به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمدرضا باهنر، دبیر جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد تغییر استراتژی جبهه پیروان اظهار کرد: استراتژی تدوینشده در جبهه پیروان این است که بیشتر به برنامهمحوری بپردازیم و کاندیدایی که میخواهد خود را مطرح کند با توجه به مشکلات در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاستهای خود را تنظیم کند.
وی افزود: ما از نامزدها مطالبه برنامه عملیاتی در مشکلات مختلف را میکنیم و در گفتوگوهایی که داریم نقدها و ایرادها را میشنویم و عنوان میکنیم اما بیشتر برنامه نامزدها را مطالبه میکنیم.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در قدم بعدی وحدت و همدلی میان کاندیدا را در برنامه خود داریم و تلاش میکنیم نامزدهایی که خود را مطرح کردهاند و احزاب و گروهها از آنها نام میبرند در جهت وحدت گام بردارند و در انتخابات وارد شوند.
وی تصریح کرد: در گفتوگوهایی که با کاندیداها داریم از آنها میخواهیم که چند نفر از نیروهای اصلی و کلیدی خود مانند معاون اول و یا سخنگوی امور بینالملل را معرفی کنند تا بتوانیم برنامهها را بهتر نقد کنیم.
وی در مورد اصلاح قانون انتخابات و معضلاتی که در پی دارد، اظهار کرد: قانون انتخابات در کشور معضلات جدی دارد که باید حل شود اما اینکه زمان حل آن مناسب است یا نه، بحث دیگری است.
باهنر تأکید کرد: هر چقدر مشکلات بیشتر بماند هزینههای بیشتری برای جمهوری اسلامی خواهد داشت و هر چقدر این هزینهها زودتر منتفی شود برای وجهه نظام بهتر است.
وی یکی از معضلات این قانون را بحث حداقل و حداکثر سن برای ریاستجمهوری عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در ارتباط با ریاستجمهوری در حال حاضر شرایط سنی نداریم و در مورد میزان تحصیلات نیز این سؤال ایجاد شده است که آیا میزان سواد دانشگاهی کفایت ریاستجمهوری را میکند یا خیر و یا اینکه برای کاندیدای ریاستجمهوری شرایط سواد تا چه میزان مؤثر است. برخی کارشناسی ارشد و یا دکتری را مطرح میکنند که البته با توجه به گسترش کمی دانشگاهها تعداد فارغالتحصیلان ما کم نیست.
وی ادامه داد: بحث دیگر در مورد قانون انتخابات بحث مدیر و مدبر بودن، رجل سیاسی و رجل مذهبی بودن است که این موضوع به صورت شفاف در قانون اساسی مشخص نشده است البته درست است که شورای نگهبان نظارت تام بر انتخابات دارد اما مدیر و مدبر بودن، رجل سیاسی یا مذهبی بودن باید تعریف کمی پیدا کند تا شورا بهتر و دقیقتر به وظیفه خود عمل کند. این موضوع در حال حاضر به خوبی روشن نیست.
باهنر تصریح کرد: شورای نگهبان بارها گلایه کرده است که قانون ریاستجمهوری طوری است که خیلیها به خود اجازه حضور میدهند و مایه ریشخند و طنز دیگران میشوند، از طرفی مشخص نبودن این محدوده موجب میشود که هزاران نفر برای کاندیداتوری ثبتنام کنند که در نهایت به طور مثال از هزار نفر چهار نفر انتخاب شود که همین موضوع نیز اخبار رسانهها میشود و وجه خوبی ندارد.
وی گفت: قانون انتخابات باید به گونهای شود که محدودیتهایی ایجاد کند و کسانی که در مظان مدیریت نیستند اجازه حضور نداشته باشند، رییسجمهور شخص دوم مملکت است و بعد از رهبری از جایگاه ویژهای برخوردار است و در نهایت باید دقت کنیم تا این قانون نیز با حداقل حاشیهها به نتیجه برسد.
وی در پاسخ به این سؤال که بخشی از اصلاح این قانون از سوی برخی از افراد با مخالفت روبرو شده و بحثهایی مطرح است که تصویب و اصلاح این قانون موجب نیامدن و یا رأینیاوردن هاشمی رفسنجانی است، تصریح کرد: ساختار مجلس و هیئترییسه اینگونه نیست که چیزی را بخواهد قبول کند و یا در صورت نخواستن آن را رد کند، بنده تا لحظه فشار دادن دکمه نمیدانم نتیجه آرا چیست و هیئترییسه نقشی در به تصویبرسیدن یا نرسیدن طرحی ندارد.
وی اظهار کرد: به طور کلی تصویب هر قانونی به نفع تمامی مردم نیست و در تصویب هر قانونی عدهای ضرر میکنند.
باهنر خاطرنشان کرد: در این قانون در مورد سن رییسجمهور اینکه آیا کسی که بیش از 75 سال داشته باشد آیا میتواند فردی فعال در عرصه مدیریتی باشد جای سؤال دارد؛ رهبران چین نیز با توجه به اینکه پیرترین رهبران دنیا هستند در حال حاضر نیز در انتخاب خود تجدیدنظر کردهاند و رنج سنی این رهبران نیز پایینتر آمده است.
وی در مورد کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: جناب هاشمی اعلام کردند که کاندیدا نیستند و بنده نیز یقین دارم که ایشان کاندیدا نیستند اما در مورد رنج سنی 45 تا 75 سال به هر حال عدهای در این رنج سنی قرار میگیرند و گروهی نیز از این موضوع مستثنی هستند و حذف میشوند.
وی در مورد اعلام اسامی برخی از کاندیداها اظهار کرد: در جبهه اصولگرا به دنبال افزایش تعداد کاندیدا نیستیم و شما نیز میتوانید شایعات را به خوبی تشخیص دهید اما به طور رسمی افرادی که تاکنون کاندیداتوری خود را اعلام کردند قالیباف، محسن رضایی، پورمحمدی و عارف هستند و در حزب اسلامی کار نیز کمالی خود را معرفی کرده است و بقیه اسامی شایعات هستند البته باید منتظر باشیم که خود افراد نام خود را اعلام کنند. در مورد متکی نیز اظهارنظر رسمی نشنیدم.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی افزود: کلا همه کاندیداها را توصیه به تفاهم با هم و وحدت میکنیم اما حقیقت این است که ما در مورد کاندیداها وارد مصداقها نشدهایم.
وی در مورد کاندیداتوری خود برای ریاستجمهوری گفت: کاندیدا نیستم و این موضوع را تکذیب کردهام، بحثهایی مطرح بوده که اگر جبهه به این جمعبندی برسد که کاندیدای اصولگرا دور هم بنشینند و به تفاهم برسند خوب است که از طرف جبهه پیروان هم کسی ثبتنام کند اما اینکه بنده کاندیدا باشم و تا آخر بمانم را تکذیب میکنم زیرا افراد صالحی هستند که بتوانند مدیریت بکنند، نظرم این است که افراد قدرتمندی هستند تا بتوانند در جبهه اصولگرا باشند و ثبتنام بنده وجوب علمی ندارد.
پایان پیام/
نظر شما