عباس متولی، سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل امروز در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون مبلغ 200 میلیون ریال از محل اعتبارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرداری و کمک های مردمی برای ساخت و نصب این کتیبه ها هزینه شده است.
متولی افزود: نصب کتیبه دوم مقبره صباحی نیز هم اکنون در حال اتمام و دو کتیبه دیگر در مرحله تراش است.
وی، ساخت کتیبه های کاشی معرق آرامگاه صباحی بیدگلی توسط مهدی زراعت را یادآورشد و افزود: این چهار کتیبه در چهار طرف فضای داخلی آرامگاه این شاعر نصب می شود.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل طرح اولیه این کتیبه ها را به شکل محراب دانست و افزود: گل و بوته های اسلیمی، زمینه کاشی شش ضلعی با اشعاری به خط نستعلیق از مشخصات این چهار کتیبه است.
متولی، کتابت غزلی از صباحی بیدگلی بر روی دو کتیبه و غزلی از هاتف اصفهانی در وصف صباحی بر روی دو کتیبه دیگر این آرامگاه را خاطرنشان کرد و افزود: این کتیبه ها به صورت قرینه در چهار طرف آرامگاه صباحی نصب می شود.
وی در ادامه آغاز طرح مرمت و بازسازی مقبره صباحی بیدگلی توسط میراث فرهنگی آران و بیدگل با مشارکت شهرداری و هیات امنای مردمی بازسازی این شهرستان طی سال های گذشته را یادآورشد و گفت: مرمت گنبد این مقبره یادآور معماری دوران زندیه با کاشی فیروزه ای به سبک معماری همان دوران یکی از این موارد است.
به گفته وی، ساخت و نصب کتیبه های فضای بیرونی مقبره نیز به صورت تک مصرع هایی از اشعار صباحی با خط نستعلیق جلی ، سنگ کاری اطراف مقبره و فضاهای بیرونی و داخلی از دیگر فعالیت های میراث آران و بیدگل برای بازسازی و مرمت آرامگاه صباحی طی سال های گذشته است.
گفتنی است، صباحی بیدگلی یکی از شعرای نامی قرن دوازدهم هجری و اهل آران و بیدگل از شهرستان های استان اصفهان بوده، که در نهضت ادبی و تجدید شیوه متقدمین، سهم فراوانی داشته است.
شهرت صباحی بیدگلی بیشتر در رشته مرثیه سرائی خاصه اهل بیت(ع) یافتن ماده تاریخ های مناسب و ممتاز است.
مقبره این شاعر دوران زندیه در جوار بارگاه مطهر امامزاده حسین (ع) در آران و بیدگل قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما