تقدیر از موسوی گرمارودی و سنگری به عنوان شاعر و محقق نمونه عاشورایی

محمد مجاهدی با بیان اینکه از دو نفر به عنوان شاعر و پژوهشگر برتر تقدیر می شود، گفت: از محمدرضا سنگری به عنوان محقق نمونه در عرصه ادبیات و از علی موسوی گرمارودی به عنوان شاعر تأثیرگذار عاشورایی تقدیرمی شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدعلی مجاهدی، دبیر خبری نخستین کنگره شعر آیینی شفق که صبح امروز شنبه 11 آذر در تالار اندیشه شماره 2 حوزه هنری برگزار شد، گفت:

 بعد از انقلاب نگاهی که به ادبیات شعر دینی شد نگاهی موشکافانه بود به این معنا که ابعاد پنهان شعر آیینی توسط برخی از بزرگان حوزه و دانشگاه مطرح شد و لزوم پرداختن به موضوعاتی از این دست باعث برگزاری چنین کنگره‌هایی است.

 

وی خاطرنشان کرد: هر شعری که به نوعی با آموزه‌های وحیانی کتب آسمانی و تاریخی متقن اسلام و سیره اهل بیت (ع) ارتباط داشته باشد ما آن را به عنوان شعر اهل بیت به رسمیت می‌شناسیم و از زمانی که گویش زبان فارسی دری به صورت رسمی برگزیده شد حدود 80 تا 85 درصد از متون منظوم و منثور ما که در حافظه شعر آیینی ثبت شده است، صبغه دینی دارد.

 

وی تصریح کرد: به لحاظ محتوایی این درصد از اشعار منظوم و متون منثور برگرفته از فرهنگ سبز غدیر و سرخ عاشورا و شیعه و مهدویت است که در قلمرو مختلف شعر عرفانی اعتراض، مقاومت، جهاد و غیره نوشته شده است.

 

مجاهدی در ادامه عنوان کرد: ما با حجم وسیعی از آثار مختلف روبرو هستیم که بعد از انقلاب با فرصت پیش‌آمده شعر آیینی و مؤلفه‌های شعر آیینی به صورت عمیق‌تر پرداخته شده است و کسانی مانند محمدحسین بهجتی شفق امام جمعه‌ میبد از جمله افرادی است که ما از وی به خاطر آثاری که از خود به یادگار گذاشته است، یاد می‌کنیم.

 

وی سپس با اشاره به اینکه یک اثر هنری مستقل از شخصیت هنرمند خود است، ادامه داد: رابطه یک اثر هنری با آفریننده اثر همیشگی نیست، از نظر مزایای مادی تمامی مزایای یک اثر به آفریننده تعلق دارد اما خود اثر دارای یک شخصیت مستقل حقوقی نیز هست، چنانکه ما در طول تاریخ ابیات زیبایی داریم که سراینده آنها مشخص نیست، به تعبیری چون فراموشی غبارافشان شود بر یاد ما/ شعر ما فریاد بردارد که ما هم بوده‌ایم.

 

وی درباره آثار راه‌یافته به دبیرخانه کنگره شعر آیینی شعر شفق، عنوان کرد: 81 شعر نبوی، 115 شعر علوی و غدیر، 112 شعر فاطمی، 92 شعر مربوط به همه حضرات معصومین، 254 شعر مهدوی و انتظار، 293 شعر عاشورایی و 80 شعر کودک از جمله آثار ارسالی به دبیرخانه شعر شفق هستند. همچنین در حوزه پژوهش 12 اثر در حوزه شعر و ادب آیینی و 5 شعر درباره بهجتی شفق به دست ما رسیده است.

 

این شاعر درباره داوری آثار نیز اضافه کرد: دو مرحله داوری شعر به پایان رسیده است و داوری 50 اثر مانده که عصر امروز به پایان می‌رسد. در حوزه شعر کودک نیز داوری نهایی 75 اثر امروز به پایان می‌رسد.

 

دبیر خبری نخستین جشنواره آیینی شفق در ادامه با بیان اینکه شعر عاشورایی تنها قرائت ماتمی از حماسه عاشورا نیست، عنوان کرد: ما قرائت‌های مختلف از شعر عاشورایی داریم که برخی از آنها در گذشته کمتر دیده می‌شده اما به برکت انقلاب ما شاهد شکوفایی قرائت‌های مختلف از شعر عاشورایی هستیم.

 

وی سپس اظهار کرد: در حوزه شعر 14 اثر به عنوان اثر برگزیده و در بخش مقالات نیز 5 مقاله به عنوان مقاله برتر تقدیر می‌شود. همچنین در حوزه کودک ونوجوان یک تا دو اثر به عنوان اثر برگزیده در مراسم افتتاحییه جشنواره شعر آیینی شفق تقدیر خواهد شد.

 

وی همچنین تقدیر از دو محقق و شاعر نمونه عاشورایی را از دیگر برنامه های این کنگره خواند و گفت: از دکتر محمدرضا سنگری به عنوان محقق نمونه در عرصه ادبیات و همچنین از موسوی گرمارودی به عنوان شاعر تأثیرگذار عاشورایی در مراسم افتتاحیه جشنواره شعر شفق در روز 20 آذر تقدیر خواهد شد.

 

وی در پایان گفت: محمود حبیبی کسبی، محمدعلی مجاهدی، ناصر فیض و جواد محقق داوران بخش نهایی نخستین جشنواره آیینی شعر شفق هستند.

 

مراسم افتتاحیه نخستین کنگره شعر آیینی شفق در روز دوشنبه 20 آذر در تهران و در روز سه‌شنبه 21 آذر در شهر قم برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 200482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha