به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، موسی مهدوی، رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور، ظهر امروز (15 آذر) در مراسم افتتاح نخستین دوره آموزشی طرح تربیت مدیر دستگاه اجرایی استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: بر اساس آمار بانک جهانی 80 درصد ثروت دنیا در سال های اخیر در 29 تا 30 کشور صنعتی و اقتصادی پیشرفته دنیا قرار گرفته و 20 درصد در مابقی کشورها است.
وی ادامه داد: این انباشت ثروت در کشورهای پیشرفته، حاصل سرمایه، توانمندی انسان ها و برنامه های نرم افزاری است و این عامل انسانی است که با فکر و اندیشه خود از سرمایه طبیعی استفاده کرده و سرمایه فیزیکی را می سازد.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور اضافه کرد: علاوه بر سرمایه فیزیکی و طبیعی، سرمایه فرهنگی سرمایه دیگری است که برای کشور ها بسیار مهم است و سرمایه اجتماعی نیز در سطح بالاتری است که در بین خانواده، گروه ها، احزاب، اجتماعات، قومیت ها و نژادها ارتباط ایجاد کرده و رسوب آن به جامعه می رسد.
وی عنوان کرد: هر قدر سرمایه اجتماعی در کشوری ارتقا یابد، زمینه رشد و پیشرفت آن کشور آسان می شود و در مسیر رشد و توسعه قرار می گیرد و در دنیا به سرمایه اجتماعی با رویکرد اقتصادی، منحصر به جغرافیای خاص با جهت بیرونی نگریسته می شود.
مهدوی اعلام کرد: در سرمایه اجتماعی کشوری مانند ایران رویکرد دیگری نیز وجود دارد که این رویکرد حرکت به سوی خدا و الی الله، خدمتگزاری به مردم، نفی تکبر و کبر، نفی ظلم و ستم به مردم و کنار گذاشتن ضد ارزش ها است که بالاترین سند آن قانون اساسی است.
وی توضیح داد: کشوری رشد یافته است که به وجود سرمایه انسانی غنی مجهز باشد که عمده اختیار این سرمایه انسانی در بخش حاکمیت در دست مدیران کشور است، هر مدیری در هر جایگاهی قرار دارد، مسئولیت بزرگی بر عهده او است و باید پاسخگو باشد.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور اعلام کرد: متأسفانه در بحث پاسخگویی، موارد بسیاری را سراغ نداریم یک مدیری در مدیریت، ضعف داشته باشد ولی به دلیل این امر محاکمه شود و به طور معمول جابه جایی صورت می گیرد و این خسارت بسیاری را برای مردم و خدمت گیرندگان به دنبال دارد.
وی خاطر نشان کرد: امروز همه دنیا به خصوص کشورهای در حال پیشرفت و پیشرفته یک مجموعه آموزش مدیران دولتی وجود دارد و مدیران از این فیلتر عبور کرده و مسئولیت به آنها واگذار می شود.
مهدوی تأکید کرد: این ایراد در کشور ما وجود دارد که با تغییر دولت ها، مدیران حرفه ای جابه جا می شوند؛ جابه جایی مدیران سیاسی خیلی لطمه نمی زند ولی مدیران حرفه ای کشور که بر اساس تعریف قانون خدمات کشوری شامل مدیران پایه، میانی و ارشد می شوند، اینها نباید جابه جا شوند و کمتر باید این امر صورت گیرد.
وی گفت: اگر زمینه ای را فراهم کنیم با جابه جایی دولت ها مدیران حرفه ای کشور کمتر جابه جا شوند، نشانه بلوغ سیاسی و رشد ما خواهد بود و حاکی از این مطلب است که کشور در مسیری حرکت می کند که سرمایه ها خود را چندین بار هزینه نکند.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور یادآور شد: سرمایه انسانی یک کشور را باید مدیریت کرد تا مدیران کشور از این سرمایه استفاده کنند و برای مدیران بعد از خود به یادگار گذارند و یا سیستمی ایجاد شود که با انتقال مدیر، ارتباط بین مدیر جدید و قبلی برقرار باشد و منطق در جابه جایی حاکم شود و این امر راهی جز این ندارد که به حوزه آموزش مدیران ورود یابیم.
وی ادامه داد: 70 درصد جمعیت کشور ما در صحنه کار هستند و بسیاری از کشورها آرزوی جمعیت این چنینی را دارند زیرا سرمایه بالقوه عظیمی است و امروز در سبد خانوارهای روستایی نیز هزینه برای آموزش جزو هزینه های ضروری است که باید مدیران از این فرصت استفاده کنند تا مدیرانی توانمند برای کشور آماده کنیم.
مهدوی خاطر نشان کرد: قانون مدیریت خدمت کشوری دوره پنج ساله آزمایشی خود را پشت سر گذاشته است و قانون نهایی سال دیگر تصویب و ابلاغ می شود و به دنبال این هستیم که سرمایه انسانی را در همه سطوح کارمندان دولت توانمندسازی کنیم.
وی با اشاره به طرح ملی تربیت مدیر اظهار کرد: در این طرح 224 ساعت آموزش برای مدیران پایه، 162 ساعت برای مدیران میانی، 138 ساعت برای مدیران ارشد و 120 ساعت برای مدیران سیاسی و مقامات دیده شده است.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور در خصوص بانک اطلاعاتی یادآور شد: بانک اطلاعات مدیران مبتنی بر ماده 55 قانون مدیریت خدمات کشوری ایجاد شده است که تعداد ثبت نام شدگان در این بانک 35 هزار نفر است و در استان قزوین 141 نفر ثبت نام کردند که افتتاح این بانک اطلاعاتی در استان با این تعداد صورت می گیرد.
در پایان این مراسم بانک اطلاعاتی مدیران حرفه ای استان قزوین افتتاح شد.
پایان پیام/
نظر شما