اتصال با مکتب اهل بیت و پیوند با عاشورا محتشم کاشانی را ماندگار کرد

رئیس حوزه هنری شهرستان کاشان گفت: اتصال با مکتب اهل بیت و پیوند با عاشورا را محتشم کاشانی ماندگار کرد.

محمد قنبری، رئیس حوزه هنری شهرستان کاشان جمعه شب در حاشیه چهارمین همایش نکوداشت محتشم کاشانی با عنوان "برخوان غم" در کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان هدف از برگزاری این نکوداشت را شناسایی این شاعر به عنوان پدر مرثیه سرایی در ایران و جایگاه شعری این شاعر مدیحه‌سرا عنوان کرد.


وی با تاکید بر لزوم معرفی شخصیت های مذهبی، علمی، فرهنگی، هنری و ادبی کاشان افزود: محتشم کاشانی یکی از مشاهیر ادبی این خطه است که شخصیتش بواسطه اتصال با مکتب اهل بیت و پیوند با عاشورا در زبان شعرش عجین شد و نام و یاد وی با ترکیب بندش را تا قیامت جاودانه کرد.
 

به گفته وی، معرفی هر چه بیشتراین شاعر مرثیه سرای دوره صفویه که امسال در آستانه پانصدمین سال تولدش است و داوزده بندش بند پر شور و منقلب کننده اش در ذکر مصائب امام حسین(ع) در روز عاشورا به جامعه بویژه جوانان به عنوان یک اقدام اثر گذار فرهنگی ضروری است.
 

رئیس حوزه هنری شهرستان کاشان تصریح کرد: چهارمین همایش "بر خوان غم" در چهار جمعه متوالی با موضوعات مسابقات مدیحه سرایی، کارگاه های هنر و نقاشی با محوریت دوازده بند در مقطع هنرستان ها و مراسم اختتامیه و تجلیل از نفرات برتر مسابقات برگزار می شود.
 

قنبری،عطرافشانی و غبارروبی مرقد محتشم با گلاب کاشان در اولین هفته از برگزاری همایش محتشم را یادآورشد و گفت: مداحی، تجلیل از برگزار کنندگان همایش در سال های قبل، سخنرانی حجت الاسلام سید عبدالصاحب حسینی رییس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با موضوع ضرورت شناسایی و معرفی مشاهیر کاشان و جایگاه شعر و شخصیت محتشم و سخنان علی اصغر شاطری مولف و پژوهشگر کاشانی با دو موضوع مرثیه سرایی شعرای کاشان و فرهنگ عزاداری سنتی در این شهرستان از دیگر برنامه های این همایش در نخستین هفته برگزاری آن بود.
 

چهارمین همایش نکوداشت پدر مرثیه سرای ایران، محتشم کاشانی با عنوان "بر خوان غم" همزمان با غبارروبی و عطرافشانی بقعه این شاعر بلند آوازه نخسنتین جمعه پس از عاشورای حسینی در محله محتشم و در مجاورت بنای تاریخی میرنشانه کاشان برگزار شد.


کمال‌الدین علی محتشم کاشانی( 905 ه.ق - 996 ه.ق در کاشان) شاعر ایرانی در آغاز سده ده هجری و هم دوره با پادشاهی شاه طهماسب صفوی دارای لقب شمس الشعرا است که با شغل بزازی و شَعربافی تمام عمر خود را در کاشان سپری کرده است.


این شاعر بزرگ با سرودن دوازده بند محتشم کاشانی با مطلع "باز این چه شورش است... " معروف‌ترین مرثیه‌ برای کشتگان واقعه کربلا را سرود و مقام والایی در مرثیه سرایی در ادبیات فارسی را کسب کرد.


مجموعهٔ آثار محتشم پس از مرگ وی ، توسط یکی ازشاگردانش در شش کتاب مشتمل بر غزلیات، قصاید، قطعات، رباعیات، مثنویات، و ترکیب‌بندهایش جمع شد.


آرامگاه این شاعر بلند آوازه عصر صفوی در محله محتشم و در مجاورت بنای تاریخی میرنشانه واقع در محله محتشم کاشان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 200238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha