قرآن و تدبر در آیات آن‌، از عوامل رشد استعدادهای درونی انسان است‌

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران گفت: قرآن و تدبر و تفکر در آیات آن‌، از جمله عوامل بسیار مؤثر در رشد مثبت و هنجار استعدادهای درونی انسان است‌.

محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (12 آذر) با توجه به برگزاری مرحله کشوری جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور در استان خوزستان و اهمیت مسابقات قرآنی جوانان مساجد به خبرنگار شبستان گفت: مساجد در صدر اسلام ساخته شد تا در آموزه های دینی و معارف قرآنی، تفسیر و تبیین شود، زیرا جایگاه واقعی قرآن، مساجد است.


فوقی بیان کرد: کشف و شناسائی استعدادهای قرآنی نوجوانان و جوانان و خلاقیت ابتکار آنها و تحلیل از فعالان قرآنی از اهداف جشنواره قرآنی مساجد است.


مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: استقبال خوب اعضاء کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در مسابقات قرآنی، زمینه ساز رشد و تعالی و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه است.

 

این مسئول فرهنگی ادامه داد: زندگی حقیقی و حیات طیبه در پرتو علم به دستورها و رهنمودهای قرآن شکل می‌گیرد و نیاز به اهتمام بیشتری برای مانوس ساختن انسان ها به این کتاب الهی است.

 

فوقی اظهار کرد: قرآن روش درست زیستن را به انسان می‌آموزد و برنامه‌ای را که در برگیرنده تمام ابعاد زندگی انسان و تضمین کننده سعادت فردی و اجتماعی و دنیوی و اخروی اوست، ارائه می‌دهد، به میزانی که انسان آموزه‌ها و دستورهای قرآن را در زندگی به کار بندد، موفقیت کسب خواهد کرد، اما هر اندازه از قرآن فاصله بگیرد، دچار خسارت و ضرر خواهد شد.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد: زندگی قرآنی بر اساس رعایت مقررات و عدالت و احسان و صفا و صمیمیت است و مردمی که این گونه زندگی کنند، دارای اطمینان خاطر و آسایش خواهند بود و سعادت ابدی و جاودانه را در آغوش خواهند گرفت؛ البته آگاهی کامل نسبت به این موضوع نیازمند بحث و بررسی گسترده و تأمل در آیاتی از قرآن است که چگونگی رفتار مسلمان را تبیین می‌کند.

 

وی تصریح کرد: در قرآن، آیات فراوانی وجود دارد که نتیجه تدبر و تفکر در آیات الهی را هدایت‌، نور، ایمان و... ذکر می‌کند زیرا قرآن و تدبر و تفکر در آیات آن‌، از جمله عوامل بسیار مؤثر در رشد مثبت و هنجار استعدادهای درونی انسان است‌.

 

فوقی ادامه داد: کمال‌جویی از جمله خواهش‌های فطری و درونی انسان است که با رشد و بالندگی صحیح استعداد بالقوه او در پرتو هدایت الهی‌، و با به فعلیت رسیدن آن‌، می‌تواند در مسیر زندگی بروز و ظهور داشته باشد و کمال‌جویی در علم نیز از جمله مصادیق خواهش‌های درونی است که در طول تحصیل در پرتو هدایت‌های قرآنی‌، تقویت و بالنده می شود.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: قرآن‌، 2 کار اساسی نسبت به انسان‌ها بر عهده دارد و آنها را از هرگونه بیماری‌، عیب‌، ظلمت و نارسایی‌های فکری‌، اخلاقی و عملی پاک می‌سازد؛ سپس برای جوانه زدن شکوفه های فضایل انسانی‌، آنها را به سوی ارزش‌ها و صفات پسندیده و خداگونه هدایت و تربیت می‌کند.

 

وی عنوان کرد: قرآن کتابی است که رستگاری انسان را در دو جهان تضمین می کند، همچون مشعلی فروزان، انسان را از تاریکی های جهل و نادانی رهایی می بخشد و در سرای دیگر، او را محبوب حضرت پروردگار می نماید.

 

فوقی اظهار کرد: قرآن، بهترین فتح کننده قله بلند عزت و چکیده جهان هستی است و طبق فرمایش امام باقر(ع):«قرآن همانند دو ستاره تابناک آسمانی(خورشید و ماه)، صحنه زندگی انسان ها را روشن می کند».


مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد: قرآن در ظلمانی ترین زندگی بشر، در عصر جاهلیت، همچون انفجاری، آسمان سکوت را شکافت و یکباره دریایی از رحمت و برکت و نور بر کویر زندگی جاری نمود و فریادی از عالم قدس طنین انداز شد که هان ای انسان، ای گمگشته خسران زده، لحظه ای درنگ و تدبر نما که سند نجات و رهایی از عالم ملکوت به سویت فرستاده شد.

 

وی ادامه داد: عاشقان واقعی قرآن، کسانی هستند که شب ها قرآن را تلاوت می کنند و با آن مأنوس هستند و روزها در صحنه پرآشوب زندگی از آن الهام می گیرند.

 

فوقی ابراز کرد: قرآن و اهل بیت، مکمل، معرف و مفسر هم هستند،به هوش باید بود که نور قرآن، به تنهایی هادی، هدایتگر و شفا نیست بلکه باعث طراوت و زنده شدن دل ها نمی شود، زیرا نور وحی و نور ائمه، عدل یکدیگرند و به تنهایی ناقصند.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران عنوان کرد: قرآن صامت با انسان، ارتباط برقرار نکرده و پیام رسانی نخواهد داشت، بلکه باید، قرآن ناطق بیاید و ترنّم قرآنش، گوش و دل و جان را، نوازش داده و آیات را تفسیر و تأویل نماید و با صورت ملکوتیش جان های مرده را، حیات بخشد.


پایان پیام/

کد خبر 200961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha