به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین روحالله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از کتاب «خاطرات حبیبالله عسگر اولادی»، اظهار داشت: در زمانی که اسلام در تنهایی و غربت به سر میبرد و رهبری همچون امام راحل(ره) نیازمند یارانی برای آغاز تحولی بزرگ بود، گروه مؤتلفه اسلامی تکلیف خود را انجام داد.
حسینیان با بیان اینکه ظهور حزب موتلفه اسلامی در مقابل استبداد، بعد از حمله به مدرسه فیضیه در دفاع از اسلام و انقلاب شکل گرفت، اضافه کرد: تجلی نهایی حزب موتلفه اسلامی در لحظات حساس، در زمانی بود که استعمارگران تمام توان خود را به کار بردند تا کشور ایران را به عنوان یک مستعمره با تصویب قانون کاپیتولاسیون رسمیت ببخشند و حضور خود را نشان دهند اما در این زمان که زمان غربت اسلام، امام راحل(ره) و رهبری به شمار میرفت مؤتلفه همانند جرقهای در آسمان تاریک تاریخ حضور داشت که باید به آنها آفرین گفت.
وی تصریح کرد: زمانی که امام راحل(ره) در مقابل قانون کاپیتولاسیون ایستادند و تبعید شدند کم صدایی در اعتراض به تبعید آن طور که باید و شاید شنیده شد اما شاخه نظامی حزب مؤتلفه اسلامی با یک عمل بسیار بهجا که بسیار مؤثر و تکاندهنده نیز بود به ترور حسنعلی منصور، نخست وزیر دستنشانده آمریکایی در اول بهمن پرداختند.
حسنیان اظهار داشت: امام همیشه در گوشههایی از تاریخ به عنوان نقطهای از ایمان و امید برای مستضعفان و مومنان بهشمار میرفتند، همچنین وقتی در آن زمان در میان مردم پیچید که ترور حسنعلی منصور به دست گروه مذهبی برای دفاع از امام(ره) و تبعید ایشان شکل گرفته است، یک جان جدیدی در کالبد جامعه آن زمان دمیده شد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: «حبیبالله عسگر اولادی» از 16 سالگی در مسائل مبارزاتی شرکت داشته و وقتی فدائیان اسلامی در دهه 20 مبارزه خود را علیه حکومت استبدادی آغاز کردند او که یک جوانی بیش نبود در یکی از تظاهراتی که علیه اسرائیل به رهبری آیتالله کاشانی برپا شد، دستگیر شده و نخستین رویارویی جدی با یک نظام استعمار شدهای را تجربه کرد.
وی با بیان اینکه عسگر اولادی از سال 43 تا 56 در زندان رژیم ستمشاهی بهسر میبرد، اضافه کرد: عسگر اولادی بعد از انقلاب در سمتهای مختلفی از جمله رئیس کمیته امداد خمینی(ره) و عضو مجلس شورای اسلامی خدمات بسیاری ارزنده و پربرکتی برای مردم داشته است.
حجتالاسلام حسینیان با بیان اینکه عسگر اولادی با توجه به کهولت سن اما همچنان در راه تحقق اهداف انقلاب و نظام اسلامی تلاش میکند، ادامه داد: زندگی عسگر اولادی، درس و الگویی برای آیندگان است چراکه او به نسلهای مختلف درس استقامت، شجاعت، ایثار، ازخودگذشتگی و درس فداکاری برای دین و اسلام میدهد.
وی در باره جمعآوری تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی، افزود: در ثبت انقلاب اسلامی 2 منبع اساسی از جمله اسناد کاغذی، صوتی و تصویری از رژیم شاه و خاطرات حائز اهمیت است، همچنین اسناد به تنهایی گویا و نشاندهنده واقعیت نیستند.
حجتالاسلام حسینیان ادامه داد: افرادی که حضور در تحولات انقلاب داشته و قضایا و رویدادهای آن زمان را با چشم خود مشاهده و روایت کردهاند مهمترین تفسیر کننده اسناد به شمار میروند، همچنین مرکز اسناد انقلاب اسلامی بیش از 10 هزار ساعت خاطره از شخصیتهای مختلف جمعآوری و ثبت کرده و به مرور زمان آنها را منتشر میکند.
وی افزود: کتاب «خاطرات حبیبالله عسگر اولادی» باید برای جامعه، نسل کنونی و آینده، محققان، نویسندگان و تاریخنگاران به عنوان یک منبع دسته اول مورد استفاده قرار گیرد، همچنین زیربنای تمامی تحولات امروز منطقه (مصر و تونس) برگرفته از انقلاب اسلامی و استقامتهای آن زمان است.
پایان پیام/
نظر شما