به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،آیت الله مکارم شیرازی امروز(15آذر) در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به پیشنهاد اخیر آمریکا درباره مذاکره با ایران واکنش نشان داد.
آیت الله مکارم با بیان این که اخیرا آمریکایی های جنایتکار اصرار به تحریم ها و فشارها دارند و از آن سو پیشنهاد مذاکره می دهند، تصریح کرد: به نظر من بسیاری از دولتمردان آمریکا احمق هستند؛ از سویی فشار می آورند و از سویی دیگر پیشنهاد سازش و مذاکره می دهند، در حالی که هیچ عاقلی چنین کاری را نمی کند.
وی یادآورشد: ما نمی گوییم مذاکره می شود یا نمی شود، اما به جای این که فشارها را کم کنند و بعد پیشنهاد مذاکره بدهند، بر فشارهای خود می افزایند و پیشنهاد مذاکره هم می دهند، کدام عقل این را می پذیرد.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: اینها تا بر سر عقل نیایند نمی توانند حقوق حقه مردم ایران و کشورهای دیگر را بدهند و نمی گذارند دنیا آرام باشد؛ تا این حماقت در آنها هست نا آرامی نیز در دنیا وجود خواهد داشت.
وی در ادامه بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش از سوی مسؤولان تاکید نموده و تصریح کرد: ما در جبهه داخل نیاز به اتحاد و قدرت داریم، رهبر بزرگوار انقلاب نیز بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش سفارش و تاکید کردند اما نمی دانم برخی مسئولان چرا هر روز حرف تازه و تنش زایی می زنند؟ چرا نمی خواهند فضای کشورآرام باشد.
آیت الله مکارم شیرازی خطاب به این دسته از مسئولان خاطرنشان کرد: اجازه دهید فضا آرام باشد، در مقابل دشمنان منسجم و متحد شویم.
وی تاکید کرد: بیایید مدتی حرف های تنش زا را کنار بگذارید، آن طرف خاموش شده و سکوت کرده این طرف هم خاموش شود چراکه نتیجه آن عاید همگان می شود؛ امیدواریم خداوند به همه ما عقل کافی و موقع شناسی لازم عطا کند.
آیت الله مکارم شیرازی در ابتدای درس خود با اشاره به روایاتی از امام هادی(ع) به بیان نکات اخلاقی پرداخت و بیان این که مساله شوخی در زندگی بسیار تاثیر دارد، تصریح کرد: روایاتی داریم که مزاح به ویژه در سفر خوب است، از روایاتی نیز استفاده می شود مزاح کار خوبی نیست، جمع بین این دو این است که مزاح در حد معقول و حساب شده کار خوبی است.
وی اضافه کرد: اگر مزاح در مورد آبروی کسی باشد کاری مذموم و زشت است؛ بسیار هستند افرادی که کارهای خود را به وسیله مزاح انجام می دهند و آبروی افراد را با اهانت، حسادت و امثال اینها می برند و باید مراقب این امور در مزاح ها بود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: گاهی مزاح هایی هست که از جدی، جدی تر است، برخی مطالب خود را نمی توانند به طور جدی بیان کنند و در لباس شوخی کار خود را انجام می دهند و مرتکب گناه کبیره همچون ریختن آبروی افراد می شوند و توجیه هم می کنند که قصد ما از این کار شوخی بوده است.
وی بیان داشت: همه به ویژه اهل علم باید مراقب این مساله باشند، تا مبادا وسوسه های شیطان آنها را از مسیر حق جدا و به مسیر باطل بکشاند.
آیت الله مکارم شیرازی از برگزاری پرشور مراسم عزای امام حسین(ع) از سوی اقشار مختلف مردم در سراسر کشور تمجید کرده و تصریح کرد: بحمدلله مراسم عزاداری امسال باشکوه خاصی برگزار شد و تصاویری که از رسانه ها پخش شد تاکنون مشاهده نشده بود؛ مردم ارادات خود را به پیشگاه امام حسین(ع) در حد اعلا نشان دادند و ثابت کردند که امام حسین(ع) تنها نیست و مکتب کربلا و عاشورا رهوران زیادی دارد، امیدواریم به برکت این عزاداری خالصانه خداوند تبارک و تعالی رحمت خود را شامل همه ما بفرماید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حرکت کاروان سفینه النجاه به منظور انتقال ضریح امام حسین(ع) به کربلای معلی، اظهار داشت: برخی خرده گیری کرده و می گفتند این چه کاری است، در حالی که باید توجه داشت که این مساله قطعاً جنبه پرستش ندارد و تنها به خاطر انتساب به امام حسین(ع) است.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که مردم از ضریح استقبال بی نظیری کردند، یادآورشد: برخی که می گویند اینها کار خرافی است اشتباه می کنند، اظهار ارادت مردم به خاطر انتساب ضریح به امام حسین(ع) است نه به خاطر طلای به کار رفته در آن، این در مسائل اجتماعی و فردی نیز صادق است که گاهی پرچم کشورها را می بوسند، نامه دوست عزیز یا استاد خود را می بوسند در حالی که کاغذی مثل سایر کاغذهاست.
وی اضافه کرد: در تمام موزه های دنیا آثاری از گذشتگان وجود دارد و مردم به تماشای آن می روند، و برای آن احترام قائلند از سویی دیگر شیعه و سنی و حتی وهابیون جلد قرآن را می بوسند این سنت است، در حالی که جلد قرآن با کاغذ و چرم های دیگر تفاوت ذاتی ندارد اما انتساب به قرآن به آن قداست و ارزش داده است، همین طور در مساله حجرالاسود که حتی وهابی های نیز احترام کردن و بوسیدن آن را سنت می دانند.
بنابر گزارش دفتر آیت الله مکارم شیرازی،وی اضافه کرد: این ضریح و طلا، نقره و چوب به کار رفته در آن با طلا و نقره های دیگر آن هیچ فرقی نداشت، اما انتساب آن به امام حسین(ع) چنین عشق و علاقه ای ایجاد کرد و مردم نشان دادند به کوری چشم دشمنان اهل بیت و امام حسین(ع) مکتب امام حسین(ع) و عاشورا زنده است.
آیت الله مکارم شیرازی حرکت این کاروان و استقبال مردم از ضریح را نمایشی از عشق به امام حسین(ع) دانسته و تاکید کرد: پول ساخت ضریح نیز از بیت المال برداشت نشده و با کمک های مردمی ساخته شده است، در این اواخر نیز برای این که سؤ تفاهم نشود دست اندرکاران اعلام کردند که ضریح نیازی به کمک ندارد و معلوم می شود هیچ قصد و غرضی برای حرکت این کاروان در کار نیست، استقبال مردم از ضریح سیدالشهدا(ع) نمایشی تاریخی بود که در تاریخ می ماند.
پایان پیام/
نظر شما