پاسخگویی به شبهات قرآن و اهل بیت(ع) در دانشگاه علوم و معارف قرآن

ارائه آثار و تالیفات به روز و پاسخ به شبهات جدید در رابطه با اهل بیت(ع) و قرآن و نقد و بررسی این شبهات موضوع حایز اهمیتی برای دانشگاه علوم و معارف قرآن است که می بایست مورد توجه جدی قرار بگیرد.

حجت الاسلام احمد عابدی، رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن به خبرنگار شبستان گفت: این دانشگاه براساس سیاست های اعلام شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و برنامه ریزی انجام شده در سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر ارتقاء کیفی دانشگاه، از گسترش کمی آن صرفنظر کرده و در حال حاضر برنامه ای برای توسعه دانشگاه در زمینه افتتاح دانشکده های جدید یا تاسیس رشته های جدید غیر از رشته هایی که ضرورتی خاص در رابطه با تاسیس آن وجود داشته باشد، ندارد.

وی با اشاره به دلایل اتخاذ چنین تصمیمی افزود: یکی از دلایل موثر در اجرای این برنامه، سیاست های کشور در گذشته و مساله کمیت و تعداد دانشجویان کشور در حال حاضر است به گونه ای که امروز در دانشگاه ها با مساله ظرفیت خالی دانشگاه مواجه هستیم.

 

حجت الاسلام عابدی توجه به گسترش کیفی دانشگاه را از دیگر دلایل اجرای این برنامه عنوان کرد وگفت: ما به جای گسترش کمی به گسترش کیفی دانشگاه در جهات مختلف نیاز داریم و رویکرد ما در برنامه های جدید دانشگاه این موضوع خواهد بود. در همین رابطه از جمله مسایل کیفی که مدنظر است، تقویت هیئت علمی دانشگاه، افزایش تعداد اساتید و فراهم کردن بورسیه یا فرصت های مطالعاتی برای اساتید در جهت بالا بردن سطح علمی آنها را می توان نام برد.

این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم تصریح کرد: تشویق اساتید در جهت ارایه مقالات علمی پژوهشی، تشویق و تقویت در جهت فعالیت های نگارشی و تالیف و تدوین کتاب و شرکت در جشنواره های علمی از دیگر جنبه های کیفی موردتوجه در برنامه های آینده دانشگاه است.

حجت الاسلام عابدی افزود: جنبه دیگری که نسبت به تقویت آن در دانشگاه مصمم هستیم گسترش تحصیلات تکمیلی در سطح کارشناسی ارشد و دکترا است یعنی پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی محدود شده و بیشتر به تحصیلات تکمیلی توجه شود و در عین حال رویکرد دانشگاه بجای آموزش محوری بیشتر پژوهش محور باشد.

 

این مدرس خارج فقه حوزه خاطرنشان کرد: تشویق دانشجویان برای نگارش مقالات علمی، نوآوری و ابتکار در تدریس، شرکت در فعالیت های فرهنگی قرآنی از جمله مسابقات قرآنی کشور و تدریس معارف قرآنی و تفسیر از جمله عوامل موثر در تقویت بنیه علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن است که در برنامه های جدید مدنظر قرار می گیرد. در همین رابطه تقویت بنیه معاونت پژوهشی دانشگاه از طریق گسترش و افزایش مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی در دانشگاه و تقویت انتشارات دانشگاه نیز در دستور کار قرار دارد.

حجت الاسلام عابدی با بیان این نکته که آنچه در تاریخ به عنوان نشانه تلاش و فعالیت های بی وقفه این دانشگاه باقی می ماند آثار مکتوب دانشگاه است، یادآور شد: تقویت انتشارات دانشگاه و ارئه آثار و تالیفات بروز و پاسخ به شبهات جدید در رابطه با اهل بیت و قرآن و نقد و بررسی این شبهات موضوع حایز اهمیتی برای دانشگاه علوم و معارف قرآن است که می بایست مورد توجه جدی قرار بگیرد. 

 

وی با اشاره به آغاز فعالیت پژوهشکده قرآن و تفسیر گفت: نخستین پژوهشکده قرآن و تفسیر دانشگاه علوم و معارف قرآن به زودی فعالیت خود را آغاز می کند و برای فعالیت دو مرکز پژوهشی دیگر نیز در حال رای زنی با وزارت علوم برای دریافت مجوز انتشار مقالات هستیم. اقداماتی نیز در جهت راه اندازی انتشارات اختصاصی دانشگاه انجام شده که در حال حاضر هنوز به نتیجه قطعی و نهایی نرسیده ایم.

این استاد خارج فقه و حوزه افزود: دانشگاه دو مجله قرآنی با عنوان «قرآن و عرفان» و «زبان شناختی قرآن» را نیز بعنوان برنامه های فرهنگی خود در دستور کار دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 201145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha