جمهوری اسلامی ایران پرچمدار بیداری اسلامی است

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در کنفرانس خبری خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران پرچمدار بیداری اسلامی است که اکنون در کشورهای عربی رخ داده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی‌اکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در نشست خبری همایش اساتید مسلمان و بیداری اسلامی که امروز یکشنبه 12 آذر برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا رسانه‌های غربی که ادعا می‌کنند انقلاب‌های عربی بیداری اسلامی نیست بلکه دموکراسی‌خواهی به شیوه غربی است می‌توانند به ادعاهای خود ادامه دهند یا خیر، گفت: ظرف یکی دو روز اخیر مجلس مؤسسان مصر مواد اولیه قانون اساسی مصر را از تصویب اولیه گذراند و این قانون قرار است به همه‌کرسی گذاشته شود. یکی از مواد این قانون این است که قوانین در حکومت جدید مصر باید منبعث از شریعت اسلامی باشد.

وی افزود: آنها بنای تشخیص را برای دانشگاه الازهر گذاشته‌اند که یک دانشگاه اسلامی است و ما می‌بینیم که مصر که مرکز فکری فرهنگی جهان عرب محسوب می‌شود چگونه روند اسلامی را در پیش گرفته است.

ولایتی سپس گفت: در مورد تونس هم می‌توان گفت که بعد از انتخابات و گذر از مراحل اولیه آقای راشد القنوشی رهبر فکری این حکومت جدید شدند. او از 10 سال پیش به عنوان یک مبارز اسلامی اخوانی شناخته شده است و به همین خاطر مدت‌ها در زندان‌های قبلی حکومت تونس در زمان بن علی زندانی بود و حالا هم نگرشی جز روند اسلامی ندارد.

وی ادامه داد: شعارهای لااله‌الاالله و الله اکبر که در انقلاب‌های کشورهای عربی داده می‌شد نیز نشانه‌هایی از اسلامی‌بودن این انقلاب‌ها است و نشان می‌دهد که این تحرکات بیداری اسلامی است.

دبیر کل مجمع بیداری اسلامی تصریح کرد: کشورهای غربی نام بهار عربی را بر روی این انقلاب‌ها گذاشته‌اند و می‌خواهند با اسم‌گذاری مفهوم اصلی انقلاب‌ها را تغییر دهند، این در حالی است که بهار عربی حرکتی بر اساس ناسیونالیسم عربی است که دوره آن گذشته زیرا ما در دهه‌های 50 و 60 شاهد حرکت‌های ناصریسم بودیم که نشأت‌گرفته از ناسیونالیسم عربی بود؛ این حرکت‌ها همچنان در مصر و لبنان فعال هستند اما ما می‌بینیم که گروه‌های اسلامی در مصر به قدرت رسیده‌اند.

دکتر ولایتی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه وضعیت مصر را که اکنون با اعتراض برخی گروه‌ها علیه محمد مرسی به مرحله حساسی رسیده چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: هیچ انقلابی نیست که بعد از وقوع با موانع مواجه نشود، همان‌طور که بعد از انقلاب کبیر فرانسه در سال 1789 میلادی شاهد تحولات و فراز و نشیب‌های زیادی بوده‌ایم. در سال 1917 میلادی نیز که انقلاب بلشبیکی به وقوع پیوست این انقلاب در ابتدا دموکراسی‌خواهانه بود اما در نهایت بلشبیک‌ها پارلمان را محاصره کردند و سیستم به صورت تک‌حزبی و کمونیستی درآمد.

وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی نیز پس از وقوع انقلاب معارضاتی را علیه دولت اسلامی داشتیم که نظام ما توانست بر این موانع پیروز شود و آشکار است که اگر تدابیر مقامات کشور و حمایت‌های مردمی نبود این اقدامات می‌توانست ضربات کاری به جمهوری اسلامی وارد کند. در مورد مصر هم وضعیت به همین‌ منوال است اما آقای مرسی تاکنون زحمات زیادی برای این انقلاب کشیده‌اند و تدابیر خوبی اندیشیده‌اند، نزدیک دو سال است که از انقلاب مصر می‌گذرد و اگر مصر کنونی را با مصر سابق مقایسه کنید چند نتیجه مثبت مشاهده می‌کنیم و یکی از آنها اینکه امثال حسنی مبارک دیگر نمی‌توانند به قدرت برسند چون مردم در صحنه هستند و اجازه چنین کاری را نمی‌دهند.

وی ادامه داد: اکثریت مردم مصر به اسلامی‌بودن نظام رأی داده‌اند و همین امر می‌تواند مشکلاتی را از سوی بیگانگان پیش بیاورد اما به هر حال در انتخابات قبلی حدود 75 درصد از اسلام‌گراها در انتخابات پیروز شدند و در انتخابات ریاست‌جمهوری هم کاندیدای اسلام‌گرایان برنده انتخابات شد و این نشان می‌دهد که برخلاف ادعاها اکثریت مردم مصر گرایش به اسلام دارند.

دکتر ولایتی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه برخی اتفاقات سوریه را نوعی بهار عربی می‌بینند نگاه جنابعالی به وضعیت در سوریه چیست، گفت: یکی از توطئه‌های غربی‌ها و صهیونیست‌ها و برخی مرتجعین منطقه ایجاد اختلال در سوریه بود و هدف آنها تضعیف مقاومت در منطقه است. نمی‌شود با پول مرتجعین و سلاح‌های کشورهای غربی حرکتی را راه‌اندازی کرد و نام آن را برقراری دموکراسی نامید. بر اساس گزارش‌های دریافت‌شده اکثریت کسانی که به عنوان معارض در سوریه اسلحه به دست گرفته‌اند غیرسوری هستند و بیشتر آنها وابسته به گروه القاعده‌اند که پایه‌های اولیه آن را غربی‌ها بنا نهاده‌اند. آنها که خود هیچ اعتقادی به دموکراسی ندارند از سومالی و افغانستان و دیگر کشورها به سوریه آمده‌اند و بمب منفجر می‌کنند، بنابراین این چه نوعی دموکراسی‌ای است که آنها می‌خواهند برقرار کنند که نام آن را بهار عربی گذاشته‌اند.

دبیر کل مجمع بیداری اسلامی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه تأثیر مصر و تونس در پیروزی مردم غزه در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به این منطقه چه بوده است، گفت: در غزه نقش اصلی را خود فلسطینی‌ها ایفا کردند؛ آنها در جنگ 22 روزه هم پیروز شدند اما مهم‌ترین کشور اصلی خارجی که نقش مهمی در پیروزی مردم غزه داشت ایران بود و آن چیزی که رژیم صهیونیستی را به زانو درآورد امکاناتی بود که ایران در اختیار فلسطینی‌ها قرار داد. بقیه کشورها جرأت کمک‌های آشکار به مردم فلسطین در مقابل اسراییلی‌ها را ندارند و حمایت آنها حمایت‌های مجلسی است، مثلا اینکه در سازمان ملل رأی‌ای را به فلسطین بدهند اما اینها ابزاری نیست که بتواند به فلسطینی‌ها کمک کند.

وی تصریح کرد: اما می‌توان گفت که پیدایش بیداری اسلامی در مصر و تونس و بقیه کشورهای عربی افکار عمومی جهان عرب را بیش از گذشته به نفع فلسطینی‌ها بسیج کرده و آنها را از محاصره سختی که در زمان مبارک درگیر آن بودند تا اندازه‌ای بیرون آورده است.

خبرنگار دیگری در مورد دستاوردهای مجمع بیداری اسلامی در چند نشست برگزارشده اخیر و تأثیر این نشست‌ها بر جهان اسلام سؤال کرد و ولایتی در پاسخ گفت: انعکاس کارهای گذشته ما در اظهارات شرکت‌کنندگان در این نشست‌ها و سپس انعکاس این اظهارات در رسانه‌های بین‌المللی مشخص شده است، کشوری که پرچمدار بیداری اسلامی در عصر حاضر است جمهوری اسلامی ایران است. در حقیقت الگوی بیداری اسلامی ایران و کاری است که به رهبری حضرت امام (ره) انجام شد.

ولایتی افزود: پس از نشست بیداری اسلامی و جوانان یکی از رسانه‌های غربی اذعان داشت که چرا کشورهای غربی نگران فعالیت‌های هسته‌ای ایران هستند، ایران با چنین اشاعه فکری در جهان اسلام بیشترین تأثیرگذاری را داشته است و باید جلوی این تأثیرگذاری را گرفت.

دبیر کل مجمع بیداری اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا عضویت فلسطین به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل متحد می‌تواند امتیازی برای شکایت فلسطین از جنایات صهیونیست‌ها به دیوان جنایی بین‌المللی باشد یا خیر، گفت: اگر تاریخ فلسطین را بررسی کنیم می‌بینیم که همه اشکال مختلف مبارزه با صهیونیست‌ها آزمایش شده، مرحوم حاج امین‌ الحسینی مفتی بیت‌المقدس در سال‌های جنگ جهانی دوم که مهاجرت یهودی‌ها به فلسطین انجام می‌شد و ساکنان اصلی فلسطین را به زور از خانه‌هایشان بیرون کردند یک اجلاس سیاسی در بیت‌المقدس تشکیل داد و از نمایندگان سیاسی همه کشورها دعوت کرد که در آن شرکت کنند. هدف او این بود که به جامعه ملل شکایت کند و حق فلسطینی‌ها را بگیرد، عزالدین قسام هم که از عرفای فلسطینی بود تفنگ بدست گرفت و جنگ را با رژیم صهیونیستی را آغاز کرد اما تاکنون هیچ راهی بیشتر از مقاومت در برابر اسراییل راهگشا نبوده است زیرا با صهیونیست‌ها باید با زبان خودشان صحبت کرد، صهیونیست‌ها در سال 1982 میلادی تا جنوب لبنان پیش رفتند و زمانی عقب‌نشینی کردند که حزب‌الله تفنگ به دست گرفت و آنها را به زور بیرون کرد.

ولایتی تصریح کرد: همه تشکیلات بین‌المللی موضع‌گیری‌هایشان به سمت رژیم صهیونیستی است از جمله دادگاه بین‌المللی لاهه در قضاوت نوعا طرف ظالمان غربی را می‌گیرد، بنابراین هیچ امیدی به اینکه از طریق این دادگاه حقوق فلسطینی‌ها استیفا شود، وجود ندارد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه پیام کنفرانس بیداری اسلامی برای بازیگران بین‌المللی از جمله آمریکا چیست، گفت: کشورهای غربی و آمریکا می‌خواهند بیداری اسلامی را نفی کنند، در حالی که آنچه ما می‌بینیم چیزی جز بیداری اسلامی نیست.

وی افزود: یک نوع هم‌صدایی در میان فرهیختگان و صاحبان فکر در نشست بیداری اسلامی به وجود خواهد آمد و به کشورهای غربی از جمله آمریکا نشان خواهد داد که آنچه در دنیای عرب گذشته، بیداری اسلامی است.

خبرنگار دیگری گفت که روزنامه‌های صهیونیستی گزارش داده‌اند که تحریم‌ها بر روی ایران اثر می‌گذارد و بهار عربی بهار ایرانی می‌شود، موضع شما در این مورد چیست؟

دکتر ولایتی پاسخ داد: به جای بهار ایرانی خزان صهیونیست‌ها پیش آمده است؛ اگر با جنگ با حزب‌الله 33 روز طول کشید تا صهیونیست‌ها شکست بخورند جنگ دوم در نوار غزه 22 روز و جنگ اخیر تنها 8 روز طول کشید و در این جنگ با کمک ایران بود که صهیونیست‌ها به زانو درآمدند، بنابراین می‌بینیم که جمهوری اسلامی همچنان سرافراز است و نه تنها تحریم‌ها بر روی آن تأثیری نداشته بلکه ایران می‌تواند به دوستان و متحدان خود از جمله غزه نیز کمک کند.

پایان پیام/


 

کد خبر 200912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha