به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، آزیتا خضرایی، مدیرکل تدوین استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران در نخستین کارگاه آموزشی تدوین استانداردهای ملی در سالن خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گفت: بومی سازی علمی استانداردهای بین المللی باید باتوجه به شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی صورت گیرد.
وی بومی سازی علمی استانداردهای بین المللی را یکی از شرایط پذیرش پیشنهادات در کمیسیون فنی تدوین استانداردهای ملی برشمرد و افزود: زمانی که شرایط استانداردهای بین المللی با شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داخلی منطبق نباشد آن استاندارد به صورت علمی بومی سازی می شوند.
خضرایی، بازنگری در استانداردها را نیز منوط به شرایط فوق دانست و خاطرنشان کرد: استانداردی که بیش از دو بار بازنگری شود، ضعیف است و باید تجدیدنظر شود.
به گفته وی، استانداردها یا در صورت بیش از دو اصلاحیه تجدیدنظر می شوند و یا باگذشت بیش از 5 سال از زمان تدوین، چنانچه بیش از 10 سال از عمر استاندارد تدوین شده گذشته باشد دیگر نمی توان در آن تجدیدنظر کرد.
مدیرکل تدوین استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: برای تدوین استانداردهای ملی از استانداردهای منطقه و ملی کشورهایی که از نظر فنی با وضعیت فعلی کشور منطبق هستند استفاده می شود.
گفتنی است، نخستین کارگاه آموزشی تدوین استانداردهای ملی با همکاری اداره کل استاندارد استان گلستان و کمیته فنی متناظر چوب و الوار سازمان ملی استاندارد ایران مستقر در دانشکده مهندسی چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و با حضور مدیرکل استاندارد استان، معاون مدیرکل دفتر تدوین استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما