جشنواره مدهامتان نمایش دهنده توان فعالان قرآنی مساجد است

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به جشنواره های فرهنگی هنری مساجد به ویژه جشنواره قرآنی مدهامتان، اظهار داشت: این جشنواره نمایش دهنده توان فعالان قرآنی مساجد است.

مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: بدون شک مساجد در طول تاریخ نقش ها و کارکردهای مختلف و متفاوتی از جمله عبادی، آموزشی، سیاسی، اجتماعی و هنری داشته اند اما برخی از این کارکردها به واسطه فضای تقدسی که مساجد دارند بیشتر خود را نشان داده است.

 

وی مهم ترین نقش مساجد را کارکرد عبادی عنوان کرد و با بیان اینکه این نقش همواره در مساجد پابرجا بوده، افزود: کارکرد آموزشی نیز از قدیم الایام به شکل سنتی در مساجد بوده و در حال حاضر به شکل های جدیدی بروز و ظهور کرده است.

 

وی تصریح کرد: از قدیم الایام مهم ترین مراکز آموزش قرآن، مساجد بودند و اکثریت قریب به اتفاق قاریان و حافظان، آموزش قرآن را از مساجد آغاز کردند و همچنین گرم ترین محافل آموزشی و برنامه های قرآنی را در مساجد شاهد هستیم.

 

طاهریان، خاطر نشان کرد: هیچ مسجدی بافت نمی شود که در قفسه های آن قرآن، مفاتیح، کتاب های ادعیه و رساله های برخی مراجع وجود نداشته باشد و آنچه به عنوان ارتباط مسجد و قرآن است را از دیرباز در مساجد شاهد بوده و هستیم.

 

وی مسجد را یکی از مهم ترین مراکز آموزش و فراگیری علوم قرآنی دانست که بخشی از آن تجوید، روخوانی، روانخوانی، صوت و لحن، مفاهیم، تفسیر و شأن و نزول آیات است و بخش مهم آن که مباحث قرآنی می باشد از طریق منبر وعاظ، خطبا و ائمه جماعات ارائه می شود.

 

وی با بیان اینکه هیچ جایی را به اندازه مسجد نمی توان یافت که در آموزش و توسعه فعالیت های قرآنی اثرگذار باشد، ادامه داد: در حال حاضر کانون های مساجد، پایگاه های بسیج، مراکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی، حمایت هایی را از مساجد و برنامه های قرآنی داشته اند و آنها را تقویت کرده اند ولی توقعی که خانواده ها و در کل جامعه از مساجد دارد این است که فرزندان آنها با حضور در مساجد، قرآن، احکام دینی و اخلاق و ارزش های دینی را به درستی بیاموزند ضمن اینکه پیامبر(ص) فرمودند مسجد ها را برای خواندن قرآن ساخته اند.

 

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به جشنواره های فرهنگی هنری مساجد به ویژه جشنواره قرآنی مدهامتان، اذعان داشت: این جشنواره ها یک سری مقدمات دارد و آن این است که مخاطبان لازم خود را داشته و همچنین به گونه ای طراحی شود که نمایش دهنده توان فعالان قرآنی مساجد باشد.

 

وی با بیان اینکه در جشنواره مدهامتان برای سطوح مختلف رقابت هایی را در زمینه حفظ، اذکارنماز، صحیح خوانی حمد و سوره، قرائت، مفاهیم قرآن و... برنامه ریزی کردیم، یاد آور شد: ما در این جشنواره مخاطبان را به دو دسته تقسیم کردیم، گروهی که اطلاعات معمول و حداقلی دارند و گروهی نیز نخبگان قرآنی هستند.

 

وی با بیان اینکه اگر در هر جشنواره ای به دو مؤلفه نیاز سنجی و مخاطب شناسی توجه شود می تواند جشنواره موفقی باشد، عنوان کرد: جشنواره مدهامتان هم نیاز مساجد است و هم مخاطبان خاص خود را دارد و طبیعتاً با برگزاری آن هم رقابت های سالمی بین مخاطبان ایجاد می شود و هم شرکت کنندگان از دوره های آموزشی با حضور اساتید برجسته قرآن بهره مند خواهند شد.

 

این مقام مسئول، با اشاره به تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص حفظ قرآن اظهار کرد: معتقدیم که در بحث حفظ قرآن، مساجد و مدارس مهم ترین نقش را دارند چرا که بیشترین ارتباط نسل جوان و نوجوان ما با این مراکز است و در این بین مساجد و مدارس اگر برنامه ریزی منسجمی داشته باشند می توانند در بحث حفظ قرآن نقش مثبتی را ایفا کند.

 

وی تأکید کرد: اگر همه دستگاه های فرهنگی و سازمان های ذیربط به کمک مساجد و مدارس بیایند و یک سری سیاست های تشویقی برای حافظان و قاریان در نظر گرفته شود، قطعاً هدف مقام معظم رهبری در بحث حفظ قرآن محقق خواهد شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 201633

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha