تولید سالانه 175هزار تن کاغذ در صنایع چوب و کاغذ مازندران

مدیر روابط عمومی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: این شرکت بعنوان بزرگ ترین تولید کننده انواع کاغذ در ایران سالانه 175هزار تن کاغذ برای مصرف داخل و خارج از کشور تولید می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، صنایع چوب و کاغذ مازندران بزرگ ترین تولید کننده انواع کاغذ در ایران در زمینی به مساحت480هکتار در جنوب شهرستان ساری با ظرفیت تولید 175000 تن کاغذ در سال شامل 90000 تن کاغذ روزنامه و چاپ و تحریر و 85000 تن کاغذ فلوتینگ است.


کار عملیات ساختمانی این شرکت در سال 1372 به پایان رسید و عملیات نصب دستگاه های این کارخانه در سال 1374 خاتمه یافته و در مرداد 76 به بهره برداری رسید.


میزان کل سرمایه گذاری برای احداث و راه انداری این کارخانه بیش از 595 میلیون دلار است.


محصولات اصلی تولیدی این شرکت کاغذ روزنامه در گراماژ 48/8 به صورت رول یا ورق بسته بندی شده، کاغذ چاپ و تحریر در گراماژ 50 الی 80 بصورت رول یا ورق بسته بندی شده، کاغذ روتوگراور در گراماژ 55 الی 60 بصورت رول یا ورق بسته بندی شده، کاغذ کنگره ای یا فلوتینگ در گراماژ 113 الی 175 میلی متر و لوله کر (Core) با قطر داخلی 70 ، 100 و 150 میلی متر بشمار می آیند.

 

عبدالحسین پورزند، مدیر روابط عمومی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران امروز(8آذر) در بازدید از نمایندگی خبرگزاری شبستان در این استان با تاکید بر حمایت از تولید داخلی مبنی بر منویات مقام معظم رهبری گفت: با توجه به مشکلات به وجود آمده ناشی از تحریم ها و فشارهای بین المللی و محدودیت های مربوط به تأمین بخشی از مواد اولیه و به منظور تأمین بخشی از نیاز محصولات کاغذی در کشور شرکت چوب و کاغذ مازندران تنوع تولیدات و محصولات خود را به بیش از 15 نوع محصول افزایش داده است که از آن جمله می توان به انواع کاغذ چاپ و تحریر و انواع لاینر اشاره نمود.

وی با بیان اینکه تولید این مجموعه صنعتی از ابتدای راه اندازی تا پایان سال گذشته بیش از 2 میلیون تن بوده است، اظهارکرد: این شرکت توانسته بین 20-15 درصد بازار انواع کاغذ کشور را به خود اختصاص دهد.

 

پورزند ادامه داد: در سالهای گذشته بخشی از تولیدات این شرکت به خارج از کشور صادر می شده است و هم اکنون تقویت صادرات محصول در دستور کار این شرکت قرار دارد.


مدیر روابط عمومی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به رکورد زنی این شرکت در سال گذشته خاطرنشان کرد: میزان تولیدات شرکت در سالهای 1389 و 1390 به ترتیب حدود 180300 و 189600 تن بوده که بالاتر از ظرفیت اسمی کارخانه است و در سال 1390 کارخانه رکورد تولیدات را از ابتدای راه اندازی تاکنون داشته است.

وی تصریح کرد: شرکت چوب و کاغذ مازندران، تلاش ها و اقدامات زیادی را برای کاهش وابستگی به برخی مواد وارداتی و نیز کاهش بهای تمام شده محصولات انجام داده است که تقویت و تکمیل واحد ساخت داخل، به منظور افزایش قابلیت ساخت تجهیزات و قطعات کارخانه در داخل کشور از جمله این اقدامات بشمار می آید.

پورزند با اشاره به وجود تحریم های اقتصادی در سال های اخیر گفت: در زمینه تأمین بخشی از مواد اولیه از جمله خمیرهای وارداتی و برخی مواد شیمیایی و افزودنی و نیز تأمین قطعات و تجهیزات مهم که تکنولوژی ساخت و تولید آنها در کشور وجود ندارد که این شرکت را با مشکل مواجه کرده است که در این راستا تلاش ها و اقدامات زیادی برای مقابله با این مشکلات در شرکت چوب و کاغذ مازندران انجام شده که در کاهش وابستگی به برخی مواد وارداتی و نیز کاهش بهای تمام شده محصولات بسیار مؤثر بوده است.


وی کاهش خمیر الیاف بلند وارداتی از طریق تغییر در بخشی از پروسه تولید، تولید کاغذ کرافت لاینر 120 گرمی، تولید کاغذ لاینر در خط 2، تولید کاغذهای لاینر سفید، بهبود و ارتقاء کیفیت کاغذهای چاپ و تحریر و افزایش پارامترهای نوری و مقاومتی آن، ارائه راهکارهای کاهش مصرف حامل های انرژی و بهبود شاخص های مصرف انرژی از طریق برگزاری کمیته های تخصصی بهینه سازی مصرف انرژی و ... را از جمله اقدامات مهم این شرکت در زمینه قطع وابستگی به دیگر کشورها برشمرد.


این مقام مسئول با اشاره به اهمیت جنگل بعنوان میراث طبیعی گفت: یکی از بخش های بسیار فعال این شرکت واحد جنگل است که تحت یکی از معاونت های مدیر عامل اداره می شود و فعالیت های بسیار ارزشمندی در زمینه های مختلف انجام می دهد.


وی حفظ جنگل و جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری، بهره برداری اصولی، علمی و فنی از درختان پیر ، ترویج زراعت چوب از طریق جلب مشارکت مردمی از طریق واگذاری نهال ارزان قیمت، حفظ و افزایش تنوع گونه های جنگلی، جلوگیری از بروز آفات و بیماری های گیاهی و حفاظت از تنوع زیستی، بازسازی و احیاء سالانه حدود 1000 هکتار عرصه های مخروبه و نیمه مخروبه، اجرای عملیات مراقبتی و اجرای عملیات اصلاحی و بهداشتی جنگل، ایجاد چندین ایستگاه شبانه روزی بمنظور حفاظت از عرصه های تحت پوشش و اقدام در جهت ساماندهی و خروج دام از عرصه ها و نهالکاری و احیاء عرصه های تخریب شده را از جمله اقدامات واحد جنگل شرکت صنایع چوب و کاغد مازندران در جهت حفظ منابع طبیعی (جنگل) دانست.

پورزند در خصوص افزایش ظرفیت تولید در این شرکت گفت: واحد طرح های توسعه شرکت چوب و کاغذ مازندران با هدف توسعه و به روز رسانی و نیز افزایش ظرفیت تولید، ایجاد شده است و اهداف پروژه های توسعه ای خود را پس از انجام بررسی های مختلف مهندسی و مطالعات بازار پیگیری و اجرا می نماید که مهم ترین طرح های اجرا شده در شرکت احداث کارخانه تولید کودآلی گرانوله گوگرد دار از ضایعات و پسماندهای خط تولید(پوست درختان و لجن تصفیه پساب) است.


مدیر روابط عمومی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، افزایش ظرفیت تولید محصولات با Upgrade و Rebuild ماشین های کاغذ موجود، احداث واحد OCC به منظور استفاده از کاغذهای بازیافتی و کارتن باطله در خط تولید، بررسی امکان تولید خمیرDIP از کاغذهای باطله روزنامه جهت تامین بخشی از مواد اولیه خط یک، طرح احداث نیروگاه 50 مگاواتی در شرکت و تولید آرد چوب از ضایعات خرده چوب را از برنامه های آتی این شرکت در جهت افزایش ظرفیت خط تولید عنوان کرد.

وی افزود: کلیه ضایعات کاغذ تولید شده در خط تولید، به پروسه برگشت داده می شود و همچنین بخش مهمی از مواد اولیه تولید کاغذ در این شرکت را کاغذهای بازیافتی خریداری شده از بیرون از قبیل ضایعات کارتن، آخال، کناره بری روزنامه و سایر گریدهای بازیافتی تشکیل می دهد که باعث کاهش عمده مصرف چوب می شود.


پورزند با بیان این مطلب یاداور شد: شرکت پروژه احداث واحد OCC را در آینده نزدیک و نیز احداث DIP را در آینده دورتر در دست بررسی و اقدام دارد که هدف آن بازیافت انواع کاغذهای باطله و استفاده مؤثر آن در خط تولید است.

وی در خصوص وضعیت پسماند شرکت و تاثیر آن بر محیط زیست تصریح کرد: پسماند های مایع ، پسماندهای جامد و آلاینده های گازی پسماندهای شرکت را تشکیل می دهند که تماما بعد از اتمام تصفیه با رعایت استاندارهای زیست محیطی بصورت آنلاین اندازه گیری و کنترل می شوند.

مدیر روابط عمومی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در پایان با بیان اینکه مصرف کاغذ در دنیا یکی از شاخصه های توسعه یافتگی است و رابطه مستقیم با میزان درآمد ناخالص ملی دارد، اذعان کرد: میزان سرانه مصرف کاغذ در کشورهای پیشرفته بالای 200 کیلوگرم به ازای هر نفر است و این در حالیکه در کشوری مانند ایران حدود 20 کیلوگرم است.

 

گفتنی است، در بازدید از دفتر نمایندگی خبرگزاری شبستان در مازندران علی دزایی پور، رییس روابط عمومی صنایع چوب و کاغذ مازندران نیز حضور داشتند.

 

همچنین در این بازدید لوح تقدیری از سوی مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به محمد فوقی، مسوول نمایندگی دفتر خبرگزاری شبستان در مازندران اهدا شد.

 


پایان پیام/

کد خبر 199659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha