منصور کوهی رستمی، معاون مدیر کل و رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: بعد از شهادت ابا عبدالله الحسین و یاران باوفایش، انقلاب خونین کربلا در دو چهره سیاسی و نظامی و دیگری فرهنگی و تبلیغی ظاهر شد و به تعبیر دیگر در دو هیأت جدید یعنی خون و پیام ادامه یافت.
وی با بیان اینکه در بعد معنوی(پیام) افراد زیادی کمر به همت بستند و به مراثی و نوحه و نقد استبداد حاکم، به خون خواهی پرداختند، افزود: از آنجایی که این بعد در ژرفای نهضت عاشورا منشأ داشت، هر روز استحکام و گسترش بیشتری مییافت و نهضت فکری امام حسین(ع) به وسیله سوگواری ها، مراثی، اشعار مدحی و اعتراضی ادامه پیدا کرد تا به این ترتیب بعد از قرن چهارم هجری ادبیات و شعر عاشورایی شکل گرفت و به مثابه یک بخش عمده، ادبیات ما را تشکیل داد.
وی تصریح کرد: کتابخانه مرکزی به مناسبت ایام محرم و به منظور آشنایی بیشتر نسل جوان با این واقعه عظیم تاریخ اسلام و به منظور رونمایی و تقدیر از شعرای عاشورایی خوزستان اقدام به برگزاری نشستی با عنوان «خطبه های خون» کرده و این نشست که توسط کتابخانه مرکزی و با همکاری حوزه هنری استان برگزار می شود به رونمایی، معرفی و تجلیل از شعرای 4 کتاب منتشر شده در حوزه شعر عاشورایی که توسط شعرای استانی سروده شده اند خواهد پرداخت.
کوهی رستمی، اضافه کرد: در این نشست، مجموعه شعرهای «گلی برای غریبان، تا همیشه» سروده قاسم آهنین جان، «با کاروان سوره طاها» سروده محمد جوروند، «ماه در دجله» سروده محمد بقالان و «این خودکار دارد قرمز می نویسد» سروده علیرضا شکر ریز، رونمایی و از این شاعران تجلیل به عمل می آید.
وی یاد آور شد: این رویداد ادبی، با هدف ارج نهادن به تلاش هنرمندانه شاعران خوزستانی، در خلق آثار فاخر و ماندگار، در حوزه ادبیات آیینی و معرفی این آثار به جامعه کتابخوان برگزار می شود و در بخش دیگر این مراسم، جمعی از شاعران مطرح استان، شعرخوانی عاشورایی خواهند کرد.
رئیس کتابخانه مرکزی خوزستان، در پایان اذعان داشت: این نشست روز پنجشنبه 16 آذر ساعت 18 در تالار همایش های کتابخانه مرکزی برگزار خواهد شد و از تمامی علاقه مندان به حوزه شعر آیینی و به ویژه شعر عاشورایی جهت شرکت در این نشست دعوت به عمل می آید.
پایان پیام/
نظر شما