به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، علی مومنی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در نشست دهیاران روستاهای هدف گردشگری این استان گفت: در هر روستای هدف گردشگری ویژگی، شاخص طبیعی، محیطی، اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی و زیربنایی خاص وجود دارد و فعالیتهای گردشگری از این ویژگیها تأثیر پذیرفته و ساختارهای مذکور را تحت تأثیر قرار میدهند.
وی افزود: یکی از ملاک های توسعه صنعت گردشگری، استفاده از قابلیت های روستاهای هدف گردشگری است و روستاگردی دراستان گلستان مزایای زیادی دارد.
مومنی تصریح کرد: برنامه ریزی جهت ایجاد اقامتگاه های روستایی درروستاهای هدف گردشگری و بهره مندی از تمامی امکانات و ظرفیت های این روستاها و تجارب دهیاران این روستاها در زمینه های مختلف فرهنگ، آداب و رسوم و سنت ها و همچنین جاذبه های طبیعی، تاریخی و صنایع دستی و غیره می تواند ظرفیت استان را برای پذیرش گردشگران افزایش دهد.
وی با بیان اینکه تا کنون 13 روستای هدف گردشگری دراین استان شناسایی شده، ادامه داد: در برنامه ریزی های امسال مقرر شده تعداد این روستاها به 30 روستا افزایش یابد.
مومنی خاطرنشان کرد: روستاهای زیارت، شاهکوه سفلی، افراتخته، چینو، سیاه مرزکوه، جهان نما، رادکان، سرکلاته خرابشهر، فارسیان، قزلجه(آق امام)، قلعه قافه، پاقلعه و گچسوی بالا در لیست 13 روستای هدف شناسایی شده هستند و روستاهای گز شرقی، ول افرا، وطنا، جفاکنده و باغو، خواجه نفس، دوزین، بازگیر،تنگراه، کمالان، محمدآباد، الازمن، خولین دره، چلی، لوه، آق قمیش، النگ و بالاجاده، دانشمند و تنگلی و آق تقای، گلیداغ، شیرآباد، پیشکمر، نومل، چهارباغ، کفشگیری، توسکستان، یلمه سالیان، خوش ییلاق، کوه میان و سوسرا و غیره از جمله روستاهایی است که جهت روستاهای هدف گردشگری معرفی و پیشنهاد شده اند.
وی همچنین از آموزش بلدهای محلی، توجیه روستائیان و برپایی جشنواره های مختلف محلی دراین روستاها همچنین ایجاد وبلاگ تخصصی و تهیه وب سایت برای روستا از طرف دهیاران و معرفی جاذبه ها و شاخص های آن ، راه اندازی تورهای گردشگری در روستاها را از عوامل جذب گردشگر به این روستاها یادکرد و گفت: ایجاد اماکن پذیرایی مطلوب با بافت سنتی روستا و نمایش آداب و رسوم، فرهنگ، صنایع دستی روستا دراین اماکن نیز می تواند ضمن معرفی روستا، گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب کند.
مومنی در ادامه آگاه سازی مردم در خصوص روستاها از طریق آموزش و اشتغال زایی مردم روستا و آموزش دهیاران واهدای گواهی آموزش معتبربه آنها و ورود بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در روستا را از دیگر عوامل توسعه گردشگری در روستاها ذکر کرد و اذعان داشت: ایجاد زیرساخت های مهم گردشگری دراین روستاها و بسترسازی جهت حضور سرمایه گذاران دراین ظرفیت ها، ضمن جذب اعتبارات و توسعه گردشگری دراین استان، اشتغالزایی و توسعه ورونق اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان همچنین تشکیل اتاق فکر متشکل از کارشناسان گردشگری و امور روستایی و افراد صاحب نظرو تشکیل کمیته گردشگری روستایی با هدف تدوین وتنوع روستایی با همکاری دهیاران و امور روستایی برای سال 92 و تهیه کتابچه روستاهای هدف با همکاری امور روستایی و برگزاری نمایشگاه روستایی سوغات وصنایع دستی و آئین های محلی در روستاهای هدف گردشگری استان را از جمله راهکارها جهت رونق صنعت گردشگری در روستاها عنوان کرد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با بهره مندی از ظرفیت ها و قابلیت های موجود دراین روستاها، ضمن افزایش شمار گردشگران داخلی و خارجی، شاهد رونق وشکوفایی صنعت گردشگری دراستان به عنوان صنعت درآمدزا باشیم.
پایان پیام/
نظر شما