خبرگزاری شبستان، در روزهای گذشته خبر مرگ "ملک عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان در سایت های خبری مثل بمبی صدا کرد.
این خبر این گونه مخابره شده بود: ملک عبدالله بن عبدالعزیز پس از یک دوره مداوا و انجام دو عمل جراحی در زمانی که نقاهت خود را در مراکش میگذراند، بر اثر سکته قلبی درگذشت.
این خبر اگرچه تائید هیچ مقام مسئول سعودی را نداشت، اما به سرعت برق و باد در همه سایت های خبری جهان منتشر شد و علت مرگ پادشاه عربستان را نیز خیزش مردمی مصر و تونس و ترس از انتقال آن به مردم عربستان عنوان کردند.
اما این خبرها در حالی در رسانه ها منتشر می شد که همه اصحاب رسانه ها چشمانشان را به دهان مسئولان سعودی دوخته بودند تا سخنی در این باره بر زبان برانند. این چشم انتظاری آخر به سر رسید و امیر "سعود فیصل" وزیر امور خارجه عربستان وضعیت عمومی ملک عبدالله را رضایت بخش ارزیابی کرد و شایعه مرگ پادشاه عربستان را نفی کرد.
این سخنان سعود فیصل در زمانی در مراکش عنوان شد که وی سفر خود را به الجزایر برای نفی شایعه منتشر شده درباره پادشاه عربستان به تاخیر انداخته بود.
در همین حال، رسانه های رسمی عربستان نیز اعلام کردند: عبدالله(87 ساله) دوران نقاهت خود را هم اکنون در کشور مراکش می گذراند، در قید حیات است.
اما عدم انتشار بیانیه رسمی در پاسخ به این شایعات از سوی دولت عربستان، بازگشت سراسیمه شاهزاده "عبدالله بن عبدالعزیز" برادر شاه سعودی از مکانی نامعلوم به ریاض که برخی معتقدند از مراکش بوده است، و انتشار عکسی از سفر مقامات عربستانی در ساعت های آخر شب به ریاض با لباس های مشکی و مغموم نشان از خبرهایی ناگفته می دهد که به نظر می رسد مسئولان عربستان درحال حاضر تمایلی به انتشار آن ندارد و شاید این عدم تمایل مربوط به وضعیت کنونی خاورمیانه باشد.
تحلیلگران معتقدند که مرگ ملک عبدالله باعث بروز درگیری های خونین داخلی میان خاندان سلطنتی خواهد شد، چرا که با آشکار شدن بیماری پادشاه و ولیعهد اولین نشانه های بی ثباتی با ماجرای بندر بن سلطان آغاز شد؛ بندر سلطان پس از کشمکش هایی برای به دست آوردن قدرت، توانست ولیعهد فعلی باشد.
تحلیلگران می گویند که در ساختار قدرت در رژیم غیر دمکراتیک عربستان که بر پایه تقسیم پستهای کلیدی میان اتباع قبایل نزدیک به دربار آلسعود استوار است، با مرگ ملک عبدالله آشفتگی سیاسی وسیعی در این کشور قبیلهای ایجاد خواهد شد.
بر اساس نظر تحلیلگران، مرگ عبدالله در مسایل اقتصادی به ویژه نفت نیز تاثیر گذار خواهد بود و قیمت نفت سیر صعودی با مرگ وی خواهد داشت و تاثیرات خاصی را بر اقتصاد جهانی می گذارد به طوری که با شایعه مرگ پادشاه عربستان قیمت هربشکه نفت خام اروپا به بالاترین سطح خود در این هفته رسیده است.
حال باید دید که آیا ملک عبدالله از دنیا رفته است و مسئولان سعودی برای جلوگیری از هر اتفاقی از انتشار این خبر ممانعت کرده اند تا مقدمات لازم برای جانشینی وی بینند؟ و یا این خبرها تنها شایعاتی بی اساس با اهدافی معین بوده است؟
پایان پیام/
نظر شما