به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، علی اصغر حاجینقی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی، عصر روز گذشته (12آذر) در مراسم افتتاحیه طرح جامع خانواده پایدار با بیان این که خانواده رکن اساسی هویت شخص در جامعه است، اظهار داشت: جهت دهی رسالت ایمانی و اعتقادی افراد هر جامعه از نهادخانواده سرچشمه می گیرد.
حاجی نقی با بیان این که دنیای مملو از زور و تزویر امروز، سعی در تخریب و سست کردن جایگاه خانواده دارد، خاطرنشان کرد: هزاران شبکه ماهوارهای سعی میکنند تا ارزشهای اجتماعی را در کشور برای خانوادهها بی معنا کرده تا از این طریق به تخریب نقش خانوادهها در جامعه بپردازند.
وی افزود: در شرایط کنونی که دشمنان به دنبال بی ارزش جلوه دادن ظرفیت بی بدیل خانواده در جامعه اسلامی ایران هستند باید با یک نگاه ساختاری و نهادینه کردن فرهنگ اسلامی در مقابل این حملات ایستادگی کرد.
حاجینقی با اشاره به اینکه فقر یک پدیده ناپسند در جامعه است که اثرات مخربی را در خانواده ایجاد می کند، تصریح کرد: توجه به فقر قابلیتی در خانواده مهمترین عامل پیشگیری از طلاق است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانرضوی گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) طرح جامع خانواده پایدار در قالب طرح حمایت یک ساله از زوجین سازش یافته و زنان مطلقه را بارویکرد پیشگیری و کاهش آسیب های طلاق و توانمند سازی خانواده افتتاح کرد.
حاجی نقی خانواده را از بارزترین نهادها در کشور اسلامی ایران دانست و افزود: در کشور ما هیچ نهادی به اندازه خانواده مهم نیست، بنابراین هر قدر برای پیشگیری از هم گسیختگی آن ممانعت به عمل آوریم، باز هم لزوم تلاش بیشتر در این زمینه احساس میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که بینان خانواده را به شدت تهدید می کند طلاق است، اظهار داشت: امروز متاسفانه شاهد گسترش میزان طلاق و گسستن پیوند های خانوادگی هستیم و مهمترین نیازمندی های این خانواده ها حمایت های اجتماعی، خدمات آموزشی و مشاوره ای و جایگاه مناسب در جامعه است.
حاجینقی ادامه داد: کمیته امداد به منظور ایجاد زمینه های لازم برای بازسازی وضعیت زیستی، روانی و اجتماعی زنان مطلقه و حمایت از افراد نیازمند متقاضی طلاق و با بهره گیری از ظرفیتهای اداره کل دادگستری جهت حمایت یک ساله هزار زوج سازش یافته و هزار زن مطلقه برنامه های جامع طرح ریزی کرده است.
وی از تشکیل یک گروه با هدف پیشگیری و کاهش اثرات طلاق خبر داد و افزود: این گروه متشکل از تعدادی نهاد و سازمان و به ویژه سازمان ملی جوانان و ورزش بوده و کارکرد آن مقابله با اثرات مخرب و پیشگیری از طلاق است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی گفت: طبق مدل طراحی شده خانواده پایدار، از این بعد زنان مطلقه و همچنین زوجینی که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی با هدف طلاق به دادگاهها مراجعه میکنند به وسیله بستههای حمایتی، مورد توجه قرار میگیرند.
وی در خصوص طرح خانواده پایدار با رویکرد پیشگیری و کاهش آسیبهای طلاق تصریح کرد: بر مبنای این طرح هر زوجی که با هدف طلاق به دادگستری مراجعه کنند، تحت مشاوره مشاورین حاضر قرار گرفته تا زوجینی که امکان زندگی مجدد برایشان فراهم باشد به زندگی مشترک خود بازگردند.
حاجینقی با توصیه به مددکاران این کمیته اظهار کرد: مددکاران باید از نگاه ترحمی فراتر رفته و فعالیتهای خود را در زمینه یاری رساندن به قشر نیازمند جامعه اثر بخش تر کنند.
وی گفت: پیگیری مشکلات مالی، بررسی استعدادهای خانواده، ایجاد اشتغال، ارائه بیمه تامین اجتماعی به زنان مطلقه در راستای توانمند سازی خانواده ها از دیگر خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) است.
حاجینقی ایفای نقش اعضای گروه به صورتی دلسوزانه را لازمه موثر بودن این گروه دانست و ادامه داد: اگر در عوامل اجرایی بی توجهی صورت گیرد، پدیده طلاق به عنوان امری با اثرات نامطلوب به سختی قابل رسیدگی خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما