مومنان ساکنان اصلی شهر خدا/بت پرستی فایده ای برای آیندگان ندارد

مترجم کتاب شهر خدا با اشاره به تدوین این تالیف در 22 بخش گفت: آگوستین در این کتاب بت پرستی را برای آینده جهان بی اثر خوانده و مومنان را ساکنان شهر خدا معرفی می کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب "شهر خدا" نوشته آگوستین در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.
بر اساس این گزارش در ابتدای این نشست علی اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی شهر کتاب اظهار کرد: ترجمه کتاب شهر خدا به لحاظ فرهنگی حادثه مهمی قلمداد می شود و حاصل کار دقیق مترجم است چراکه او با مراجعه به متن لاتین و تطبیق آن با ترجمه انگلیسی و فرانسوی کتاب را به مخاطب ارائه کرده است.
وی با بیان اینکه کتاب شهر خدا از مهمترین رساله های مسیحیت محسوب می شود، گفت: این تالیف در واقع کامل ترین اثر مسیحیت در قرون وسطا محسوب می شود و بسیاری آن را جزء 10 اثر تمدن غرب می دانند.
محمدخانی تصریح کرد: آگوستین 15 سال درگیر نگارش این کتاب بود و اثر را به دو بخش تقسیم کرد که شامل شهر زمینی و شهر خدایی می شود و نهایتا می گوید که بشر در یکی از این دو شهر زندگی می کند. اما نکته اصلی در رابطه با این کتاب آن است که آگوستین اعتقاد دارد ساکنان شهر خدا، پروردگار را به خویشتن ترجیح می دهند حال آنکه ساکنان شهر زمین ویژگی عکس این توصیف را دارا هستند.


در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین حسین توفیقی، مترجم شهر خدا گفت: شخصا ترجمه را مقدم به تالیف می دانم، هم اکنون کتب خوبی در حوزه های فلسفه و ادیان وجود دارد که هنوز ترجمه نشده است.
وی با اشاره به آثار آگوستین ادامه داد: این مولف یکصد اثر دارد که شهر خدا، یکی از آنها محسوب می شود و ویژگی های خاص خودش را دارد، شهر در نامِ این اثر معنای متفاوتی دارد، در این کتاب صحبت از تفکر است.
حجت الاسلام توفیقی با اشاره به جریان نگارش این کتاب توسط آگوستین اظهار کرد: آگوستین از یکی از دوستان خود شنید که برخی رومیان، هجوم ویزیگوت ها به روم را ناشی از ترک عبادت بت ها می دانند، از این نظر اگوستین قول می دهد کتابی در این باب بنویسد، نتیجتا "شهر خدا" را طی سال‌های 413 تا 426 میلادی نوشت.
این مترجم تصریح کرد: شهر خدا در 22 بخش یا کتاب تألیف شده است که بر این اساس در پنج کتاب نخست آن چنین عنوان می شود که بت پرستی تأثیری در منافع دنیوی انسان ندارد.
وی درباره مفاد دیگر جلدهای این کتاب بیان کرد: آگوستین در پنج کتاب دوم تأکید می کند که بت پرستی برای جهان آینده و پس از مرگ نیز فایده‌ای ندارد و در ادامه و در 12 بخش یا کتاب بعدی از شهر خدا سخن به میان می آورد و این شهر را اینگونه توصیف می کند: شهری که ساکنانش مؤمنان و پادشاه آن مسیح است و انجمنی نامرئی دارند.

حجت الاسلام توفیقی افزود: آگوستین در بخش‌های 11 تا 14 "شهر خدا" از آدم و حوا و نوح و ابراهیم و... سخن می گوید و در چهار بخش دوم به بیان ویژگی ‌های شهر خدا از زمان مسیح تا زمان حال پرداخته و در چهار بخش آخر نیز درباره مختصات شهر خدا در آخرت تا رؤیت خداوند سخن می گوید.

این استاد دانشگاه ابراز کرد: آگوستین نخستین کسی بود که به طور جدی کوشید تا فلسفه را در مسیحیت وارد کند و قبل از وی فلسفه جایی در مسیحیت نداشت، همچنین او نخستین کسی است که تعبیر "فکر می‌کنم پس هستم" را به کار برده است که در این باب برخی به دکارت می گفتند تو جمله خود را از آگوستین برداشته ای!

وی با اشاره به وجود برخی موارد از اعتقاد به تثلیث و خرافاتی مانند سمندر و ... در کتاب شهر خدا خاطرنشان کرد: نبوغ آگوستین در وارد کردن برخی از مسائل فلسفی از جمله مسئله عدمی بودن شر (به پیروی از افلوطین) و تأویلاتی درباره برخی از مسائل مذهبی موجود در کتاب مقدس می شود که شایان توجه است.

پایان پیام/

کد خبر 199454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha