حجت الاسلام اسماعیل کعبه ای، مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین روستای پنبه چوله ساری امروز(7آذر) به خبرنگار شبستان گفت: برگزاری این آئین مبتنی بر روایت های تاریخی است که نقل شده بعد از عاشورا زنان و مردان بادیه نشین قبیله " بنی اسد "خود را به اجساد مطهر شهدای کربلا رساندند و با راهنمایی امام سجاد (ع) و همراهی اهل بیت (ع) آنان را دفن کردند.
وی ادامه داد: عبارت « السلام علی من دفنه اهل القری » یعنی سلام بر کسی که روستائیان او را دفن کردند که در بعضی از ادعیه آمده است نیز اشاره به همین روایات دارد.
حجت الاسلام کعبه ای اظهار کرد: آیین عزاداری بنی اسد توسط گروهی که لباس سیاه بر تن دارند در دوازدهمین شب از ماه محرم، در تکایا و حسینیه های مازندران برگزار می شود.
وی تصریح کرد: هنگام برگزاری این آئین که با مرثیه خوانی و مقتل خوانی همراه است، حاضران از پیر و جوان و زن و مرد با فریاد "واحسینا" به یاد خاکسپاری پیکرهای مطهر شهدای کربلا اشک غم می ریزند.
مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین روستای پنبه چوله ساری خاطرنشان کرد: در این آئین روضه حضرت ابوالفضل عباس (ع) ، علی اصغر (ع) و علی اکبر (ع) و سالار شهیدان امام حسین (ع) توسط مداحان خوانده می شود که با سوز و گداز خاصی همراه است.
وی افزود: برگزاری آیین های عزاداری مستقل و ویژه بانوان و مشارکت مثال زدنی در تهیه نذورات در روزهای تاسوعا و عاشورا و سایر ایام سوگواری آل الله و حتی اعیاد مذهبی می تواند حکایتگر میزان عشق و ارادت بانوان این استان به اهل بیت باشد.
حجت الاسلام کعبه ای اضافه کرد: فعالیت بانوان باعث تعمیق محبت اهل بیت(ع) در بین آنان و خانواده ها شده و به یقین در نهاد خانواده و لایه ها و قشرهای اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما