هشدار؛ به سادگی و با خود درمانی از کنار سرما خوردگی نگذریم

پزشک شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان گفت: اهمیت ندادن و درمان نکردن سرماخوردگی زمینه ابتلا به آلرژی و بیماری های مختلفی نظیر تب روماتیسمی را فراهم می کند، بنابراین مراجعه به پزشک و درمان زود هنگام ضروری است.

دکتر مهین کوشا، پزشک شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: با آغاز فصل سرما، بیماری های باکتریایی و ویروسی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا شیوع بالایی پیدا می کند و با وجود آن که این نوع بیماری ها به ظاهر ساده به نظر می رسد اما در اثر جدی نگرفتن و درمان نشدن به موقع، ممکن است زمینه ابتلا به بیماری های مختلف، عفونت ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن فراهم شود.

 

 وی عنوان کرد: سرماخوردگی که به طور معمول با علائمی نظیر آبریزش، گلودرد (پس از 2 تا 3 روز) و قرمزی چشم بروز می کند، اغلب ویروسی است و با خوردن مایعات گرم و استراحت در منزل بهتر می شود.

 

دکتر کوشا همچنین با بیان اینکه درمان گلودردهای چرکی که با تب شدید همراه است و با معاینه پزشک تشخیص داده می شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است، نسبت به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها در هنگام سرماخوردگی ساده هشدارداد و تصریح کرد: مصرف آنتی بیوتیک ها نه تنها در درمان سرماخوردگی ویروسی اثری ندارد، بلکه بدن را نسبت به این نوع داروها مقاوم تر و دوره بیماری را طولانی تر می کند.

 

 وی افزود: اهمیت ندادن و درمان نکردن سرماخوردگی زمینه ابتلا به آلرژی و بیماری های مختلفی نظیر تب روماتیسمی را فراهم می کند، بنابراین مراجعه به پزشک و درمان زود هنگام برای پیشگیری از بیماری های مختلف ضروری به نظر می رسد.

 

 وی با بیان اینکه در محل های عمومی نظیر مدرسه، مهد کودک و بیمارستان ها ویروس ها سریع تر پخش و منتقل می شود، عنوان کرد: شست و شوی مکرر دست ها با صابون مایع و استفاده از ماسک، مصرف ویتامین C (مرکبات) و گوشت قرمز، مقاومت بدن را افزایش می دهد و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.

 

 وی خوردن مایعات فراوان را در دفع ویروس ها موثر دانست و خاطرنشان کرد: مصرف پیاز، میوه و سبزی های تازه و سرشار از ویتامین C ، شیر ولرم و مایعات گرم و سوپ و همچنین استراحت کافی در درمان زود هنگام سرماخوردگی تاثیر به سزایی دارد.

 

دکتر کوشا با بیان اینکه گاهی اوقات سرماخوردگی با آلرژی اشتباه تشخیص داده می شود، متذکر شد: برخی از علایم و مدت سرماخوردگی و آلرژی تفاوت دارد و افتراق این دو در تشخیص و درمان مناسب، بسیار حائز اهمیت است.

 

وی افزود: آلرژی با تب همراه نیست و فرد در دوره طولانی تری علایم آبریزش و سرفه را تجربه می کند.

 

 پزشک شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان با اظهار اینکه افراد مبتلا به آلرژی مستعد سینوزیت هستند و اغلب به گرفتگی گلو دچار می شوند و هنگام خواب از مشکلاتی نظیر سرفه و تنگی نفس شکایت دارند، تاکید کرد: باید با تشخیص به موقع، تعیین دلیل اصلی بروز آلرژی و درمان زودهنگام آن از طولانی شدن و ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری کرد.

 

 دکتر کوشا در توضیح بیشتر گفت: افراد مبتلا به آلرژی باید مواد غذایی آلرژی زا را در بدن خود تشخیص دهند که این مواد ممکن است شامل خیارشور، غذاهای آماده و فست فودها، ادویه ها، سوسیس و کالباس، چیپس و پفک، انگور، گوجه شور و ترشی جات باشد.

 

 وی در خاتمه گفت: شست و شوی مرتب سینوس ها با سرم شست و شو و مرطوب نگه داشتن اتاق با گذاشتن ظرف پر از آب برروی بخاری، بهترین راه درمان گرفتگی بینی برای بهبود افراد مبتلا به آلرژی است.

پایان پیام/

کد خبر 201081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha