز از تحجر سیاسی و وارد شدن به حیطه تحزب فرمودند: برداشت و توقع بنده و نظام اسلامی از جماعت دانشجو این است که فکر می کنیم دانشجو یک روشنفکر تمام عیار مسلمان است؛ متدین است. در سطح دنیا جریاناتی وجود دارند، بعضیشان در ایران شعبه هم دارند که دانشجو را نه روشنفکر می پسندند نه مسلمان. روشنفکر نمی پسندند زیرا او را دچار تعصب ها و تحزب های حزبی و سیاسی و وارداتی می کنند ما وقتی می گوییم تحجر، فورا ذهنمان می رود به تحجر مذهبی؛ بله آن هم یک نوع تحجر است، اما تحجر فقط تحجر مذهبی نیست، بلکه خطرناک تر از آن، تحجر سیاسی است؛ تحجرهای ناشی از شکل بندی تحزب و سازمان های سیاسی است که اصلا امکان فکر کردن به کسی نمی دهند. اگر ده دلیل قانع کننده برای حقانیت یک موضع ذکر کنیم، قبول می کند، اما در عمل طور دیگری نشان می دهد چرا؟ چون حزب، آن تشکیلات سیاسی بالای سر- مثل پدرخوانده مافیا- از او اینگونه خواسته است. این را انسان متاسفانه در برخی از گوشه کنارهای حتی محیط دانشگاهی می بیند. پس، آن مجموعه ای که دچار چنین تحجری باشد، دیگر روشنفکر نیست؛ چون روشنفکری لازمه اش حق طلبی، چشم باز و تکیه به منطق و استدلال است.
دشمن را جبهه ای به هم پیوسته علیه انقلاب اسلامی ببینید
ایشان در دیدار دانشجویان نخبه و فعالان تشکل های سیاسی و فرهنگی دانشگاه ها در 17/7/1386 فرمودند: اولین توصیه ای که من به مجموعه تشکل های دانشجویی که در زمینه های مسائل دانشجویی و کشور و انقلاب و همه چیز فکر می کنند، دارم، این است: شما وقتی نگاه می کنید به جبهه معارض، یعنی استکبار، جبهه ظلم، جبهه سرمایه داری کلان بین المللی، کارتلها، تراستها و ... به چشم یک جبهه به آنها نگاه کنید. یک جبهه به هم پیوسته ای وجود دارد در مقابله با انقلاب اسلامی که یک انقلاب معنوی و دینی و فرهنگی و اعتقادی است. وقتی به چشم یک جبهه به هم پیوسته به اینها نگاه کردید، خیلی از کارهای اینها معنای واقعی خودش را نشان می دهد. این مساله وظیفه دانشجو یا تشکل های دانشجویی را مشخص می کند.
امام المسلمین با اشاره به مسئولیت سنگین شناخت و تاثیر گذاری در محیط سیاسی در کنار تحصیل، در دیدار دانشجویان نمونه و نمایندگان تشکل های مختلف دانشجویی (25/7/1385) گفتند: مسئولیت شما سنگین است؛ هم باید درس را بخوانید، هم محیط سیاسی تان را بشناسید، هم روی محیط سیاسی اثر بگذارید و هم خودتان را از لحاظ فکری و روحی آماده کنید برای فردایی که بلاشک وزن این نظام متکی به معنویت، یعنی نظام جمهوری اسلامی در معادلات جهانی بین المللی، ده برابر امروز خواهد شد. مطمئن باشید که ما چنین روزی را در پیش داریم و شما جوان های امروز، آن روز را خواهید دید. علی القاعده آن روز ماه ها نیستیم؛ اما شماها هستید و خواهید دید آن روزی را که وزن و ثقل اهمیت جمهوری اسلامی در معادلات جهانی، چه از لحاظ سیاسی، چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ بیان افکار سازنده ده برابر امروز است. باید خودتان را انشاالله برای آن روز آماده کنید.
این جا این حرف حق را نباید زد!
رهبر معظم ا نقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان بسیجی با ایشان در 31/2/1386 فرودند: مگر مجموعه بسیجی- آن هم بسیجی انقلاب و دانشجویان انقلاب- می تواند نسبت به مسائل سیاسی کشور بی تفاوت یا بدون موضع و نظر باشد؟! مگر چنین چیزی ممکن است؟! من شما دانشجوهای بسیجی را توصیه می کنم به اینکه محافظه کار نشوید و همواره دانشجو و بسیجی- به همان معنای مثبت و پرخون و پرتپش- باقی بمانید البته دنباله اینکه می گوئیم محافظه کار نشوید این است که هوشیار هم باشید... در جنگ فرهنگی، در جنگ سیاسی، در جنگ امنیتی، تحرک دشمن را درست نمی توان دید، گاهی اوقات، دشمن کار را به گونه ای ترتیب می دهد که حرف حقی، از زبان یک نفر صادر بشود! دشمن، ناحق و باطل است، پس چرا می خواهد این حرف حق از زبان آن شخص، صادر بشود؟ چون می خواهد پازل خودش را کامل کند. این پازل از 100 یا 200 قطعه تشکیل شده. یک قطعه اش هم همین حرف حقی است که آن شخص باید بزند تا این پازل را کامل کند! اینجا این حرف حق را نباید زد. پازل دشمن را نباید کامل کرد. در این حد هوشیاری لازم است بله وارد سیاست بشوید و فکر سیاسی کنید؛ اما بسیار هوشیار. دشمن نباید بتواند از هیچ حرکت و اظهار و موضع گیری شما استفاده کند. این، اصل اول و یک خط قرمز است.
حقایق را ورای جناح بندی ها تحلیل کنید
ایشان در ادامه بیانیات خود در همان دیدار گفتند: حقایق را از ورای جناح بندی های سیاسی نگاه کنید و ببینید؛ از بالا نگاه کنید و جبهه را ببینید در یک جبهه گسترده ای که ممکن است طول آن 100 کیلومتر باشد، واحدهای گوناگونی هستند؛ یک نفر در یک واحد، فقط خودش را می بیند اما آن کسی که با هلی کوپتر از بالا عبور می کند، آرایش جنگی مجموعه این واحد را می بیند. از بالا اوضاع کشور را نگاه کنید؛ آن وقت جای خودتان را درست پیدا می کنید که کجا باید باشید، چه کار باید بکنید، به چه چیز باید حساسیت نشان بدهید، به چه چیز باید حساسیت نشان ندهید.
پایان پیام/
نظر شما