به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری امروز دوشنبه 13 آذر خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آمریکا از یک طرف برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کنند و از طرفی دیگر تحریم ها را تشدید می کند و این سیاست دوگانه آمریکا حاکی از چیست؟ گفت: البته اگر اینها در بیاناتشان پیگیر اهدافشان باشند می توانند آن موضوع را در مذاکرات 1+5 دنبال کنند و اگر صداقت در کارشان باشد این مسیر در 1+5 باز است و پیشنهادات خوبی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با 1+5 مطرح کرده است که آنها موضوع را به نحو درستی مطرح نکرده اند ولی می توانند در مذاکرات آینده مسیر را عوض کنند و با پیشنهادات جدید مسیر جدیدی را باز کنند.
لاریجانی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا مجلس اصرار به اصلاح قانون انتخابات دارد، گفت: بیشتر مناقشاتی که در این قانون حاکم است حول ماده 35 است که صلاحیت های کاندیداها را روشن می کند و این بخش از نظر شورای نگهبان دارای ایراد است و دیگر مفاد این طرح خوب است.
وی ادامه داد: شورا نیز معتقد است که نکات خوبی در این طرح است ولی در ماده 35 آنها آن را خلاف قانون اساسی می دانند و اینکه چه تضمینی است که ماده 35 در صحن علنی حذف شود باید بگویم هیچ تضمینی نیست یعنی ممکن است نمایندگان اخطار دهند و این ماده حذف شود و ممکن است مجلس آن را تصویب کند و به شورا فرستاده شود و سپس اصلاح شود.
لاریجانی تصریح کرد: قصدم این است که نمایندگان علاقمند هستند که قانونی تصویب شود که مورد مخالفت شورای نگهبان قرار نگیرد.
وی تصریح کرد: این حرفها که بیرون زده شده است نگاهی با سوتفاهم است اینکه می گویند این قانون ممکن است به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود شاید اینگونه نباشد ولی در هر صورت ما به نظر شورای نگهبان علاقه مندیم و به آن احترام می گذاریم.
وی در مورد اینکه چرا این قانون باید در مجلس نهم تصویب شود، گفت: ما در مجلس هشتم هم قانونی برای احزاب و شوراها تدوین کرده بودیم که به عمر به این مجلس نرسید ولی برخی از قوانینی که در مجلس نهم در حال پیگیری است همان قوانینی است که در مجلس هشتم مطرح بوده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران چرا علی رغم مخالفت های شورای نگهبان با مواد جنجالی اصلاح قانون انتخابات این اصلاح قانون در دستور کار مجلس قرار گرفت گفت: مواد جنجالی نبوده است فقط ماده 35 بوده است.
این خبرنگار در پاسخ به این جواب لاریجانی گفت: شاید از نظر شما یک ماده باشد ولی از نظر ما ماده ای که در مورد کمیته ملی انتخابات نیز است دارای ایراد است.
لاریجانی از این خبرنگار خواست توضیحات بیشتری در این زمینه ارایه دهد که وی گفت: کمیته ملی انتخابات به لیدری آقای پورمحمدی، محسن رضایی و هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح می شود اما بعد از بررسی ها بایکوت می شود و همین کمیته در اصلاح قانون انتخابات از سوی شما در مجلس مورد پی گیری قرار می گیرد.
لاریجانی در پاسخ به این خبرنگار گفت: مشکلی در کشور ما وجود دارد و آن این است که ما در تحلیل مسائل موضوعاتی را که به هم ربط ندارند به هم وصل می کنیم و بدین ترتیب وقت کشور را می گیریم.
وی بیان کرد: کمیته ملی انتخابات ربطی به این طرح ندارد ساختار این کمیته متفاوت است و در آنجا موضوع ترکیب خاصی از قوا است و ربطی هم به وزارت کشور ندارد یعنی جایی دیگر طراحی می شود در حالی که در این طرح مجلس وزیر کشور رییس این کمیته است و معتمدینی که در راس قرار می گیرد همانند معتمدینی که در شهرستانی ها هستند انتخاب می شوند و وزیر کشور نیز در راس این هیئت قرار دارد.
وی با طرح این سوال که چرا از معتمدین محل نگران هستید گفت: این افراد معتمدینی هستند که با پیشنهاد وزیر کشور انتخاب می شوند و وزارت کشور انتخابات را برگزار می کند.
وی خاطرنشان کرد: چرا این مسائل را به هم متصل می کنید و می گویید این کمیته به لیدری فلان آقا تشکیل شده است گناه نکنید آدم تعجب می کند در کشور اسلامی اینگونه حرف زده می شود این ایده ها ربطی به کسی ندارد و خود نمایندگان ان را بررسی کرده اند.
لاریجانی همچنین تاکید کرد: در مورد آقای کدخدایی نیز باید بگویم وی مشاور من هست و نظرش را به من هم داده است.
وی همچنین در مورد اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران راه حلی برای کمک به دولت سوریه دارد گفت: شاید فرصتی برای طرح ایده های ما در رسانه ها نباشد ولی باید گفت: در جای دیگر باید این بحث ها پخته تر شود و من فکر کنم دولت سوریه این نظر را دارد که اگر معارضین به سمت گفتگو بیایند اصلاحات موردنظر می رسند و این خیلی کمک می کند که ایران بحران در سوریه را حل کند.
وی همچنین در مورد انتصاب ملک زاده به سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی گفت: مسائل مهمتر در کشور وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.
پایان پیام/
نظر شما