رسالت اصلی دانشگاه تعریف سبک زندگی اسلامی است

حجت الاسلام شریعتی دین و قرآن را مبنای تدوین سبک صحیح زندگی دانست و گفت: دانشگاه ها در این زمینه باید الگوسازی کنند و اصولی همچون جایگاه حرمت انسان ها و حقوق متقابل را آموزش دهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست از سلسله‌نشست‌های تخصصی "سبک زندگی اسلامی" صبح روز دوشنبه، 13 آذر در سالن اجتماعات دانشکده علوم و فنون قرائت قرآن با موضوع مفهوم سبک زندگی (مؤلفه‌ها و ویژگی‌های آن) برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدصدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی طی سخنانی با بیان اینکه نهضت دانشجویی ما در راستای ستیز با استکبار، ظالمان و ستمگران است، گفت: قیام اسلامی ما فرهنگ جدیدی را وارد شبکه و نظام اجرایی کشور کرد و متأسفانه به علت مطرح‌شدن سبک‌های نشأت‌گرفته از آموزه‌های غیر اسلامی توفیقی در این باره نداشته‌ایم.

وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی گفت: در دانشگاه ما مباحث علوم قرآنی و حدیث یا فلسفه‌های اسلامی وجود نداشت، اما بالاخره با پی‌گیری‌های صورت‌گرفته به این حوزه‌ها توجه شد.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: قرآن کتاب زندگی و انسان‌سازی است، قرآن کتاب معماری، آهنگری و در و پنجره‌سازی نیست، بلکه اساس آن هدایت آدمی برای رسیدن به کمال حقیقی وجودش است.

وی عنوان کرد: قرآن راه هدایت را مسیری استوار می‌داند لذا اگر آن را بررسی کنیم خواهیم دید که در طول تاریخ قرآن همواره در حال هدایت بشر بوده است.

وی با بیان اینکه در زمان طاغوت در ظاهر قرآن حمایت می‌شد اما در محتوا توجه‌ای به آن نمی‌شد، افزود: ما می‌دانیم که یکی از عواملی که ما را در جامعه بشری حفظ کرده منطق قرآن کریم است، بنابراین باید برخلاف گذشته در حوزه‌های مختلف مرتبط با قرآن کریم نوآوری داشته باشیم.

حجت الاسلام شریعتی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت آدمی است، ابراز کرد: با توجه به این هدف قرآن نمی‌توانیم نسبت به علوم مرتبط با آن بی‌توجه باشیم، ضمن آنکه علوم مختلف از جمله ادبیات‌مان نیز عصاره‌ای از قرآن و الهیات است لذا می‌توان گفت که حتی ادبیات ما نسخه بدل از منابع روایی ما است، بنابراین باید با سبک جدید و مطابق با علم روز آموزه‌های قرآن را به جامعه عرضه کرد.

وی در ادامه از ابراز آمادگی دانشگاه علامه طباطبایی جهت همکاری با دانشکده علوم و فنون قرآن در حوزه‌های مختلف علوم قرآنی خبر داد و افزود: قرآن کتابی انسان‌ساز است که در حوزه‌های متعدد مطالب نافعی را ارایه کرده است، بنابراین می‌طلبد در سطح دانشگاه‌ها نیز به آن توجه بیشتری شود.

شریعتی ادامه داد: ما باید به عنوان حاملان و مروجان قرآن فضایی را به روی دنیا باز کنیم تا صدای این کتاب آسمانی را بشنوند.

وی افزود: دل‌های ما به صورت فطری با مفاهیم قرآن ارتباط بنیادی دارد، بنابراین باید در جهت فهم مفاهیم آن اهتمام ورزیم.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: امروز در دنیا مخالفت‌های فراوانی با ما می‌شود و استکبار دانشمندان ما را ترور می‌کند، علت این امر در آن است که ما ندایی سر داده‌ایم که جهانیان به علت کمبود مسایل اخلاقی و عاطفی این ندا را می‌شنوند، گویی که خدا دارد با جان‌شان حرف می‌زند و لذا مسلمان می‌شوند.

وی ادامه داد: سه نگرش در باب زندگی وجود دارد که یک دیدگاه مربوط به مرتاض‌ها، راهبان و تارکان دنیا است که معتقدند برای وصول به سعادت باید با همه مسایل دنیوی مقابله کرد. دیدگاه دوم زندگی را تماما در دنیا می‌داند و مسایل‌شان حول دو محور ثروت و قدرت می‌چرخد و نهایتا نگاه سوم نگرشی است که در آن معتقدند دنیا نخستین جایی است که انسان در آن حضور دارد و او در این دنیا برای زندگی در عالم بعد تکامل می‌یابد.

حجت الاسلام شریعتی تصریح کرد: بر اساس دیدگاه سوم زندگی آخرت نمایشگاه و به نوعی بازار عرضه عملکرد ما در دنیا است که این امر را می‌توان در آیات قرآنی نیز مشاهده و درج کرد، لذا دنیا از نظر دین ما به شرط آنکه همراه با هدایت، روش و سبک زندگی صحیح باشد مقدمه‌ای برای آخرتی نیکو است.

وی گفت: دنیایی که بر اساس معیار حق‌گرایی، پاسخگویی در برابر حق و رعایت حقوق دیگران بر اساس معیار اسلامی شکل بگیرد، چنین دنیایی میدان عزت انسان است.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سبک زندگی ما بر دو جهت معیارهای دین و قرآن شکل می‌گیرد که نمونه‌اش نیز در زندگی پیامبر (ص) برای ما به عنوان یک الگو تلقی می‌شود.

حجت الاسلام شریعتی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید در زمینه سبک زندگی الگوسازی کنند، اظهار کرد: باید مفاهیم زندگی حوزه‌های مختلف رفتاری، اخلاقی، اقتصادی و اجتماعی را در قالب درس‌هایی به جوانان آموزش دهیم.

وی تاکید کرد: برای مثال در حوزه اجتماعی نحوه ارتباط با مردم، حقوق متقابل و جایگاه حرمت انسان‌ها را آموزش دهیم. همچنین نوع رفتار خانوادگی و مسوولیت‌پذیری را به روشنی بیان کنیم.

حجت الاسلام شریعتی بیان کرد: دانشگاه‌ها همچنین باید تحقیقاتی را در این زمینه به صورت دستاوردهای روشن و شفاف به جامعه ارائه کنند.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی درباره اقدامات این دانشگاه در این باره خاطرنشان کرد: کل کار دانشگاه علامه در این جهت است و این امر در دستور حوزه تحقیقاتی ما است که رساله‌هایی را که می‌خواهیم تدوین کنیم در رابطه با شیوه زندگی و نشاط زندگی باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 201274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha