برگزاری همایش تربیت دینی مبتنی بر هدایت الهی

همایش تربیت دینی مبتنی بر هدایت الهی امروز، سه شنبه 7 آذرماه از ساعت 8 و 30 دقیقه تا 10 صبح، به همت شورای قرآنی منطقه 15 و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفر(ص) برگزار شد.<BR> <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، همایش تربیت دینی مبتنی بر هدایت الهی امروز، سه شنبه 7 آذرماه از ساعت 8 و 30 دقیقه تا 10 صبح ، به همت شورای قرآنی منطقه 15 و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع) در حضور جمعی از فرهنگیان منطقه 15 و اعضای شورایاری این منطقه برگزار شد.
قاسم مالکی مدرس دانشگاه شهر ری و دانشگاه واحد تهران شرق، در آغاز این جلسه با اشاره به آیه شریفه ذَ لِکَ الکِتَبُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدىً لِّلْمُتَّقِینَ بر اهمیت تربیت دینی در پرتو هدایت الهی تأکید کرد.
عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران با اشاره به عنصر هدایت گری کتاب الهی قرآن خاطرنشان کرد: قرآن کریم کتاب هدایت و تربیت انسان عاقل و دین مدار است و انسان را دائما بر مبنای اصول انسانی تربیت و پرورش می‌دهد. قرآن کریم همانا کتاب هدایت و راهنمایی بشریت است.
زیرا تمام داستانها و موارد پند آموز که خدای تبارک و تعالی در قالب آیات الهی بیان نموده در راستای تربیت انسانی یعنی همان هدایت به سوی کمال است.
قرآن راهنمایی است که به بهترین طریق رهنمود می‌کند و کتابی است که در آن حق و باطل از یکدیگر جدا، و حقایق هر چیزی را آشکارا می‌سازد و کلام حقی است که باطل در آن راه ندارد.
وی با اشاره به برخی از آیات قرآن با موضوع هدایت گری انسان اظهار کرد: در آیات متعددی از قرآن کریم به موضوع هدایت اشاره شده، شاید یکی از بهترین شیوه های تربیتی قرآن، تربیت در پرتو هدایت باشد.
باید بدانیم که قرآن کریم کتاب هدایت است و نه تنها بیان داستان و عبرت آموزی از گذشتگان. هر چند که برای هدایت ما انسان‌ها بهترین شیوه را بیان داستان و قصه می‌داند اما همین امر جنبه‌ی هدایت گری دارد.
به طور کلی باید دانست که قرآن کریم را صرفا به عنوان کتاب داستان و یا علمی نمی‌توان در نظر گرفت، این در حالی است که خداوند منان خود را بهترین قصه گو معرفی کرده چنانچه در سوره یوسف آیه 3 می‌فرماید: نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِما أَوْحَیْنا إِلَیْکَ هذَا الْقُرْآنَ وَ إِنْ کُنْتَ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الْغافِلِینَ.... ما نیکوترین قصه‌ها را از طریق وحی و فرستادن این قرآن برای تو بازگو می‌کنیم هر چند پیش از آن، غافل بودی.
مالکی با بیان این مطلب که هدایت در قرآن یکی از واژه های کلیدی و اصلی است تصریح کرد: اصولا کلمه‌ی هدایت از ریشه هدی آمده است و در قرآن به دو معنی کلی بکار گرفته شده است.
هدایت در معنای نخست، راه و مسیر را نشان دادن است که همه انسان‌ها را دربرمی‌گیرد إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبِیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً محققا ما هدایت کردیم انسان را به راه حق و صراط مستقیم یا آنکه شاکر می‌شود یا کفران می‌کند.- سوره انسان آیه 8
در معنای دوم، به مقصود و هدف تعالی رساندن بوده و خداوند راه سعادت و راه شقاوت را برای همه انسان‌ها معلوم و روشن کرده‌است و با این هدایت انسان را به مقصود حقیقی می‌رساند.
وَ هَدَیْناهُ النَّجْدَیْنِ: و به او دو راه ( خیر و شر ) را نشان دادیم سوره بلد آیه 10 یکی از برنامه های اساسی که قران کریم به عنوان هدایت از آن بسیار یاد نموده است.
وی با بیان این مطلب که راهنمایی و تربیت انسان در راه سعادت و صراط مستقیم بوده عنوان کرد: قرآن کریم نسبت به فطرت و سرشت آدمی راه نجات سعادت دنیوی و اخروی را به انسان نشان داده است.
چنانچه خداوند رحمن و رحیم در آیه 9 سوره اسراء می‌فرماید: إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَ یُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْراً کَبِیراً به درستی این قرآن به راهی که راست و استوارترین راه است هدایت می‌کند و به مؤمنانی که کارهای شایسته می‌کنند مژده می‌دهد که مزدی بزرگ دارند. در پایان می توان چنین گفت: هدف قرآن هدایت مردم و تربیت انسان بسوی کمال است و اگر به مسائلى از قبیل خلقت آسمان ها، زمین، گیاهان و حیوانات اشاره کرده به خاطر آن است که دقت نظر مردم به آنها، موجب توجّه بیشتر به قدرت و حکمت الهی گردد.
قرآن کریم هدایت را موجب تسلیم در درگاه حضرت باری تعالی می‌داند یعنی کسانی که در پرتوی هدایت قرآن قرار نگرفته‌اند، از هدایت حقیقی قرآن کریم هیچ بهره ای نبرده اند.
همانطورکه در سوره نحل آیه 89 آمده است: وَ نَزَّلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَبَ تِبْیانًا لِّکُلِّ شَیْ‌ءٍ وَ هُدًی وَ رَحْمَةً وَ بُشْرَی لِلْمُسْلِمِینَ. یعنی و ما قرآن را که بیان‌کننده هر چیزی است و هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمانان است بر تو نازل کرده‌ایم. و تنها افراد پاک وپرهیزکار، از هدایت قرآن بهره مند مى شوند (هدى للمتقین ). هرکس که ظرف دلش پاکتر باشد، بهره مندى و نورگیرى او بیشتر است که این خود در بر گیرنده اهمیت تربیت دینی در پرتو هدایت الهی است.
پایان پیام/

 

کد خبر 199343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha