حقوق بشر شعاری با ظاهری فریبنده برای زورگویی در دنیا

حجت الاسلام براتی با تاکید بر اهداف آمریکا و کشورهای غربی از صدور قطعنامه ضد ایرانی گفت: حقوق بشر به شعاری فریبنده برای زورگویی بیشتر این کشورها در دنیا تبدیل شده است.

خبرگزاری شبستان//قم

تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل تلاشی مجدد از سوی کشورهایی نام آشنا برای مردم ایران است تا بازهم با چنگ زدن به ریسمان های نخ نما شده شان راهی برای فشار بیشتر بر افکار و اذهان و ملت ایران پیدا کنند. قطعنامه ای که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص آن اینچنین می گوید: این کشورها در حالی به اغراق گویی و سیاه انگاری در قبال وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران می پردازند که نه تنها چشم خود را بر روی وضعیت وخیم حقوق بشر در کشورهای متحد خود بسته اند، بلکه از پاسخگویی به موارد متعدد نقض حقوق بشر شهروندان خویش نیز ناتوان هستند. این اتفاق در فضای فعلی و رویارویی جمهوری اسلامی ایران با تحریم های بی سابقه دارای معناست و به نوعی اهرمی دیگر است برای فشار بر ایران...

در همین زمینه با حجت الاسلام عباس علی براتی که حقوقدان، مدرس حوزه، از اساتید و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه، مدرس حقوق بشر و بشر دوستانه در دانشگاه ها و دارای سابقه ای دیرینه در فعالیت های علمی و عملی حقوق بشر می باشد، گفتگو کردیم. 

وی که نخستین دبیر کمیسیون دفاع از حقوق شیعیان در سال های پیش در مجمع جهانی اهل بیت (ع) بوده و این روزها با کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز فعالیت های نزدیکی دارد در این خصوص در گفتگو با خبرنگار شبستان به ذکر دلایل صدور قطعنامه مذکور پرداخت و ادامه داد: اصل مسئله حقوق بشر موضوعی مفید است چرا که اهرم دفاعی است از حق ملت ها و کسی با اصل آن موافقت ندارد.


حجت الاسلام براتی ادامه داد: ولی امروز در این حوزه با چند آسیب جدی مواجه هستیم که باعث شده تا از حقوق بشر استفاده ابزاری شود.


این حقوقدان تصریح کرد: متاسفانه کشورهای صاحب قدرت در جهان از حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی در راستای منافع خود و کشورهای همسو با خودشان استفاده می کنند و یا اینکه از این مسئله برای سرکوب دیگر کشورها و امتیاز گرفتن از آنها سود می برند.


وی افزود: آسیب دوم در این زمینه گزینشی عمل کردن ها است و آسیب سوم یکسونگری است که گریبانگیر حقوق بشر امروزی شده به گونه ای که کشورهای مشخص و مدعی در این عرصه با نگاه خودشان همه مسائل را سبک و سنگین کرده و کاری به فرهنگ ها، قوانین و سیستم های مختلف در کشورهای دیگر ندارند، اصل فرهنگی است که خودشان دارند پس حقوق بشر را نیز بر همین مبنا تعریف می کنند.


با عمل به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر جهان وضع مطلوبی خواهد داشت
حجت الاسلام براتی با اشاره به کارآمد بودن مبانی مشخص شده در اعلامیه جهانی حقوق بشر برای بهبود وضعیت حقوقی ملت ها گفت: البته همین سیستم هم نواقصی دارد ولی با این وجود اگر به موارد مورد تاکید در این اعلامیه به درستی عمل شود می توان گفت که 95 درصد اغراض و اهداف را تامین می کند.


وی تصریح کرد: ما در مسائل تئوریک خیلی با مفاد این اعلامیه مشکل نداریم و آنچه در بسیاری از موارد مشکل آفرین است، عملکرها است، متاسفانه کشورهای سلطه جو با سوء استفاده از این اعلامیه با شعارهای قشنگ می خواهند، مردم را فریب دهند در حالیکه واقعیت چیز دیگری است.


حجت الاسلام براتی با اشاره به قطعنامه اخیر در خصوص ایران اظهار داشت: این اقدام حاصل تلاش چند کشور غربی است که با ایران مشکل دارند ولی مسئله مهم این است که چرا آنها در این زمان به یاد صدور چنین قطعنامه ای افتاده اند.


دفاع ایران از حقوق ملت ها دستمایه بدخواهان برای صدور قطعنامه ضد ایرانی

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: ایران اخیرا جنایات این کشورها در کشورهایی مثل عراق، فلسطین و افغانستان را مورد تذکر قرار داده و به آنها گفته که حقوق این ملت ها را رعایت نمی کنند و همین مسئله باعث عکس العمل ها و صدور ین قطعنامه شده است.


وی در ادامه با اشاره به راهکارهای موجود در مقابله با وضعیت حاکم در جهان و جنایت هایی که مدعیان حقوق بشر زیر سایه مبارزه با تروریسم و یا دفاع از آزادی ملت ها انجام می دهند، گفت: نیروهای مردمی، ملت ها و بشر واقعی باید بپا خیزند و برای دفاع از حقوق خود در مقابل بزرگترین نقض کنندگان حقوق بشر ایستادگی کنند.


حجت الاسلام براتی ادامه داد: کشورهایی که امروز ایران را بزرگترین مقصر در جهان معرفی می کنند خود همیشه بزرگترین نقض کنندگان حقوق بشر بوده و هستند، مخصوصا در زمان تصویب این اعلامیه که دستشان به خون میلیون ها انسان آلوده بود، یکی از نمونه های نام آشنای آن جنگ جهانی است و از دیگر نمونه ها می توان به فجایع هیروشیما و ناکازاکی اشاره کرد از نمونه های امروزی هم کشتاری است که در افغانستان، عراق و لیبی به راه انداخته اند.


وی اظهار داشت: این کشورها حتی در داخل مرزهای خود مفاد این اعلامیه را زیر پاگذاشته اند که از جمله موارد آن و فساد اخلاقی و اقتصادی، دور از نظر نگاه داشتن حقوق بومیان و یا تبعیض های نژادی است که اعمال می کنند.


حجت الاسلام براتی گفت: این کشورها با استفاده از اهرم فشاری به نام حقوق بشر در زمان نیاز خود به کشورهایی فشار می آورند و بقیه مسائل را نادیده می گیرند.


این حقوقدان در ادامه با اشاره به تفاوت های این دیدگاه نسبت به مسائل مختلف متناسب با این بحث (مسئله حقوق بشر) و اسلامی اضافه کرد: اسلام نگاه متفاوتی در این مقوله دارد چرا که همیشه پیامبر اسلام (ص) اگر توصیه ای برای ملت داشت، اول خود به آن عمل می کرد ولی متاسفانه مدعیان حقوق بشر امروز هرآنچه را خود به صراحت زیرپا می گذارند از کشورهای غیرهمسو با خود به زور مطالبه می کنند.


وی گفت: از جمله این موارد می توان به مسئله انرژی و حقوق هسته ای ملت ها اشاره کرد، کشورهای غربی و آمریکا و در کنار آنها رژیم صهیونیستی بزرگترن مالکان و کاربران سلاح هسته ای هستند ولی برای دیگر کشورها در این خصوص تعیین تکلیف می کنند که از جمله آنها ایران است که اصلا تمایلی به داشتن این سلاح ها ندارد و مهم تر آنکه ما در شرعمان هم چنین اجازه ای نداریم.


صاحبان 22 هزار کلاهک هسته ای نسبت به ایران توانمند 1421 نگرانند
براتی افزود: از 22 هزار کلاهک هسته ای موجود در دنیا 9/99 درصد در اختیار همین چند کشور است ولی آنها با بی تفاوتی محض نسبت به این قضیه از حالا برای 30 سال بعد ایران که امکان دارد به فنآوری تولید سلاح هسته ای دست یابند، نگرانند و از آن حربه ای ساخته اند برای سرپوش گذاشتن روی همه جنایاتشان.


وی تصریح کرد: این در حالی است که هم پیمان این کشورها در منطقه (رژیم غاصب اسراییل) در حال حاضر 400 کلاهک آماده شلیک دارد.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: البته ما راهکارهایی برای رسیدن به یکپارچگی و مقاومت در مقابل این چنین سوء استفاده هایی از ابزارهایی که تدارک دیده شده تا جهان به سوی صلح و امنیت حرکت کند در اختیار داریم که از جمله مهم ترین آنها سیاست هایی است که امام راحل و پیش از ایشان پیامبر بزرگوارمان داشتند.


تکیه بر ملت ها و سازمان های مردم نهاد راهکار طلایی برون رفت ملت ها از سلطه گری مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر
وی تصریح کرد: تکیه بر ملت ها و سازمان های مردم نهاد مهم ترین رکن در این مسیر است، ما باید تشکلی درست کنیم تا در صحنه های مختلف و کنفرانس های بین المللی حاضر باشد.


براتی ادامه داد: با این تشکل می توانیم در موارد لازم از تریبون ها استفاده کنیم و اگر مغرضان خواستند صدای ایران به جایی نرسد از صدای دیگر همپیمانان مان استفاده کنیم.


این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر جایگاه سازمان های مردم نهاد (N.G.O)ها در سازمان ملل گفت: تا کنون تلاش های فراوانی کرده ایم تا به واسطه این سازمان ها و کرسی گرفتن در این سازمان جهانی به اهداف مورد نظر برسیم ولی متاسفانه سازمان ملل تحت فشار نظام سلطه می باشد و به هیچ کشور و یا نهادی اجازه رشد خارج از مدار مورد نظر خودشان را نمی دهند.


سازمان دول جای سازمان ملل را گرفته و دنیا را در راستای اغراض چند کشور می گرداند
وی اظهار داشت: این راه ها را تجربه کرده ایم، متاسفانه سازمان ملل دیگر امروز آن سازمان ملل مورد نظر و اطمینان نیست به سازمان دولی تبدیل شده که تنها به چند کشور قلدرمآب خدمات رسانی می کند ولی با این وجود باید بازهم برهدفمان پافشاری کرده و با وحدت ملت ها و استفاده از سازمان های مردم نهاد حرف خود را بر کرسی بنشانیم.


وی ادامه داد: به طور مثال در مورد عضویت فلسطین در این سازمان 200 کشور می خواهند که فلسطین حداقل به عنوان عضو ناظر در این سازمان پذیرفته شود و پس از تلاش های فراوان و نزدیک شده به نتیجه یک کشور با حق وتویی که دارد همه چیز را از بین می برد.


حجت الاسلام براتی خاطرنشان کرد: باید ساختار سازمان ملل تغییر کند ولی متاسفانه این امر به سختی امکان پذیر است چرا که آنها با مستقر کردن مقر این سازمان در آمریکا و همچنین شورای امنیتی که در آن به راه انداخته اند، بر بقیه ارگان ها سلطه داشته و راه ها را بسته اند.


وی در بخش پایانی صحبت هایش به فجایع اتفاق افتاده برای مسلمانان میانمار اشاره کرد و گفت: یک میلیارد و نیم مسلمان در جهان داریم ولی متاسفانه امروز بدون دیده شدن آزادی خواهان واقعی هر روز علم مخالفت با ایران مدافع حقوق ملت های رنج دیده از سوی بزرگتیرن ناقضان حقوق بشر را شاهدیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 200723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha