به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس مقام های یک کشور مخالف برنامه هسته ای ایران این نمودار را به شرط فاش نشدن نامشان و نام کشور متبوعشان و در راستای تقویت استدلال های خود مبنی بر ضرورت توقف برنامه یاد شده پیش از دستیابی ایران به بمب هسته ای، در اختیار آسوشیتدپرس قرار دادند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی سال قبل ادعا کرد که به نمودارهایی دست یافته است که نشان می دهد ایران در حال محاسبه و بررسی میزان "برون داد انفجار هسته ای" تسلیحات بالقوه است.
یک دیپلمات غربی تایید کرد که نمودار آسوشیتدپرس یکی از همان نمودارهای ذکر شده در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی است. در نمودار آسوشیتدپرس میزان تولید انرژی و در نتیجه، قدرت تخریبی سلاح هسته ای محاسبه شده است. این نمودار ادعایی نیروی کامل سلاح شبیه سازی شده را با لحاظ متغیر زمانی حدود دو میکرو ثانیه، بیشتر از 50 کیلوتن تعیین کرده و این در حالی است که بمب مورد استفاده امریکا در جنگ جهانی دوم علیه هیروشیمای ژاپن، تنها حدود 15 کیلوتن قدرت داشت.
نمودار یاد شده که در سال های 2008 و 2009 تهیه شده با زیرنویس فارسی "تغییرات در برون داد و در انرژی آزاد شده به عنوان تابعی از زمان در پالس قدرت" و شماره 5 در عنوان آن، همراه است که نشان می دهد این نمودار بخشی از یک مجموعه است.
"دیوید البرایت" از "انستیتوی علم و امنیت بین الملل" گفت که به نظر می اید این نمودار بیشتر برای "درک فرآیند" تهیه شده است و بخشی از دستورالعمل ساخت یک بمب هسته ای نیست. البرایت با اشاره به این که میزان برون داد انفجاری در این نمودار بسیار بزرگ است، افزود که آزمایش های اولیه سلاح هسته ای در کره شمالی تنها چند کیلوتن قدرت داشتند. به گفته البرایت، با توجه به این که این نمودار احتمالا یکی از مجموعه نمودارهای موجود است، ممکن است دیگر نمودارها میزان برون دادی کمتر و نزدیکتر به انچه را که در یک انفجار آزمایشی تولید می شود، نشان داده باشند.
به اعدعای یک دیپلمات نمودار آسوشیتدپرس یکی از مجموعه مدل های رایانه ای ایران است که سرویس های اطلاعاتی کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی برای استفاده در تحقیقات مرتبط با برنامه هسته ای ایران، در اختیار آژانس قرار داده اند.
"علی اصغر سلطانیه" رییس هیات ایران در اژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره این پروژه، گفت که هیچ خبری در این خصوص دریافت نکرده است.
"ژیل تودور" سخنگوی اژانس بین المللی انرژی اتمی هم از اظهار نظر در این باره امتناع کرد.
آسوشیتدپرس مدعی شد: ضمیمه اطلاعاتی موجزی که با نمودار یاد شده همراه است، آن را با دیگر فعالیت های هسته ای ایران که تسلیحاتی عنوان می شود، مرتبط کرده است و این امر از این لحاظ اهمیت دارد که نشان می دهد ایران سرگرم آزمایش های موردی نیست و بالعکس، برنامه واحدی را با هدف دستیابی به دانش و مهارت تمامی ابعاد تولید تسلیحات هسته ای پیگیری می کند.
براساس ضمیمه اطلاعاتی، داده های حاصل از آن آزمایش ها، در تهیه مدل طراحی شده در نمودار به کار گرفته شده است. ضمیمه یاد شده همچنین به "محسن فخری زاده"، "مجید شهریاری" و " فریدون عباسی" به عنوان نقش آفرینان اصلی در تهیه نمودارهای رایانه ای اشاره کرده و افزوده است که شهریاری و عباسی در آزمایش های پارچین هم مشارکت داشته اند.
گفتنی است برخی رسانه های غربی هرساله در خصوص دستیابی ایران به سلاح هسته ای فضاسازی می کنند و به نظر می رسد وضعیت جدید پیش آمده نیز فضاسازی و بحران سازی در خصوص برنامه صلح آمیز هسته ای ایران است.
نظر شما